Evangeli segons Mateu

De Viquidites
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'Evangeli segons Mateu és un dels evangelis canònics, acceptats per l'Església com a transmissor de l'autèntica història de Jesús de Natzaret. Segons la tradició primitiva de l'Església, l'autor seria un apòstol de Jesús, Sant Mateu, antic recaptador d'impostos, que hauria escrit la seva recopilació entorn l'any 80.

Cites[modifica]

El Messies ve al món[modifica]

  • Josep, fill de David, no temis de prendre Maria, la teva dona; el que ha estat engendrat en ella és certament obra de l'Esperit Sant; però tindrà un fill, i tu li has de posar el nom de Jesús, perquè ell salvarà el seu poble dels seus pecats.
Mt. 1,20-21.
Anunciació de la concepció de Jesús per obra de l'Esperit Sant
  • Entraren a la casa, veieren el nen amb Maria, la seva mare, i, prosternant-se, li van fer homenatge; després obriren els seus tresors i li van oferir presents: or, encens i mirra.
Mt. 2,11.
Crònica de l'arribada dels tres Reis mags i adoració al nen Jesús
  • Us batejo ara amb aigua perquè us convertiu; però aquell qui ve darrera meu és més fort que jo; tant, que no sóc digne de portar-li les sandàlies: ell us batejarà amb l'Esperit Sant i el foc.
Mt. 3,11. — Joan Baptista
Anunci de Sant Joan Baptista de l'arriba de Jesús de Natzaret
  • Seguiu-me, i us faré pescadors d'homes.
Mt. 4,19. — Jesús de Natzaret
Aceptació com a deixebles de Sant Pere i Sant Andreu

Jesús anuncia el regne i la seva llei[modifica]

  • Vosaltres sou la sal de la terra. Però, si la sal es torna insípida, amb què li tornaran la salabror? Ja no val per a res, sinó per a llençar-la fora i ser trepitjada per la gent.
Mt. 4,13. — Jesús de Natzaret
  • Heu sentit que es va dir als antics: No mataràs; i el qui mati serà sotmès al tribunal. Doncs, jo us dic que tot el qui s'enfadi contra el seu germà serà sotmès al tribunal.
Mt. 5,21-22. — Jesús de Natzaret
Perfeccionament del cinquè manament.
  • Heu sentit que es va dir: No cometràs adulteri. Doncs, jo us dic que qualsevol qui mira una dona per desitjar-la, ja ha comès adulteri amb ella en el seu cor.
Mt. 5,27-28. — Jesús de Natzaret
Perfeccionament del sisè manament.
  • Heu sentit que es va dir: Ull per ull, i dent per dent. Doncs, jo us dic que no resistiu al dolent; al contrari, si algú et pega a la galta dreta, para-li també l'altra.
Mt. 5,38-39. — Jesús de Natzaret
  • Heu sentit que es va dir: Estima el teu proïsme, però no el teu enemic. Doncs, jo us dic: estimeu els vostres enemics i pregueu pels qui us persegueixen.
Mt. 5,43-44. — Jesús de Natzaret

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]