Discussió:Charles De Coster/Arxiu 1

De Viquidites
Salta a la navegació Salta a la cerca

Sense referències

[cal referència]

Importat de Viquipèdia, sense fonts:

  • Deixem la paraula al Hibou, Bubulus Bubb, que al començament de l'obra (edició. La Renaissance du Livre, Bruxelles), s'adreça a l'autor en aquests termes:
«Saps si no existeix més Carles V i Felip II en aquest món ? No tems que una censura atenta busqui al ventre del teu elefant les al·lusions a il·lustres contemporanis ? Què no deixaves dormir a la seva tomba aquest emperador i aquest rei ? (...) Qui busca els cops perirà sota els cops. És gent que no et perdonarà, no et perdono tampoc, enterboleixes la meva digestió burgesa. (...)Tes personatges principals són uns imbècils o uns bojos, sense exceptuar-ne un: el teu polissó d'Ulenspiegel pren les armes per la llibertat de consciència; el seu pare Claes mor cremat viu per afirmar les seves conviccions religioses, (...) On es veuen encara aquestes coses? Et compadiria si no em fessis riure.»
  • Camille Lemonnier, La Vie belge:
«El meu pobre De Coster! (...) Ironia... després de totes aquelles de les que va ser composta la teva vida, quinze anys després de la teva mort, un es va adonar que s'havia enterrat a sobre teu, a la teva humil sepultura, un notari! Va caldre netejar d'aquest cadàver molest la teva fossa abans d'arribar fins als teus óssos, el dia en què Ixelles et va fer donació d'un tros de terra que, aquesta vegada, va ser teu. S'enterra Ulenspiegel, l'esperit, Nelle, el cor de la mare Flandre?» era la gran paraula i com el tema immortal del teu llibre (...)»

--Yeza (discussió) 13:35, 14 des 2016 (CET)[respon]