Gregorio Marañón y Posadillo: diferència entre les revisions

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
(Pàgina nova, amb el contingut: «== Gregorio Marañón i Posadillo (19 de maig de 1887 - 27 de març de 1960) == Metge, científic, historiador, escriptor i pensador esp...».)
 
Cap resum de modificació
== [[w:Gregorio Marañón|Gregorio Marañón i Posadillo]] (19 de maig de 1887 - 27 de març de 1960) ==
Metge, científic, historiador, escriptor i pensador espanyol, nascut a Madrid. És l'autor de nombrosos llibres de medicina i història.
{{Autor
 
|Wikipedia=Gegorio Marañón y Posadillo
|Foto=GregorioMarañón.JPG
|Nombre=Gegorio Marañón y Posadillo
|Color=#c0c0c0
}}
== Cites ==
* "Encara que la [[veritat]] dels fets resplandeixi, sempre es batran els homes en la trinxera subtil de les interpretacions."
* "No hi ha res bé del que no es pugui abusar"
* "No sabràs tot el que valc fins que no pugui ser al costat de tu tot el que sóc."
* "Només el qual sap és [[lliure]] i més lliure el qual més [[saviesa|sap]]. No proclameu la llibertat de volar, sinó doneu ales"
**Nota: L'autor d'aquesta cita és Miguel d'Unamuno; el seu lloc original en UNAMUNO, M. de, Pensament polític, selecció de textos i estudi preliminar d'Elías Díaz, Madrid, Tecnos, 1965, pág. 213. La cita completa resa així: "La llibertat no és un estat sinó un procés; només el qual sap és lliure, i més lliure el qual més sap.
:* "Només la cultura dóna llibertat. No proclameu la llibertat de volar, sinó doneu ales; no la de pensar, sinó doneu pensaments. La llibertat que cal donar al poble és la cultura. Només la imposició de la cultura ho farà amo de si mateix, que és en el que la democràcia estriba."
* "Tota la història del progrés humà es pot reduir a la lluita de la [[ciència]] contra la superstició."
* "[[Viure]] no és només existir, sinó existir i crear, saber gaudir i sofrir, i no dormir sense somiar. Descansar, és començar a [[morir]]."

Menú de navegació