Diferència entre revisions de la pàgina «Viquidites:Allò que Viquidites no és»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
 
 
===<span id="ANARQUIA"></span> Viquidites no és una anarquia ===
{{drecera|VDVQ:NO#ANARQUIA}}
És un projecte obert, autogestionat i sense jerarquies, però aquestes llibertats es poden restringir si interfereixen amb el propòsit de construir una enciclopèdia. L'objectiu no és fer un experiment d'[[anarquisme]].
 
===<span id="DEMOCRÀCIA"></span> Viquidites no és una democràcia ===
{{drecera|VDVQ:NO#DEMOCRÀCIA}}
En alguns casos determinats es poden fer votacions, però el principi de funcionament és el [[Viquidites:Consens|consens]]. El que compta és l'argumentació, el convenciment i la cerca dels punts en comú per aconseguir acords d'àmplia majoria.
 
===<span id="15"></span><span id="BUROCRÀCIA"></span> Viquidites no és una burocràcia ===
{{drecera|VDVQ:NO#BUROCRÀCIA}}
Les normes són per facilitar la feina i per recordar allò que està consensuat. En cas de dubte, [[Viquidites:Llanceu-vos-hi!|llanceu-vos-hi]]. En cas de conflicte preval l'esperit de la norma per sobre de la lletra. Si les normes us impedeixen millorar l'enciclopèdia, [[Viquidites:Ignoreu les normes|ignoreu-les]], però esperem que respecteu el consens. Els desacords s'haurien de discutir sobre la base de consens i no de forma reglamentista.
 
===<span id="BATALLA"></span> Viquidites no és un camp de batalla ===
{{drecera|VDVQ:NO#BATALLA}}
Viquidites no és un lloc per tenir rancúnia, importar conflictes personals, dur a terme batalles ideològiques, o nodrir-se de prejudicis, odis o temors. Fer batalles personals fora de les discussions de Viquidites va totalment en contra del nostre propòsit i objectiu. A més d'evitar les batalles en les discussions, no tracteu de guanyar posicions en els desacords fent canvis en el contingut o les polítiques. No feu obstruccionisme per recolzar una opinió.
 

Menú de navegació