Viquidites:Fonts fiables: diferència entre les revisions

De Viquidites
Contingut suprimit Contingut afegit
Es crea la pàgina amb «{{directriu|VP:FF}} Aquesta és una norma d'estil sobre la fiabilitat de certs tipus de fonts. Les polítiques corresponents s...».
(Cap diferència)

Revisió del 20:53, 25 des 2013


Aquesta és una norma d'estil sobre la fiabilitat de certs tipus de fonts. Les polítiques corresponents són Viquidites:Verificabilitat i Viquidites:No feu treballs inèdits. Els articles de Viquidites haurien de cobrir tots els punts de vista majoritaris, i els minoritaris significatius, que hagin estat publicats per fonts fiables. Vegeu Viquidites:Punt de vista neutral.

Els articles de la Viquidites haurien d'utilitzar fonts fiables, de tercers, i publicades. Les fonts són material creïble publicats en un procés de publicació fiable; els seus autors són sovint considerats fiables o com a autoritats en el tema en qüestió. La fiabilitat d'una font depèn del context. Com a norma general, com més gent en revisi la informació, n'analitzi les qüestions legals, i n'observi l'escriptura, més fiable és la publicació. Les fonts haurien de donar suport de manera directa a la informació tal com està presentada en un article, i haurien de ser adients a les afirmacions fetes; si el tema d'un article no té fonts fiables, la Viquipèdia no hauria de tenir un article sobre el tema. Podeu fer consultes a la Taverna de la Viquidites si dubteu sobre la fiabilitat de certes fonts.

Visió general

Els articles s'haurien de basar en fonts fiables, de tercers i publicades, amb una reputació de revisar la informació i la precisió. Això significa que només publiquem les cites, dites populars i frases fetes contrastades, i no les inventades o sense cap referència fefaent, clara i precisa. Aquests exemples específics només cobreixen alguns dels tipus possibles de fonts fiables i qüestions sobre la fiabilitat de les fonts, i no s'intenta que siguin exhaustius. Que una font sigui adient depèn sempre del context, que és una qüestió de sentit comú i judici editorial.

Vegeu també