Ajuda:Registrar-se: diferència entre les revisions

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
cap resum d'edició
Cap resum de modificació
mCap resum de modificació
<div style="border:1px solid #CCCCCC; padding:15px; border-radius:5px;"><div style="font-size:105%; text-align:center;">'''No cal registrar-se per a veure i editar les pàgines de Viquidites. '''<br>Tanmateix, en registrar-vos obteniu algunes característiques addicionals, i enpodeu establir un contacte generalmés gairebéproper totsamb elsla projectescomunitat hodel recomanenprojecte.</div>
{{Ajuda}}
 
No cal registrar-se per veure i editar les pàgines de Viquidites. Tanmateix, en registrar-vos obteniu algunes característiques addicionals, i en general gairebé tots els projectes ho recomanen.
<div align=center style="padding-top:10px;">[[Especial:Registre|{{botó clicable|Registreu-vos|color=blau}}]]</div></div>
 
== Registrant-se ==
{{Ajuda}}
Crear un compte d'usuari significa que donareuproporcionar un nom d'usuari (el vostre nom real o un pseudònim) i una contrasenya. Tingueu en compte que el sistema no permet la creació d'un compte amb un nom d'usuari que actualment estigui en ús. El procés de creació només es realitza una vegada, i per «registrar-vos-hi»a les següentsproperes vegadesocasions que desitgeu ingressar-hi, tan sols haureu de donar el nom d'usuari creat i demostrar amb la contrasenya que sou la mateixa persona.
 
A partir d'aquest moment, les edicions que realitzeu seran assignades al vostre nom d'usuari. '''Si no us hi registreu, les vostres edicions seran assignades a la vostra adreça IP.'''
 
== Raons per registrar-se com a usuari ==
* Els altres us podran reconèixer pel vostre nom d'usuari quan realitzeu canvis en una pàgina. Si no us hi registreu només la vostra adreça IP identificarà les vostres contribucions. Tanmateix l'adreça IP no permet una identificació correcta: Si soleu connectar-vos des de computadores en diferents ubicacions (casa, oficina, cafè, etc.) tindreu diferents adreces IPs en cada cas; fins i tot en la mateixa ubicació podríeu tenir diferents IPs depenent de la connexió a Internet. A causa d'això, un nom d'usuari és molt millor per mantenir una identitat en el projecte.
* Tindreu la vostra pròpia '''pàgina d'usuari''' on podreu escriure sobre vósvosaltres mateixos (si és que així ho desitgeu), perquèa fi que d'altres puguin conèixer-vos una mica mésmillor. A més a més, comptareu amb la vostra '''pàgina de discussió''' queassociada, en què podreu usarrebre peri comunicar-vosrespondre ambmissatges altresinterns de la usuariscomunitat.
* Tindreu la vostra '''[[Especial:Watchlist|llista de seguiment]]''' amb les pàgines preferides que vulgueu controlar.
* Tindreu la vostra '''llista de contribucions''', on podreu veure totes les vostres edicions realitzades des del moment en què us vau registrar.
* Si proporcioneu la vostra adreça electrònica (email), els altres usuaris es podran posar en contacte amb vós a travésvosaltres de correu-electrònicmanera externa. Aquesta opció funciona de manera anònima, és a dir, els usuaris que etus contactin a través de ld'emailaquesta manera no tindran accés a veure la vostra adreça. No hasés deobligatori donarproporcionar-ne eluna teumés correuenllà electrònicdels sipassos nonecessaris de confirmació hodel desitgesregistre.
* Podreu reanomenar pàgines que tinguin noms errats.
* Podreu establir les vostres '''[[Especial:Preferences|Preferències]]''' per a canviar cosesaspectes com:
** El nombre de pàgines mostrades enals [[Especial:Recentchanges|Canvis recents]].
** LesLa fontstipografia, colors i disseny del lloc, usanta través de diferents aparences del web (''pellsskins'' (skins).
** Personalitzar la signatura d'usuari.
* Quan hagishagueu acumulat certa experiència podràspodreu participar en les [[Viquidites:Presa de decisions|decisionspreses de les Viquiditesdecisions]], ai mésen l'assoliment de tenirconsensos laper possibilitata defer sercrèixer elegitel [[Viquidites:Administradors|administrador]]projecte.
 
== Com registrar-se? ==
Primer, assegureu-vos que el vostre navegador web accepta les galetes (''cookies''). Alguns navegadors poden acceptar o rebutjar galetes de llocs web específics. Per a registrar-vos-hi haureu de configurar el vostre navegador web per a acceptar les de les Viquidites (domini: 'ca.wikiquote.org').
 
Per a registrar-vos-hi, feu clic a l'enllaç «[[Special:Userlogin|Registre/Entrada]]» ubicat a la cantonada superior dreta de la pàgina. Si no us hi heu registrat abans, haureu de crear un nou usuari fent clic a '''<span class=plainlinks>[{{fullurl:Especial:Userlogin|type=signup}} Registreu-vos-hiaquí]'''</span>.
 
Si així ho desitgeu podeu també ingressar la vostra adreça electrònica. D'aquesta manera altres usuaris podran enviar-vos correus sense conèixer la vostra adreça.
 
Si feu clic ensobre el quadre «RecordaMantén-me entre sessionsconnectat» no haureu d'entrar de nou la vostra clau quancada accediucop aque lesaccediu Viquiditesal projecte des del mateix ordinador o dispositiu.
 
=== I si se m'oblida la contrasenya? ===
Si ingresseu una adreça de correu a les Preferències quan us hi registreu per primera vegada o posteriorment en les vostres Preferències, podreu sol·licitar la tramesa d'una contrasenya temporal al vostre correu electrònic, que us permetrà accedir novament a través del vostre compte d'usuari.
 
=== Problemes en registrar-se ===
Si heu iniciat sessió, però tan aviat com intenteu veure una pàgina després de veure la pàgina «Sessió iniciada amb èxit» us apareix com si no haguéssiu iniciat sessió, és molt probable que tingueu problemes amb les galetes en el vostre navegador web. En primer lloc, us recomanem que refresqueu la pàgina. Si en aquestes segur que les galetes estan permeses, assegureu-vos de no haver posat {{SERVER}} a la llista de llocs no permesos per a galetes (aquesta característica està disponible en almenys Mozilla Firebird (Firefox) versió 0.6 i superior, a més a Microsoft Internet Explorer versió 6 i superior. A mésTambé assegureu-vos que la data del vostre ordinador sigui correcta; si no ho és, les galetes podrien expirar abans del que deurienhaurien. Tingueu en compte que alguns firewalltallafocs i programes de bloqueig de publicitat poden interferir amb les galetes que usa {{SITENAME}}Viquidites per a mantenir una sessió activa.
 
<center><big>'''''<span class=plainlinks>[{{fullurl:Especial:Userlogin|type=signup}} Creeu un compte ara]</span>'''''</big></center>
 
[[Categoria:Ajuda]]

Menú de navegació