Corçà: diferència entre les revisions

De Viquidites
Contingut suprimit Contingut afegit
ok, vist a la Bisbal ;)
Cap resum de modificació
Línia 4: Línia 4:
| descripció = Castell de l'Alberg.
| descripció = Castell de l'Alberg.
}}
}}
'''{{w|Corçà}}''' és una vila i municipi de la comarca del [[Baix Empordà]], a la plana de l'[[Empordà]], format pels nuclis de Casavells, Cassà de Pelràs, Matajudaica i la vila del mateix nom.
'''{{w|Corçà}}''' és una vila i municipi de la comarca del [[Baix Empordà]], a la plana de l'[[Empordà]]; el municipi està format pels nuclis de Casavells, Cassà de Pelràs, Matajudaica i la vila del mateix nom.


== Citacions ==
== Citacions ==

Revisió del 19:25, 29 gen 2017

Aquesta pàgina conté fragments escrits en català genuí, anteriors a la normativa de Pompeu Fabra.
Es reprodueix la font original per preservar-ne el significat íntegre i no desvirtuar-la. Podria semblar que hi ha errors ortogràfics que en realitat no ho són.
Infotaula de geografiaCorçà
Castell de l'Alberg.
Projectes germans
  Article a la Viquipèdia
  Multimèdia a Commons
Ubicació
Map
Modifica dades a Wikidata

Corçà és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà, a la plana de l'Empordà; el municipi està format pels nuclis de Casavells, Cassà de Pelràs, Matajudaica i la vila del mateix nom.

Citacions

  • A Corçà hi ha una casa, / casa de cavallers; / l'amo que la governa / diu que no té diners.[1]
Corranda

Dites populars

  • Corçà, bon bestiar.[3]

Referències

  1. Van Hoestenberghe, Barbara «Cançons populars de les gavarres. Memòria cantada». Consorci de les Gavarres, (novembre 2014 - novembre 2015) [Consulta: 29 gener 2017].
  2. Vila i Medinyà, 2010, p. 492.
  3. Batlle i Lloret, 1996, p. 19.

Bibliografia

  • Batlle i Lloret, Francesc «Geografia popular empordanesa». Llibre de la Festa Major de Torroella de Montgrí, (1996) [Consulta: 29 gener 2017].
  • Vila i Medinyà, Pep «Un recull de modismes empordanesos recollits pel folklorista reusenc Cels Gomis Mestres (Figueres, 1883)». Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos, 41, (2010). DOI: 10.2436/20.8010.01.46.

Enllaços externs