Diferència entre revisions de la pàgina «Viquidites:Conflicte d'interessos»

Salta a la navegació Salta a la cerca
→‎Relacions estretes: esborrar text en anglès
(→‎Relacions estretes: esborrar text en anglès)
 
====Relacions estretes====
[[Friedrich Engels]] hauria tingut dificultats per editar l'article de [[Karl Marx]], ja que era un amic de confiança, seguidor i col·laborador de Marx.<ref>[2[Isaiah Berlin]] Qualsevol situació en la qual les relacions dures es poden desenvolupar pot provocar un conflicte d'interès. El conflicte d'interès pot ser personal, religiós, polític, acadèmic, financer, i legal. No està determinat per àrea, sinó que és creat per relacions que impliquen un nivell alt de compromís personal a, implicació amb, o dependència a una persona, tema, idea, tradició, o organització.deia:
 
[[Friedrich Engels]] would have had difficulty editing the [[Karl Marx]] article, because he was a close friend, follower, and collaborator of Marx.<ref>[[Isaiah Berlin]] deia:
: «Engels no desitjava millor destí que viure a la llum de l'ensenyament en vida de Marx, percebent en ell una font de geni original que donava vida i sentit als seus propis dons peculiars; amb ell es va identificar ell mateix i la seva obra, per ser recompensat participant de la immortalitat del seu mestre.» (I. Berlin, ''Karl Marx'', 4a edició, p. 75)
 
 
La definició de ''relació estreta'' en aquest context es determina pel sentit comú. Un article sobre un grup musical poc conegut preferiblement no hauria de ser escrit pel representant del grup o pel cònjuge d'un membre del grup. En canvi, un expert en arbres està convidat a escriure articles sobre arbres encara que estigui profundament compromès amb el tema.
 
==Com evitar edicions amb conflicte d'interessos==
La Viquipèdia és "l'enciclopèdia que tothom pot editar" però, si teniu un conflicte d'interessos, absteniu-vos o prengueu moltes precaucions a l'hora de:
584

modificacions

Menú de navegació