Diferència entre revisions de la pàgina «Viquidites:Conflicte d'interessos»

Salta a la navegació Salta a la cerca
Vegeu la discussió
(Vegeu discussió)
(Vegeu la discussió)
{{5 cèntims|No feu servir la Viquipèdia per promoure els vostres interessos o els de persones o organitzacions properes.
 
El conflicte d'interessos potsorgeix serquan personal,el religiós,compromís polític, acadèmic, financerpersonal o legal.dependència Noamb estàel determinatsubjecte perde àrea,l'article sinó per relacionsfa que impliquenpugui unprevaldre nivell alt de compromísl'interès personal, implicaciósobre o dependència amb una persona, tema, idea, tradició ol'interès organitzacióenciclopèdic.
 
La proximitat amb un tema no vol dir sigueu incapaços de ser neutrals, però us pot inclinar per alguns prejudicis. Podeu proposar suggeriments de canvis en la pàgina de discussió de l'article o, si decidiu editar directament, assegureu-vos que seguiu estrictament les polítiques i normes pertinents, especialment [[VP:PVN|punt de vista neutral]] i [[VP:VER|verificabilitat]], i declareu els vostres interessos en la pàgina de discussió.
Tot el que digueu i feu a la Viquipèdia pot tenir conseqüències en el món real. La vostra conducta a la Viquipèdia serà pública per sempre. Els intents d'influir o utilitzar la Viquipèdia en propi interès poden sortir en els mitjans de comunicació i poden provocar situacions compromeses, pèrdua de temps i diners, i fins i tot pèrdua de feina. Les edicions impròpies poden comportar un [[Viquipèdia:Bloqueig|bloqueig]] per a edicions.}}
 
Un '''conflicte d'interessos''' a la [[Viquipèdia]] (CdICI) és una incompatibilitat entre el propòsit de la Viquipèdia (construir una [[enciclopèdia]] [[Viquipèdia:Punt de vista neutral|neutral]] i [[Viquipèdia:Verificabilitat|fiable]]) i els propòsits d'un editor individual. Editar amb conflicte d'interessos implica contribuir a la Viquipèdia per promoure els propis interessos o aquells d'altres individus, companyies o grups. '''Quan un editor prioritza els interessos externs per sobre dels propòsits de la Viquipèdia, aquest editor incorre en un conflicte d'interessos'''.
 
Editar amb CdI està fermament desaconsellat. Quan l'edició causi trastorns a l'enciclopèdia mitjançant violacions de polítiques com el [[VP:PVN|punt de vista neutral]], [[VP:NO|allò que la Viquipèdia no és]] o [[Viquipèdia:Condicions d'ús|incompliments del copyright]], els comptes poden ser blocats. Editar amb CdI pot provocar la mala impressió pública dels individus i grups que es volen promocionar.<ref>Editar per l'interès de relacions públiques està particularment desaprovat. Això inclou, entre d'altres, les edicions fetes pels departaments de [[relacions públiques]] d'empreses o oficines de l'administració; o d'altres organitzacions públiques o privades, tant mercantils com sense ànim de lucre; o per editors professionals als quals es paga per editar un article a la Viquipèdia amb l'''única intenció'' de millorar la imatge d'aquella organització. La Viquipèdia és un lloc públic i publicitat, i les novetats sobre el que passa aquí apareixen freqüentment en els mitjans de comunicació. '''Tot allò que digueu aquí i tot allò que feu aquí pot tenir conseqüències en el món real.'''</ref>
22

modificacions

Menú de navegació