Diferència entre revisions de la pàgina «Viquidites:Conflicte d'interessos»

Salta a la navegació Salta a la cerca
afegit paràgraf (vegeu discussió, Tema:T8y2980qnnwndafw)
(afegit paràgraf (vegeu discussió, Tema:T8y2980qnnwndafw))
;Com tractar amb usuaris sospitosos de CI
El primer pas hauria de ser discutir directament l'assumpte amb l'usuari, fent referència a aquesta directriu. Si esteu implicats en una disputa sobre el contingut, intenteu primer resoldre el problema de fons abans que el problema de forma. Si cal, demaneu terceres opinions o ajuda a usuaris experimentats. No utilitzeu al·legacions de conflictes d'interessos per desacreditar un usuari i intentar guanyar avantatge en una disputa de contingut. L'assetjament està prohibit i pot ocasionar un bloqueig.
 
Un usuari que detecti un possible incompliment d'aquesta normativa, hauria d'informar, en primera instància, l'usuari implicat de que podria estar infringint-la. Això és especialment important perquè, normalment, l'usuari no és conscient d'aquest fet. A continuació, se l'hauria d'ajudar a entendre el problema i guiar-lo per tal d'encaminar les seves edicions cap a altres temes, tot aconsellant-li no seguir editant l'article si veim que persevera en fer-ho i aquest presenta els problemes usuals. Fins i tot quan l'usuari ho fa de bona fe, les edicions amb conflicte d'interessos no solen ser neutrals i/o enciclopèdiques i inclús poden ser a articles que ni tan sols són admissibles.
 
La Viquipèdia dóna tanta importància a la neutralitat dels articles com la possibilitat que tothom pugui editar, anònimament si ho desitgen. No reveleu la identitat real d'un usuari per a demostrar un conflicte d'interès. La [[wmf:Política de privadesa|política de privadesa]] ho prohibeix. Els conflictes d'interessos normalment es posen de manifest quan l'usuari mateix revela una relació al tema que està editant. En cas que l'editor no s'identifiqui el mateix o la seva afiliació, guiar-se per la [[VP:PVN|política de punt de vista neutral]] pot ajudar a solucionar edicions esbiaixades.

Menú de navegació