Viquidites:Pàgina protegida: diferència entre les revisions

Salta a la navegació Salta a la cerca
(modificació substancial (vegeu discussió a la Taverna))
 
==Tipus de protecció==
Hi ha diversos tipus de protecció:
* Protecció completa: evita que tots els usuaris, llevat dels administradors, modifiquin la pàgina;
* Semi protecció: evita que els usuaris anònims i els usuaris que no han estat autoconfirmats (usuaris nous) modifiquin la pàgina;
* Protecció de creació: evita que una pàgina, sovint una que va ser esborrada, torni a ser creada;
* Protecció de desplaçament (reanomenament): evita que una pàgina sigui desplaçada a un nom diferent.
 
===Protecció completa===
Una pàgina protegida completament és aquella que només pot ser modificada pels administradors. La protecció pot ser temporal (p. ex. 7 o 14 dies) o indefinida. En aquest cas, la pestanya de "Modifica" es reemplaçada per una que diu "Mostra la font" que tots els usuaris poden veure i copiar, però no pas modificar. Els administradors, tanmateix, poden modificar-la, al damunt de la pàgina hi surt una alerta per informar l'administrador sobre el tipus de protecció i l'administrador que l'ha protegida. Tot i que pot haver-hi excepcions, els articles (que no pas les pàgines d'interfície de la Viquipèdia) només han de ser protegits completament en casos de guerra d'edicions, ila protecció no comporta cap aval a l'última versió. Els administradors no han de protegir una pàgina si hi estan implicats en un conflicte d'edicions. En aquest cas han de sol·licitar la intervenció d'un altre administrador que prendrà la decisió de manera independent.
 
===Prevenir el desplaçament d'articles===
Els administradors també poden prevenir que una pàgina sigui desplaçada (reanomenada) a un títol (nom) diferent. Aquesta protecció s'utilitza quan hi ha vandalisme desplaçant pàgines sense cap sentit, o en casos de disputa quant al nom d'un article en particular. Hi ha pàgines que sempre tindran aquest tipus de protecció especialment aquelles relacionades amb la interfície de la Viquipèdia. En els casos dels articles, aquesta protecció només s'ha de fer quan hi ha consens quant al nom que han de tenir; i en cas que es protegeixi durant una guerra de desplaçament, la protecció, com no comporta cap aval al nom que porti.
 
==Informació per als administradors==
0

modificacions

Menú de navegació