Viquidites:Pàgina protegida: diferència entre les revisions

Salta a la navegació Salta a la cerca
l'últim cas de tots els usuaris inclosos els administradors, deu seu un error
(l'últim cas de tots els usuaris inclosos els administradors, deu seu un error)
{{Drecera|[[VP:PP]] o [[VP:PROT]]}}
Una '''pàgina protegida''' és aquella que no pot ser modificada o desplaçada (reanomenada). La protecció pot afectar només els usuaris anònims (no registrats) i els usuaris nous, (no [[Viquipèdia:Tipus d'usuaris#Usuari registrat|autoconfirmats]]) o tots els usuaris registrats llevat dels [[Viquipèdia:administradors|administradors]], o tots els usuaris. La protecció pot ser temporal o indefinida.
 
==Tipus de protecció==
===Protecció completa===
Una pàgina protegida completament és aquella que només pot ser modificada pels administradors. La protecció pot ser temporal (p. ex. 7 o 14 dies) o indefinida. En aquest cas, la pestanya de "Modifica" es reemplaçada per una que diu "Mostra la font" que tots els usuaris poden veure i copiar, però no pas modificar. Els administradors, tanmateix, poden modificar-la, al damunt de la pàgina hi surt una alerta per informar l'administrador sobre el tipus de protecció i l'administrador que l'ha protegida. Tot i que pot haver-hi excepcions, els articles (que no pas les pàgines d'interfície de la Viquipèdia) només han de ser protegits completament en casos de guerra d'edicions, ilai la protecció no comporta cap aval a l'última versió. Els administradors no han de protegir una pàgina si hi estan implicats en un conflicte d'edicions. En aquest cas han de sol·licitar la intervenció d'un altre administrador que prendrà la decisió de manera independent.
 
Per a modificar una pàgina completament protegida els usuaris han de fer la proposta a la pàgina de discussió corresponent. Tan bon punt s'hagi assolit el consens per al canvi, o si el canvi no és controvertit (p. ex. hi ha un error ortogràfic o altre d'evident i de verificable) un administrador pot fer-lo. Si cap administrador ha seguit el debat, o si voleu l'atenció immediata d'un administrador per sol·licitar el canvi, sol·liciteu-la a [[Viquipèdia:Petició als administradors]]. Els administradors no han de modificar el contingut d'una pàgina protegida en cap altre cas (p. ex. els administradors no han d'abusar del seu privilegi per a fer modificacions del contingut d'aquelles pàgines on tinguin conflictes d'interès).
225

modificacions

Menú de navegació