Vés al contingut

Viquidites:Pàgina protegida: diferència entre les revisions

m
Revertides les edicions de: 186.28.247.146 (discussió) fins l'última edició de: HombreDHojalata
m Revertides les edicions de: 186.28.247.146 (discussió) fins l'última edició de: HombreDHojalata
Línia 4:
==Tipus de protecció==
===Protecció completa===
Una pàgina protegida completament és aquella que només pot ser modificada pels administradors. La protecció pot ser temporal (p. ex. 7 o 14 dies) o indefinida. En aquest cas, la pestanya de "Modifica" es reemplaçada per una que diu "Mostra la font" que tots els usuaris poden veure i copiar, però no pas modificar. Els administradors, tanmateix, poden modificar-la, al damunt de la pàgina hi surt una alerta per informar l'administrador sobre el tipus de protecció i l'administrador que l'ha protegida. Tot i que pot haver-hi excepcions, els articles només han de ser protegits completament en casos de guerra d'edicions, i la protecció no comporta cap aval a l'última versió. Els administradors no han de protegir una pàgina si hi estan implicats en un conflicte d'edicions. En aquest cas han de sol·licitar la intervenció d'un altre administrador que prendrà la decisió de manera independent.
Upene y paja
 
Per a modificar una pàgina completament protegida els usuaris han de fer la proposta a la pàgina de discussió corresponent. Tan bon punt s'hagi assolit el consens per al canvi, o si el canvi no és controvertit (p. ex. hi ha un error ortogràfic o altre d'evident i de verificable) un administrador pot fer-lo. Si cap administrador ha seguit el debat, o si voleu l'atenció immediata d'un administrador per sol·licitar el canvi, sol·liciteu-la a [[Viquipèdia:Petició als administradors]]. Els administradors no han de modificar el contingut d'una pàgina protegida en cap altre cas (p. ex. els administradors no han d'abusar del seu privilegi per a fer modificacions del contingut d'aquelles pàgines on tinguin conflictes d'interès).
 
Són casos especials les pàgines d'interfície de la Viquipèdia ([[Viquipèdia:Espai de noms de MediaWiki|espai MediaWiki]]) que per defecte estan sempre protegides. Les pàgines d'alt ús o visibilitat, com plantilles molt utilitzades o la portada, es poden protegir per precaució.
 
===Semi-protecció===
La semi-protecció d'una pàgina evita que els usuaris anònims (no registrats) i els usuaris novells (amb menys de quatre dies d'antiguitat) la modifiquin. Ja que la resta de la comunitat pot modificar la pàgina, aquest tipus de protecció s'efectua sovint per a prevenir casos de [[VP:V|vandalisme]] reiterat o de violacions reiterades de les polítiques de la Viquipèdia per anònims (p. ex. inserció de publicitat, material amb drets d'autor, etc.). La semi-protecció no ha de ser una mesura preventiva en contra d'un vandalisme que mai no ha ocorregut; és a dir, només quan ja hi ha mostres de vandalisme, i per evitar-ne més, la pàgina pot ser semi-protegida. Una pàgina no ha de ser semi-protegida en guerres d'edicions per a evitar que els anònims i els usuaris novells no la modifiquin. En aquests casos, la pàgina ha de ser completament protegida. Com en el cas de les pàgines completament protegides, els usuaris poden demanar la semi-protecció d'una pàgina a [[Viquipèdia:Petició als administradors]].
 
===Prevenir la creació d'articles===
1

modificació