Diferència entre revisions de la pàgina «Viquidites:Allò que Viquidites no és»

Salta a la navegació Salta a la cerca
afegeixo dos camps necessaris
m
(afegeixo dos camps necessaris)
*'''Autopromoció'''. Pot ser temptador per escriure sobre un mateix o sobre projectes en els quals un hi està especialment involucrat. No obstant això, recordeu que les normes per als articles enciclopèdics s'apliquen a aquest tipus de pàgines igual que qualsevol altre. Això inclou el requisit de mantenir un punt de vista neutral, que pot ser difícil en escriure sobre un mateix o sobre els seus projectes. Crear excessivament enllaços i referències a fonts autobiogràfiques, és inacceptable. Vegeu [[Viquidites:Conflicte d'interessos]] i [[Viquidites:Criteris d'admissibilitat]].
*'''Publicitat'''. Tota informació sobre empreses i productes estan escrits en un [[VQ:PVN|estil objectiu i imparcial]]. Tots els temes d'articles han de ser [[VP:VER|verificables]] amb [[VQ:FF|fonts independents de terceres parts]], de manera que articles sobre empreses petites o locals solen ser inacceptables. Els [[VQ:EE|enllaços externs]] a organitzacions comercials són acceptables si identifiquen les principals organitzacions relacionades amb el tema de l'article. La Viquipèdia no dóna suport a cap organització ni té cap programa d'afiliació. Aquells que vulguin promocionar causes o esdeveniments, o fer anuncis públics, encara que sense finalitat de lucre, haurien d'utilitzar un fòrum diferent a la Viquipèdia per fer-ho.
 
===<span id="2"></span><span id="3"></span><span id="DIPÒSIT"></span> Viquidites no és un dipòsit d'enllaços o fitxers ===
{{drecera|VP:NO#DIPÒSIT}}
No és un directori d'internet: els articles han de tenir contingut, i no limitar-se a ser una col·lecció d'enllaços externs. ''Vegeu [[Viquipèdia:Enllaços externs]]''.
 
Les imatges són molt valuoses, però sempre com a ''complement'' del text. La [[commons:Pàgina principal|Wikimedia Commons]] és el lloc adequat per a emmagatzemar imatges lliures.
 
=== <span id="8"></span><span id="BLOG"></span> Viquidites no és un servei de pàgines personals ===
Tampoc és un servei d'allotjament web. La majoria de restriccions són aplicables a les pàgines d'usuari. La vostra pàgina d'usuari no és ''vostra''. És part de la Viquipèdia per facilitar la coordinació amb els altres usuaris. No és un [[blog]] ni un lloc per l'autopromoció.
 
===<span id="12"></span><span id="MANUAL"></span> Viquidites no és un manual ni una guia ===
=== Altres casos ===
{{drecera|VP:NO#MANUAL}}
No és una col·lecció de manuals d'instruccions, guies d'ús o receptes de cuina. Feu servir un llenguatge "impersonal", i eviteu frases del tipus "Podem fer sevir el programa X per crear imatges...", "Per fer un bon sofregit us caldrà ceba, tomata, etc.". Eviteu sobretot de fer recomanacions subjectives sobre programes informàtics, llibres, autors, etc. [[b:Portada|Viquillibres]] és el lloc adequat per a això.
 
===<span id="13"></span><span id="COL·LECCIÓ"></span> Viquidites no és una col·lecció indiscriminada d'informació ===
# Un '''directori''' d'enllaços d'internet.
{{drecera|VP:NO#COL·LECCIÓ}}
No és una recopilació de tot el que existeix. Els articles han de tenir un mínim de [[Viquidites:Criteris d'admissibilitat|notorietat]] per tal de poder ser inclosos en una enciclopèdia. Si busqueu un repositori de dades o informació consulteu [[d:Wikidata:Main Page|Wikidata]].
 
=== Altres casos ===
# Un '''fòrum de discussió'''.
# Un lloc on publicar '''informació personal''' de qualsevol tipus.

Menú de navegació