Viquidites:La taverna

De Viquidites
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Nuvola apps kteatime.pngTaverna de ViquiditesNuvola apps kteatime.png

La Taverna de Viquidites
Nuvola apps kteatime.png
Taverna de ...
Commons-logo.svg
... Commons
Wiktionary-logo-en.png
... Viccionari
Wikiquote-logo.svg
... Viquidites
Wikibooks-logo.svg
... Viquillibres
Wikinews-logo.png
... Viquinotícies
Wikipedia-logo.png
... Viquipèdia
Wikisource-logo.png
... Viquitexts
Benvinguts i benvingudes a la nostra Taverna, el lloc de trobada virtual del projecte, així com un espai per a distreure'ns i crear-hi un ambient agradable. Ací parlem sobre afers que concerneixen a tothom, però, si teniu alguna cosa a dir específicament sobre un article o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió. Podeu llegir i contestar les converses ja iniciades (clicant en "modifica" al costat dret del títol de cadascuna de les converses).

Si us plau, per a evitar malentesos, signeu sempre els vostres missatges al final de la vostra intervenció amb el codi --~~~~. Podeu signar també pitjant el botó de signatura (Vector toolbar signature button.png) de la barra d'edició de la pàgina "modifica". Per a converses inactives o antigues de la Taverna, consulteu l'Arxiu de la Taverna, des del qual podeu tornar a portar-lo ací si voleu reprendre'n cap. Sobre qüestions específiques del funcionament de la Taverna aneu a la seua respectiva pàgina de discussió. Per a més consells per a participar-hi, llegiu Viquidites:Com participar a la Taverna.
Arxiu de la Taverna
2005 · 2006 · 2007 · 2009-09 · 2010-11 · 2012 · 2013 · 2014

Un mes pel viquirepte![modifica]

Bé, de fet, una mica més d'un més. Però s'han de decidir algunes coses encara, i jo estaré uns dies fora, fins dilluns i després a partir del dimecres. Se m'acut això:

 • El dia del canvi de portada, el principi o al final del viquirepte? (suposo que al principi) Dono per descomptat que estem d'acord amb el format que té (tenint en compte que s'haura de canviar Portada/actualitat i potser la plantilla {{Frase destacada}}).
 • Suposo que la plantilla que ha fet el @Nknudsen: s'ha de posar a la discussió, com vaig afegir a la pàgina del viquirepte.
 • @Docosong: (no sé si Nknudsen, també) potser en podrieu dir alguna cosa pel Twitter de Viquidites, quan falti menys temps? Jo ja ho faré a la taverna de la Viquipèdia.
 • El tema dels premis (se n'encarrega Amical): quan pugui em poso en contacte amb l'Arnaugir.
 • El guardó (premi de participació) suposo que us sembla bé
 • El dia abans (o el mateix dia) es podria fer un MassMessage (o jo amb el bot) als que s'han apuntat a la llista de participans per recordar-los que el viquirepte comença? No sé si és necessari, però llanço la proposta...
 • També estaria bé que revisessiu les Bases i el sistema de puntuació del viquirepte, que vaig agafar la idea de viquitexts, pero potser hi han coses a polir.
 • Potser els apartats Com referenciar i Ets novell i no saps per on començar? sobre o s'haurien de posar a una subpàgina /ajuda.

Bé, de moment això. Quina emoció!!--Unapersona (discussió) 13:15, 18 jul 2014 (CEST)

Trobo que seria molt bona idea posar una subpàgina pels novells perquè embolica una mica tanta informació junta. Jo també volia proposar que les puntuacions les actualitzés un bot gràcies a la plantilla {{VR 10}} on hi ha dos paràmetres, un per l'usuari i l'altre pels punts que ha de sumar. Llavors, posant això el bot actualitza la pàgina. Què us sembla? --Nknudsen (discussió) 13:25, 18 jul 2014 (CEST)
Faig la pàgina /ajuda--Unapersona (discussió) 13:42, 18 jul 2014 (CEST)
Per punts (segons l'experiència de viquitexts i amical):
  • Pel premi d'Amical parla amb mi que jo ho gestionaré. (en parlem al xat) Per decidir que podria estar bé.
  • Cal enviar e-mail a la llista internacional de viquidites (sé que és morta, però s'ha de fer; ho parlem per xat).
  • No cal un bot per avisar als participants (tenim manetes i avisar 20 usuaris es fa més ràpid que fer un bot.
  • S'ha de fer el concurs el més simple possible. Jo no ho centraria aquesta primera edició en article a millorar, sinó a qualsevol cita que s'afegeixi en un article durant el temps de concurs. Perquè no ho faria a articles a millorar (potser podria tenir un plus), perquè el terme esborrany és molt relatiu. Per exemple, 30 cites de Jordi Pujol i Soley serien un esborrany donat el anys com a president, en canvi, potser 30 cites a David Fernàndez i Ramos (1 legislatura) seria un article extens. Jo faria que tota plantilla {{Cita}} afegida comptes, fet que permetria fer un recompte automàtic amb un bot, però potser és complicar la feina als novells.
  • És recomanable un llistat d'articles recomanats a fer.--KRLS (discussió) 13:47, 19 jul 2014 (CEST)
Cert, ja queda poc per la celebració de l'aniversari i del viquirepte, a veure si surt tot bé :)
 1. En relació al twitter cap problema, ja m'encarregaré de fer-ne difusió. Tot i que s'ha baixat la periodicitat, tenim seguidors molts fidels. @Unapersona: si vols tenir accés al compte, et puc passar les dades per correu personal, en parlem
 2. En relació a les bases del Viquirepte, estic d'acord amb en KRLS que potser ho hauríem puntuar segons la quantitat de cites referenciades aportades per cada participant, és a dir, que l'usuari es familiaritzi amb la plantilla {{Cita}} per nassos (es pot fer un bot que pugui comptar les plantilles {{Cita}} noves cada dia durant el viquirepte?). No obstant, si també trobo lògic que l'ús de la plantilla no hauria de ser obligatòria per nous usuaris que no saben com funciona el projecte, la referència hauria de ser condició indispensable per la puntuació. El meu exemple seria:
  1. 2 punts, per ús de la plantilla {{Cita}} + referència verificable i formatada (això últim és demanar massa :( )
  2. 1 punt per cada cita aportada sense utilitzar la plantilla {{Cita}} + referència verificable i formatada
  3. 0,5 punts per cada cita amb format plantilla {{Cita}} sense referència (o potser no caldria puntuar-la...)
 3. Crec que podem fer un llistat d'articles que cal millorar, de fet no m'obsessionaria molt en pujar el número d'articles, però podem fer una barreja entre articles a millorar i articles nous. Per exemple, autors catalans o polítics catalans, etc.
En parlem! :) --Docosong (discussió) 22:15, 19 jul 2014 (CEST)
@KRLS: quan ens trobem pel xat en parlem, pero no sé quan serà, perque tindré uns dies una mica mogudets. @Docosong: M'agrada el teu sistema de puntuació, ara m'estava imaginant a un novell participant al concurs intentant entendre tot el sistema de puntuació que proposava... al final acabava boig XD. Bé, bromes a part, és molt més senzill i clar, tot i que el 0,5 no ho faria... no té sentit donar punts per una cosa que estem intentant arreglar ;) Potser es podria donar un punt extra pel fet de crear un article amb el format correcte (plantilla tema, introducció...).--Unapersona (discussió) 13:33, 23 jul 2014 (CEST)
A mi m'està molt bé. La veritat és que així serà molt més fàcil. El bot seria bastant fàcil. Si ningú hi té cap objecció m'ofereixo per escriure'l (puc comptar amb la teva ajuda @KRLS:?). --Nknudsen (discussió) 19:24, 27 jul 2014 (CEST)
Amb l'Nknudsen hem estat parlant i hem pensat un altres sistema de puntuació:
* 2 punts per ús de la plantilla {{Cita}} + referència verificable i formatada
* 1 punt per cada cita amb format plantilla {{Cita}} sense referència
Així, s'elimina el segon punt del que proposava en @Docosong: i eliminem la pntuació de 0,5. El segon punt de la proposta anterior ens ha semblat una mica "inútil", perquè ara ningú posa cites sense la plantilla (Gràcies al formulari). En canvi, és més probable que algú faci servir la plantilla {{Cita}} sense referències.--Unapersona (discussió) 12:47, 29 jul 2014 (CEST)
Perfecte, doncs. S'aplica aquest criteri a les puntuacions del viquirepte. --Docosong (discussió) 12:58, 29 jul 2014 (CEST)
Ara canvio el bot --Nknudsen (discussió) 13:03, 29 jul 2014 (CEST)
Suposo que també s'ha de redactar de nou el sistema de puntuació, oi? Ara ho estava mirant i m'he fet un lio amb això dels esborranys... --Docosong (discussió) 13:12, 29 jul 2014 (CEST)
@Docosong: actualitzat actualitzat --Unapersona (discussió) 13:18, 29 jul 2014 (CEST)
Suposo que no m'hi vaig fixar massa en el seu moment, però veient el segon punt em fa por que ens esperi molta feina de manteniment. Ho dic si molta gent decideix posar moltes cites sense referències, per això convindrà explicar als participants que incloguin sempre les referències a la plantilla. Aquest fet millora la qualitat del projecte :) --Docosong (discussió) 11:22, 31 jul 2014 (CEST)
Voldria puntualitzar que per exemple l'edició de Marc Aureli que ha fet en Docosong el bot ha comptat 4 punts, però en realitat is que tenien referència, però a dalt de tot. Amb això no hi puc fer res. Què en penseu? --Nknudsen (discussió) 13:29, 29 jul 2014 (CEST)
Doncs que tenim un problema XD No pots fer que el bot compti les cites que estan en un apartat amb un ref fora de plantilla com a referenciades? És a dir, que si hi ha {{Cita}} i a sobre hi ha {{ref-llibre}}, per exemple, pero dins el mateix apartat, compti la {{Cita}} com a referenciada. No sé si m'explico...--Unapersona (discussió) 13:35, 29 jul 2014 (CEST)
@Nknudsen:, @Unapersona:. En aquest aspecte no hauria problema, és un opció més aviat estilística que no pas de contingut. Personalment utilitzo la referència del llibre per no sobrecarregar l'apartat de referències. Però podem escollir no fer pas aquesta opció, durant el viquirepte, ja més endavant amb els usuaris més familiaritzats podem ensenyar-los com millorar l'estil de l'article. Sempre és millor que la gent s'acostumi a referenciar les cites encara que sigui vint-i-quatre mil vegades! --Docosong (discussió) 13:45, 29 jul 2014 (CEST)
Estic amb en Nknudsen. No hi ha cap forma trivial per fer-ho; i fer-ho com comentes una persona crearia falsos positius. Seguim la política KISS i faria com comenta en Docosong que durant el Viquirepte no s'uses aquesta manera de referenciar.--KRLS (discussió) 21:25, 29 jul 2014 (CEST)

Anunci a la Taverna de Viquipèdia[modifica]

Abans de res, m'agradaria consensuar el contingut de l'anunci del Viquirepte a la Viquipèdia:

El proper 23 d'agost Viquidites celebrà el seu 10è aniversari i, per aquest motiu, la comunitat de Viquidites ha organitzat un Viquirepte, amb el suport d'Amical Wikimedia, obert a tots els usuaris registrats. Podeu participar afegint noves cites (preferiblement referenciades) als articles que tenim o, si us aventureu, creant un nou article de cites. Per exemple, coneixeu alguna cita d'algun personatge il·lustre català que no tenim a Viquidites? o coneixeu alguna dita popular de la vostra població? Doncs us animem a participar-hi! Trobareu les bases del concurs a la pàgina del Viquirepte 10è aniversari.

Què en penseu? --Docosong (discussió) 14:13, 4 ago 2014 (CEST)

Jo treuria les últimes dues línies de preguntes i ho substituiria per alguna altra informació (premis, puntuació). I em sembla que es diu Amical Viquimèdia, no Amical Wikimedia XD--Unapersona (discussió) 22:06, 10 ago 2014 (CEST)
@Docosong: que et sembla: El proper 23 d'agost Viquidites celebrà el seu 10è aniversari i, per aquest motiu, la comunitat de Viquidites ha organitzat un Viquirepte, amb el suport d'Amical Viquimèdia, obert a tots els usuaris registrats. Podeu participar afegint noves cites (preferiblement referenciades) als articles que tenim o, si us aventureu, creant un nou article de cites. Els premis són un val de 50€ d'Amazon, el llibre Tots els refranys catalans i una tassa amb el nom de l'usuari que guanyi el sorteig. Tots els premis són financiats per Amical Viquimèdia. Trobareu les bases del concurs a la pàgina del Viquirepte 10è aniversari. Us animem a participar-hi!--Unapersona (discussió) 16:02, 11 ago 2014 (CEST)
Perfecte! Doncs ja es pot penjar a la Taverna de Viquipèdia i al twitter. Si vols fer els honors @Unapersona:, ja que tu i el Nknudsen sou l'ànima del concurs ;) Ja m'encarregaré de fer-ne promoció a twitter. --Docosong (discussió) 17:15, 11 ago 2014 (CEST)
@Docosong: Faré l'esforç... XD--Unapersona (discussió) 17:16, 11 ago 2014 (CEST)

Wikiquote Wikimania[modifica]

Acabo d'assistir a una ponència de Wikiquote sobre el seu possible futur. En general, la proposta em sembla molt molt verda. Però no em sembla una mala idea total. La idea seria crear una mena de fork de Wikidata anomenat Wikibase. I que es convertís en un wikiquote multilinngüe on les cites fosin item i permetes les traduccions d'aquestes. Llavors es farien els articles fent crides a la base de dades {{#quote}}

Que en penseu?--KRLS (discussió) 16:03, 8 ago 2014 (CEST)

És a dir, una wikidata de cites. La idea sembla bona almenys per les cites de persones o històriques però no ho acabo de veure del tot clar amb les dites populars, ja que algunes no les podem traduir sinó trobar el seu equivalent en altres idiomes. Per altra banda, veig el projecte viable sempre i quan hi hagi un criteri determinat de col·lecció de cites (qué és considera una cita: font primària, secundària, etc), però en canvi, que farem els que ens encanta trobar cites desconegudes.... :) --Docosong (discussió) 23:06, 8 ago 2014 (CEST)
És bona idea, pero com en Docosong, crec que hi haurien problemes amb les dites populars.--Unapersona (discussió) 16:04, 11 ago 2014 (CEST)
Doncs jo ho trobo bastant bona idea. Només que, sent bastant novell en això, el viccionari ja funciona d'una manera similar i no sembla massa més productiu. (corregiu-me si m'equivoco). En canvi seria brillant per les cites originals, però. --Nknudsen (discussió) 17:31, 12 ago 2014 (CEST)

Nova Portada[modifica]

@Unapersona, Nknudsen: com tenim la portada? He fet algun últim retoc a busca i remena a dalt a la esquerra. Jo crec que ja es podria posar. Hi ha algun motiu per esperar a incorporar-la?--Gerardduenas (discussió) 12:50, 13 ago 2014 (CEST)

Hola, a banda de donar-vos les gràcies de l'esforç que heu fet per redissenyar la portada, només us comentar-vos que trobo a faltar algun enllaç senzill per iniciar un article nou. L'exemple és com ho fa la Viquipèdia: Ajuda:Llanceu-vos-hi!. Què us en sembla? No sé si cal afegir alguna icona més o substituir-ho a l'enllaç on posa "tothom pot editar!". Ja direu --Docosong (discussió) 14:03, 13 ago 2014 (CEST)
@Docosong: jo esperava que les inputbox estiguessin preparades pels diferents tipus d'articles, però veig que no es fan soles ;) Podem modificar una mica la que tenim, reanomenar-la com a Viquidites:Plantilles/general i afegir-la. El problema és que no és gaire estètic... en tot cas, la pàgina de llanceu-vos-hi està bé, i diria que no la tenim. La creo i ho afegeixo (ja veurem com). @Gerardduenas: la portada la canviarem el 23 d'agost, dia d'inici del viquirepte i aniversari de viquidites.--Unapersona (discussió) 17:09, 13 ago 2014 (CEST)
Corregeixo, si que la tenim, copiada de la Viquipèdia. :)--Unapersona (discussió) 17:12, 13 ago 2014 (CEST)
@Unapersona, Nknudsen, Gerardduenas: Fem una cosa. M'hi llençaré a fer les inputbox a veure si puc. Si no recordo malament, vam quedar en fer una d'autors, temes, pel·lícules i obres literàries, oi? Un cop estiguin fetes es poden inserir temporalment dins de Viquidites:Viquirepte 10è aniversari i més endavant es poden inserir on ho cregueu convenient. Fins ara --Docosong (discussió) 18:02, 13 ago 2014 (CEST)
Jo per aci, de nou, ja he creat les inputbox pels diferents tipus d'articles que tenim de moment. Feu-li una ullada a veure que us en sembla, i si us sembla bé les afegim a la pàgina del Viquidites:Viquirepte 10è aniversari. Ja només ens quedaria fer una plantilla pels articles en general: Viquidites:Plantilles/general. En parlem --Docosong (discussió) 19:04, 13 ago 2014 (CEST)
Persona


Tema


Obra literària


Pel·lícula


Molt bé les inputbox! Jo ho deia per què em pensava que era més difícil XD Només que les categories posa 'category:' en comptes de 'categoria:'. Ho afegeixo al viquirepte i miro si ho puc fer a la portada nova.

Letter petitioning WMF to reverse recent decisions[modifica]

The Wikimedia Foundation recently created a new feature, "superprotect" status. The purpose is to prevent pages from being edited by elected administrators -- but permitting WMF staff to edit them. It has been put to use in only one case: to protect the deployment of the Media Viewer software on German Wikipedia, in defiance of a clear decision of that community to disable the feature by default, unless users decide to enable it.

If you oppose these actions, please add your name to this letter. If you know non-Wikimedians who support our vision for the free sharing of knowledge, and would like to add their names to the list, please ask them to sign an identical version of the letter on change.org.

-- JurgenNL (talk) 19:35, 21 ago 2014 (CEST)

Process ideas for software development[modifica]

’’My apologies for writing in English.’’

Hello,

I am notifying you that a brainstorming session has been started on Meta to help the Wikimedia Foundation increase and better affect community participation in software development across all wiki projects. Basically, how can you be more involved in helping to create features on Wikimedia projects? We are inviting all interested users to voice their ideas on how communities can be more involved and informed in the product development process at the Wikimedia Foundation. It would be very appreciated if you could translate this message to help inform your local communities as well.

I and the rest of my team welcome you to participate. We hope to see you on Meta.

Kind regards, -- Rdicerb (WMF) talk 00:15, 22 ago 2014 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Marques de bot[modifica]

Desde l'equip tècnic de caviqui ens veiem que força gent demana fer algun script per engegar-lo automàticament desde wmlabs. per això demanaria tenir dos bots: el primer seia un bot de proves que anar provant els scripts que ens arriben sense que es tingui en compte les falles que pugui tenir (anirem en compte en només fer proves mínimament consolidades) i un altre bot que faria la feina oficial, quan l'script està prou provat i funciona sense contratemps.

La tasca més immediata és actualitzar les puntuacions del viquirepte, pel que és força urgent. l'script està provat i seria pel bot funcional.

les proves les podeu veure aquí Usuari:Anskar/proves

Els noms proposats són: BotIFarra pel bot de proves TromBot pel funcional.

Ara mateix les edicions les està fent el BotReversor, cosa que no és gaire adient. Salut --Anskar (discussió) 13:08, 22 ago 2014 (CEST)

 • A favor Aprovació De pas, potser estaria bé demanar-ho pel BotReversor? --Unapersona (discussió) 16:08, 22 ago 2014 (CEST)
El bot reversor no té marca de bot per que es consulti als canvios recents possibles reversions de falsos positius --Anskar (discussió) 18:37, 22 ago 2014 (CEST)
 • A favor Aprovació Qualsevol millora és bona :) --Docosong (discussió) 21:59, 22 ago 2014 (CEST)
Doneu-li la marca ja, abans que segueixi inundant els canvis recents.--KRLS (discussió) 03:50, 24 ago 2014 (CEST)

Fet Fet! TromBot ja no inunda els canvis recents ;) el comentari anterior sense signarés fet per 'Anskar (discussió • contribucions) 14:40, 28 ago 2014 (CEST).

Puntuacions del viquirepte[modifica]

Em trobo que Viquidites:Viquirepte 10è aniversari#Sistema_de_puntuació comenta una cosa i el bot ho comptabilitza d'una altra: el bot compta 1 punt per afegir la plantilla {{Cita}} i un punt per <ref>...</ref> o <ref name=""/> Canvio el que iu a la plana? (m'ha costat bastant trobar l'error que hi havia en l'script).

Una altra cosa: Si es treu qualsevol d'aquests elements es resta un punt, pel que certes tasques de manteniment el que fan és restar punts 8$. intentaré afinar aquest aspecte, si ho creieu adient. --Anskar (discussió) 12:17, 25 ago 2014 (CEST)

A veure, crec que en principi és el mateix: 1 punt per l'ús de la plantilla {{Cita}} + 1 de la referència adient = 2 punts; i només 1 punt per l'ús de la plantilla {{tl|Cita}. El que pots fer és matisar com funciona el bot de puntuació en l'apartat Sistema de puntuació. Però també compta 1 punt si modifiques les referències, oi? Si fos així, es pot afegir una nou apartat, sense problemes
Pel que fa a les edicions de manteniment, estigues tranquil. Ves fent, el més adient és que sumi 1 punt per cada modificació que es faci a l'article, a la plantilla {{Cita}} o a la referència, sense restar punts a altres editors. Gràcies per la teva gran feina! :) --Docosong (discussió) 12:42, 25 ago 2014 (CEST)

Nou recompte d'articles?[modifica]

Algú sap per quin motiu tenim 2169 articles de cop i volta?! Ja vam tenir un modificació del recompte dels articles Viquidites a principis de juny, però ara ho trobo excessiu... De debò tenim més de 2000 articles? No m'agradaria que d'aci a un temps ho modifiquessin de nou a la baixa :( --Docosong (discussió) 15:04, 30 ago 2014 (CEST)

Grants to improve your project[modifica]

Apologies for English. Please help translate this message.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals for funding new experiments from September 1st to 30th. Your idea could improve Wikimedia projects with a new tool or gadget, a better process to support community-building on your wiki, research on an important issue, or something else we haven't thought of yet. Whether you need $200 or $30,000 USD, Individual Engagement Grants can cover your own project development time in addition to hiring others to help you.

Resum Viquirepte 10è aniversari[modifica]

@Unapersona:,@Nknudsen:,@KRLS:,@Kippelboy:,@Sknudsen:,@Davidpar:,@Coentor:,@ESM:,@Anskar:,@VityUvieu:,@Adriaesc:,@Gerardduenas:,@QuimGil:, @Arnaugir: Donar-vos les gràcies per haver participat en el Viquirepte 10è aniversari i haver fet una mica més gran aquest projecte. En poc més de 15 dies, hem incrementat la xifra oficial en més de 100 articles i millorat molts esborranys. No hi ha res com celebrar un 10è aniversari amb tanta participació!

Personalment agrair a Unapersona per proposar la idea del Viquirepte a principis de l'any i participar en la seva organització, en Nknudsen per donar-hi suport tècnic i participar-hi activament, en KRLS i en Kippelboy per donar-hi suport, a Amical Wikimedia per l'aportació dels premis, i n'Anskar per la seva feina d'edició del bot comptador d'edicions. Podem dir que ens ha sortit un concurs molt bo i ens hem de sentir molt orgullosos! :) Gràcies un cop més, a reveure! --Docosong (discussió) 13:46, 14 set 2014 (CEST)

Molt d'acord amb els comentaris de Docosong, gràcies a tu també per ser un dels principals impulsors de viquidites ;)--Kippelboy (discussió) 06:54, 16 set 2014 (CEST)
Qui fa bona pinya, posa l'enxaneta on vol (cita pròpia sense referències) --Anskar (discussió) 11:18, 16 set 2014 (CEST)
Hola a tots i gràcies Docosong! No tinc prou imaginació per inventar-me cites com fa l'Anskar, però d'acord amb ella ;) Ja he rebut el premi, però m'han arribat dos llibres en comptes d'un... bueno, jo també us dono gràcies a tots i sobretot a en Docosong que, a part d'agrair a tothom a tort i a dret, fa una gran feina en mantenint el projecte. Acabo dient que amb l'inici de curs tinc més deures que pàgines a Viquidites i per això m'estic tornant una mica fantasma ;) Però tranquils que no us oblido! Si Unapersona no va a Viquidites, Viquidites anirà a Unapersona :D --Unapersona (discussió) 16:34, 23 set 2014 (CEST)

Dies de l'any com a articles[modifica]

Hola a tothom, acabo de veure que s'estan fent (@Docosong:) articles sobre els dies de l'any. De moment només n'hi ha tres però no acabo d'entendre'n el motiu: és per recollir cites de persones o temes que serien un microesborrany o realment es volen agrupar diferents cites del dia en un article? Ja direu, --Nknudsen (discussió) 21:12, 13 oct 2014 (CEST)

Bona nit! Feia temps que anava pensant aquest projecte de crear articles sobre dies de l'any. La finalitat és agrupar en un mateix article les cites que s'han dit en un dia concret, o també, en segon terme, incloure alguna dita popular (no totes) relacionada amb el santoral. És un projecte a llarg termini perquè ara mateix tenim poca cosa documentada, però penso que resulta interessant pel visitant descobrir quan s'ha dit una determinada cita. El projecte està obert a qualsevol idea que proposeu. A reveure! --Docosong (discussió) 22:52, 13 oct 2014 (CEST)
A mi em sembla una bona idea això que diu en Docosong. Per cert, nknudsen, pots comentar el que li vaig dir al Docosong a la seva pàgina de discussió, si vols (i de pas no estaria malament que algú respongués al meva última proposta...) Ens veiem!--Unapersona (discussió) 16:51, 14 oct 2014 (CEST)

Línia de treball: Articles de dies concrets[modifica]

Hem iniciat una línia de treball que ja teníem en ment fa temps: crear articles de dies concrets de l'any, amb l'ajuda de la plantilla {{dia}} fet per Unapersona. Per aquest motiu, resulta important quin tipus de cites poden recollir aquests articles:

A favorA favor Suport --Docosong (discussió) 00:26, 19 oct 2014 (CEST)
Plantilla:Comentari No seria millor, per esdeveniments com la Declaració d'Independència dels Estats Units d'Amèrica, fer un article per l'esdeveniment?--Unapersona (discussió) 10:16, 19 oct 2014 (CEST)
A favorA favor Suport --Docosong (discussió) 00:26, 19 oct 2014 (CEST)
A favorA favor Suport tenint en compte que no es tracta d'omplir els articles amb totes les cites de tots els Sants, sinó que només un recull.--Unapersona (discussió) 10:16, 19 oct 2014 (CEST)
 • Cites de persones importants que han nascut o mort aquell dia.
Neutral NS/NC Cal limitar el nombre de cites que es poden afegir, i només aquelles que no estan datades --Docosong (discussió) 00:26, 19 oct 2014 (CEST)
A favorA favor Suport D'acord en limitar-les, de la mateixa manera que al punt anterior. --Unapersona (discussió) 10:16, 19 oct 2014 (CEST)
 • Altres...