Viquidites:La taverna

De Viquidites
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Nuvola apps kteatime.pngTaverna de ViquiditesNuvola apps kteatime.png

La Taverna de Viquidites
Nuvola apps kteatime.png
Taverna de ...
Commons-logo.svg
... Commons
Wiktionary-logo-en.png
... Viccionari
Wikiquote-logo.svg
... Viquidites
Wikibooks-logo.svg
... Viquillibres
Wikinews-logo.png
... Viquinotícies
Wikipedia-logo.png
... Viquipèdia
Wikisource-logo.png
... Viquitexts
Benvinguts i benvingudes a la nostra Taverna, el lloc de trobada virtual del projecte, així com un espai per a distreure'ns i crear-hi un ambient agradable. Ací parlem sobre afers que concerneixen a tothom, però, si teniu alguna cosa a dir específicament sobre un article o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió. Podeu llegir i contestar les converses ja iniciades (clicant en "modifica" al costat dret del títol de cadascuna de les converses).

Si us plau, per a evitar malentesos, signeu sempre els vostres missatges al final de la vostra intervenció amb el codi --~~~~. Podeu signar també pitjant el botó de signatura (Vector toolbar signature button.png) de la barra d'edició de la pàgina "modifica". Per a converses inactives o antigues de la Taverna, consulteu l'Arxiu de la Taverna, des del qual podeu tornar a portar-lo ací si voleu reprendre'n cap. Sobre qüestions específiques del funcionament de la Taverna aneu a la seua respectiva pàgina de discussió. Per a més consells per a participar-hi, llegiu Viquidites:Com participar a la Taverna.
Arxiu de la Taverna
2005 · 2006 · 2007 · 2008-09 · 2010-11 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015
Inicieu un nou tema de conversa
Recordeu signar els vostres comentaris amb el codi --~~~~

CobainBot[modifica el codi]

@Gerardduenas, Docosong, Xavier Dengra: El CobainBot està fent masses errades, tal i com m'ha fet notar. Exemples: traient referències en comptes de citacions, Traient cites que tenen referències (tot i que no especificades a la plantilla), Traslladant algunes citacions amb referència (no inclosa a la plantilla) i provocant errors de referències (que ha provocat el següent vandalisme). També hi ha pàgines com William_Faulkner en les que el bot destrossa el format provocant una imatge pèssima de l'article i de viquidites. Demano que s'aturi el bot o es bloqueji fins que sigui més estable. La majoria d'edicions potser s'haurien de revertir, també.--Unapersona (discussió) 20:04, 7 juny 2015 (CEST)

He revisat les darreres 50 edicions del bot i he hagut de revertir el 80% de les edicions. Crec que caldria revertir les més de 1.5000 edicions del bot per la imatge que estem donant com a projecte.--KRLS (discussió) 20:32, 7 juny 2015 (CEST)
Hola, nois! Més o menys anava repassant les edicions que va fer el Cobainbot fa un temps de forma manual. Per una banda, estic d'acord que el bot no va fer molt bé la feina perquè va editar moltes pàgines que més o menys estaven referenciades i justificades, cas de les dites populars. Per l'altra, ben és cert que la principal intenció del bot fou netejar algunes citacions que mancaven de la referència apropiada i malauradament teníem moltes pàgines així al projecte. L'acció del bot no va sortit tal com es va preveure. Per això, l'única solució que trobo lògica és anar revisant amb calma la Categoria:Citacions que necessiten ser referenciades per veure si ho podem arreglar entre tots. Un cop estiguin solucionades les citacions, podem esborrar-les de les pàgines de discussió. --Docosong (discussió) 00:47, 8 juny 2015 (CEST)
Ostres! El tenia completament oblidat. Ho sento. L'aturo? Endavant si el voleu bloquejar... Si he d'ajudar amb quelcom digueu-me alguna cosa per correu o a la discussió de viquipèdia, que és el que miro més. --Gerardduenas (discussió) 14:42, 9 juny 2015 (CEST)
@Gerardduenas: el mal ja està fet. Però crec que s'hauria d'aturar, almenys fins que el marge d'error sigui més petit.--Unapersona (discussió) 17:29, 9 juny 2015 (CEST)
Ja estava aturat. De fet només el vam fer correr el 30 de març (una vegada) Ja estava aturat. De fet només el vam fer correr el 30 de març (una vegada)--Gerardduenas (discussió) 13:36, 10 juny 2015 (CEST)
Han passat molts dies i encara hi ha milers de pàgines sense revertir. Algú està seguint amb aquesta tasca?--KRLS (discussió) 17:54, 17 jul 2015 (CEST)
Més o menys anem fent, amb paciència i sense presses... --Docosong (discussió) 22:57, 17 jul 2015 (CEST)

Revisió[modifica el codi]

He començat a fer una revisió. Caldria revisar aquelles reversions que és per recuperar referències que el bot es carrega. Aquí teniu també les pàgines buides sense cites amb refs (Caldria estudiar que fer amb aquests casos):

--KRLS (discussió) 20:07, 7 juny 2015 (CEST)

M'equivoco si dic que a l'anglesa tenen una secció al mateix article de Sense referències? És el que feiem abans, però en articles 100% sense ref és millor això que tal com queda.--Unapersona (discussió) 20:09, 7 juny 2015 (CEST)
Si no recordo malament, vam decidir que les citacions sense referència anirien a la pàgina de discussió (VD:VER). De fet, si tenim una pàgina sense citacions que no estiguin documentades amb la referència adeqüada, resulta més oportú no tenir-la. --Docosong (discussió) 00:47, 8 juny 2015 (CEST)
@Docosong: efectivament, i jo hi estava totalment a favor. Però no vaig pensar en l'efecte que poden causar pàgines com aquesta. No sé si realment cal esborrar-les, però potser en el cas de les pàgines que es queden buides es podria fer una excepció... De fet per això serveix {{FR}}, no?--Unapersona (discussió) 20:03, 8 juny 2015 (CEST)

Preparant Viquirepte 2015[modifica el codi]

Hola! Pels que encara continueu per ací i no heu marxat de vacances, he començat la pàgina dedicada pel Viquirepte d'aquest any. Seguint el fil de la conversa Viquidites:La taverna#Viquirepte 2015 (@Xavier Dengra, Unapersona:), l'he enfocat en les dites populars. És a dir, les dites populars afegides convenientment (referència inclosa) tindran la bonificació d'1 punt. També segueix dempeus que els usuaris avançats (administradors o amb més experiència) no participin en el concurs per facilitar la competència en els usuari novells.
Bé, de moment, és un esborrany i a veure si ho podem perfilar una mica ja que queda aproximadament un mes per al Viquirepte. Ja direu la vostra opinió. A reveure! --Docosong (discussió) 20:17, 14 jul 2015 (CEST)

Diria que no tindré temps per participar, perquè aquestes vacances les tinc molt mogudes (i confesso que estic molt desconnectat del món wiki últimament). Algunes coses:
  • S'ha de contactar amb algú perquè faci el bot de puntuació (No em veig amb cor de fer-ho jo). L'any passat en @KRLS: es va oferir a ajudar i tambe podem cridar en @Gerardduenas:.
  • No se si posar-me com a orientador o participant "normal" perquè tindré poc temps per fer qualsevol de les dues coses. Què em recomaneu?
  • Un parell de setmanes abans, spam a la Viquipèdia! :D

--Unapersona (discussió) 20:23, 16 jul 2015 (CEST)

Eps! Bones, perdó per l'absència, no paro per gaire per casa i estic centrat en Viquillibres el temps que tinc. La proposta d'en @Docosong: em sembla correcta. Vam fer bé de deixar-ho una mica lligat abans de l'estiu. Proposo que també es doni 1 punt per afegir referències a les dites que ja existeixen; considero que és un treball "poc vistós" que podria meréixer ser recompensat. Penso que les puntuacions, tot i que estaria bé que un bot les dugués al dia, entre els que fem de supervisors hauríem de revisar-les i aprovar-les manualment; per mi no és cap problema mirar les contribucions dels participants. Pel que fa a la resta no tinc gaire a dir, quan toqui fer campanya ajudo a fer-la i si cal quedar una tarda per anar a comprar els premis espero estar disponible. Docosong, t'encarregues tu de crear la pàgina amb les normes? @Unapersona:, com vegis, si vols ser participant per mi no hi ha cap problema. Espero que si és així, però, tinguis molta competència! ;) --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:30, 22 jul 2015 (CEST)
Més endavant us diré si puc programar el bot. No sé si tindré temps. Fins aviat --Gerardduenas (discussió) 15:58, 1 ago 2015 (CEST)
@Docosong: veig que posa que s'aconsegueixen 2 punts posant una {{dita}} i 1 punt posant una dita popular. Quina diferència hi ha? --Unapersona (discussió) 16:10, 1 ago 2015 (CEST)
@Unapersona: Encara ho tinc com a mig esborrany, espero avançar les bases i el contingut aquesta tarda. Ja està corregit. En principi la puntuació serà 2 punts per cada nova citació o dita afegida correctament (camps + referències), + 1 punt de bonificació per cada dita. És a dir, tal com indica el Viquirepte, bonificarem les dites populars de qualsevol tipus. Gràcies per l'avís. --Docosong (discussió) 16:21, 1 ago 2015 (CEST)
@Docosong, Unapersona, Xavier Dengra: Ja tinc llest el bot! Podeu consultar el codi aquí. És un bot continu, m'explico: La idea és que cada cop que es faci una edició el bot la comptarà immediatament. D'aquesta manera sempre estan actualitzats els resultats. El faré correr des del labs. Per fer-se la idea és com un bot irc, no té un fi de programa. --Gerardduenas (discussió) 17:11, 11 ago 2015 (CEST)
@Gerardduenas: Perfecte, moltes gracies! --Unapersona (discussió) 09:44, 14 ago 2015 (CEST)
@Unapersona, Gerardduenas: Bones, com va el tema del bot? S'hauria de publicar ja alguna llista de puntuació, que la competició està aferrissada i si ens demorem més se'ns pot escapar de les mans recomptar tantes edicions. Gràcies! --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:08, 26 ago 2015 (CEST)
@Xavier Dengra: en @Gerardduenas: va dir-me que el dia 26 a la tarda executaria el bot en mode manual. No sé ben bé què vol dir, però en teoria ho hauria d'arreglar. Si no ho arregla, sempre es pot adaptar el bot perquè faci un recompte de totes les edicions fetes des del principi del viquirepte. --Unapersona (discussió) 10:48, 27 ago 2015 (CEST)
@Xavier Dengra, Unapersona, Gerardduenas: Principalment s'hauria de comptar les edicions dels editors més actius en el Viquirepte, només són dos o tres. Les edicions d'Administradors o altres de manteniment no s'haurien de comptar. No sé si resultaria més senzill fer-ho d'aquesta forma. --Docosong (discussió) 12:23, 27 ago 2015 (CEST)
@Docosong, Unapersona, Gerardduenas: És que el kit de la qüestió és que no s'han de comptar per edicions, sinó per citació o dita afegida. Perquè podria ésser una edició de 2 citacions i 1 dita popular, o tres edicions sense afegir cap contingut de valor. Entenc que justament els problemes puguin recaure en aquesta dificultat, però a mesura que passen els dies em poso les mans al cap que al final hagi de ser un recompte manual... Podem morir en l'intent ja que tenim 2 bèsties al capdavant seguides de 10 participants més, que entre tots han creat més de 100 pàgines en 4 dies. --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:07, 27 ago 2015 (CEST)

Guardons[modifica el codi]

@Docosong, Xavier Dengra: què us sembla si, a més dels lots de llibres i el sorteig fem també un guardó per cada usuari, com l'any passat? He fet algunes proves hi he fet un guardó diferent per les tres primeres posicions i després un quart per la resta de participants. Ja direu --Unapersona (discussió) 11:22, 29 ago 2015 (CEST)

A favorA favor Suport --Docosong (discussió) 09:54, 1 set 2015 (CEST)
@Docosong, Xavier Dengra: el concurs ha acabat; encara que el bot hagi tingut alguns errors es veu clarament qui està en les tres primeres posicions. Em sembla que ja és hora de donar els guardons :) --Unapersona (discussió) 10:20, 1 set 2015 (CEST)
@Unapersona: Sí, miraré de repartir-vos-els aquest vespre! Això sí, treuré la part de la puntuació (no exacta i trivial) i només es repartirà als concursants que hagin sumat algun punt. --Xavi Dengra (MISSATGES) 11:31, 1 set 2015 (CEST)

Migració ResourceLoader[modifica el codi]

Hola, he migrat els gadgets a ResourceLoader, ara haurien de funcionar bé, aviseu si no és així. Salutacions.--Syum90 (discussió) 14:01, 11 ago 2015 (CEST)

@Syum90: He notat que el Hotcat i el reftoolbar no funcionen, a algú més li passa? També he vist que la barra d'edició en Modifica el codi no apareix, almenys en el meu cas. És imprescindible solucionar aquests problemes ja que tenim un Viquirepte d'ací a unes setmanes... o almenys deixar-ho com estava abans. --Docosong (discussió) 12:13, 12 ago 2015 (CEST)
@Docosong: hola, a mi em funcionen perfectament; prova a treure aquest ging de les teves preferències, des de la migració està donant problemes a molts projectes, jo encara estic buscant una solució.--Syum90 (discussió) 13:50, 12 ago 2015 (CEST)
Resolt Resolt Al final he trobat que la versió del giny de la en.wp, sense ser l'última és la més estable, i l'he instal·lat en diversos projectes amb bons resultats; ja no hauries de tenir problemes amb cap giny.--Syum90 (discussió) 17:12, 12 ago 2015 (CEST)
He anat provant les dues solucions que m'has proposat al llarg de la tarda: primer treient el giny de Direct-link-to-Commons i m'ha funcionat perfecte. Ara he provat la segona opció, i sembla que funciona bé de moment. Ja em semblava estrany que ahir no funcionés el menu d'edició. Gràcies per la teva feina! --Docosong (discussió) 19:57, 12 ago 2015 (CEST)
Una última pregunta, si en el futur volen instal·lar algun giny més, donarà problemes o hi ha alguna pauta concreta, actualitzada, de com instal·lar-los? Per exemple, algun dia ens agradaria fer un giny d'inserir citacions o dites populars, i pogués aparèixer a la barra d'edició (semblant al refToolbar). Gràcies! --Docosong (discussió) 20:02, 12 ago 2015 (CEST)
Ara no has de tenir problemes amb cap dels ginys que hi ha instal·lats en el projecte, ahir vaig canviar la versió del ging problemàtic per la importació directa de la versió de la en.wp, que és la més estable. Cada giny és un món, uns donen molts problemes i altres no donen cap, però al final tots es poden instal·lar i posar-se en funcionament; encara que poden sorgir problemes d'incompatibilitat, per exemple en es.wp el Twinkle bloqueja als popups, incompatibilitat que no s'ha pogut resoldre fins ara. Jo us animo a que feu tots els ginys que vulgueu, al final aconseguirem que funcionin tots, no et preocupis. Salutacions.--Syum90 (discussió) 10:18, 13 ago 2015 (CEST)

VisualEditor News #4—2015[modifica el codi]

Elitre (WMF), 00:28, 15 ago 2015 (CEST)

Noves preses de decisions[modifica el codi]

Hola, he obert Viquidites:Presa de decisions/2015/Llargada de les citacions i dites en llengües estrangeres. Participeu-hi i digueu la vostra! --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:44, 17 ago 2015 (CEST)

How can we improve Wikimedia grants to support you better?[modifica el codi]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Hello,

The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:

Feedback is welcome in any language.

With thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) through MediaWiki message delivery. 01:08, 19 ago 2015 (CEST)

Bot independent[modifica el codi]

Hola a tothom,

Estic de vacances fora i tinc poca connexió, de fet dubto que pugui tornar a connectar-me fins que arribi, el dia 26. Deixo el bot funcionant, si hi hagués algun problema bloqueu-lo. Està al labs, com a feina al qstat. Si hi ha qualsevol cosa en KRLS o en Coet si hi és us poden ajudar. En Lluís tgn i en Unapersona també tenen accés diria. Per tornar a engegar el bot heu d'escriure jsub -N concursviquidites -mem 1G -o .temp/concurs_viquidites_2015.log ./start.sh wikiquote/concurs_viquidites_2015.py El log del bot està a .temp/concurs_viquidites_2015.log

Fins aviat,

Gerardduenas (discussió) 02:19, 23 ago 2015 (CEST)

Perfecte, gràcies per dir-ho! --Unapersona (discussió) 09:08, 23 ago 2015 (CEST)
Merci per l'avís. @Unapersona: Tu podries fer els canvis pertinents de manera que quan s'actualitzi no carregui la plantilla {{concurs viquirepte}} a l'inici de la pàgina? És que si no queda un duplicat lleig de la capçalera a Viquidites:Viquirepte Dites populars/Participants. Igualment, també caldria afegir tota la resta de participants, ja que només hi apareix en Gerard i alguns participants ja han editat força pàgines i haurien de poder veure les seves puntuacions. Gràcies! --Xavi Dengra (MISSATGES) 11:24, 23 ago 2015 (CEST)
@Xavier Dengra: ara miro a veure què passa. --Unapersona (discussió) 11:29, 23 ago 2015 (CEST)
En Gerardduenas acaba d'arreglar l'encapçalament. Sobre la resta d'usuaris, a partir d'ara hauria de funcionar. Les edicions que ja san fet s'actualitzaran el 26 quan en Gerard activi el mode manual del bot (aixo m'ha dit ell). Si vols, pots enviar un missatge als que ja han participat avisant d'aquest error.--Unapersona (discussió) 11:42, 23 ago 2015 (CEST)
Els usuaris s'aniran afegint automàticament quan facin la primera edició. Els que han editat fins ara els afegiré d'aquí tres dies. --Gerardduenas (discussió) 12:30, 23 ago 2015 (CEST)

Em sembla que hi ha alguna cosa que continua fallant. Ja he fet algunes edicions pero no les ha comptat tot i que es un bot continu. --Unapersona (discussió) 12:46, 23 ago 2015 (CEST)

Sembla que segueix sense funcionar. --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:14, 23 ago 2015 (CEST)

@Docosong, Gerardduenas, Unapersona: He detectat algunes edicions no comptabilitzades pel bot: concretament les de l'Arnaugir a Blanes i Lluis tgn a Antonio Baños. És per quelcom en concret o podria estendre's a edicions dels altres participants? --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:37, 31 ago 2015 (CEST)

Curiós... @Coet: Alguna idea? @Xavier Dengra: en Coet està fent molta feina amb el bot de recompte, ho dic per quen facis els pings posa'l també. --Gerardduenas (discussió) 18:12, 31 ago 2015 (CEST)
Tanmateix, s'han comptabilitzat 3 dites a en Kippelboy a Casa quan només n'ha afegit una. --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:12, 31 ago 2015 (CEST)
Gerard D., NeoMahler, Xavi D.. Només havia trastejat per donar-li un millor aspecte a l'script, no havia tocat funcions important, sols volia millorar l'execució i que se fera més fàcil reprogamar-lo. Intentaré vore què li passa, se m'havia acudit que si algú no completava bé la plantilla, no se li contaria com a feta. Pero això de triplica els resultats he de mirar quan ocorre i si és fàcil arreglar-ho. Coet (discussió) 22:27, 31 ago 2015 (CEST)
Després d'examinar el cofi font, crec que l'únic error que s'ha donat és el de Kippelboy i supose que es deu a un bucle que l'ha obligat a comptar de nou el que ja havia fet degut a que eren els darres canvis i no hi havia cap més.
Publique a User:CobainBot/Registre:Viquirepte tots els items que ha inclós en el recompte. Les columnes són diff, data, usuari, punts cites, punts dites, punts total línia.
El codi és al Labs Coet (discussió) 02:51, 1 set 2015 (CEST)
Mirant el registre aleatòriament es pot observar que hi ha alguna cosa que no casa. S'ha de revisar de nou l'script, tot i que no podré finsdemà a la nit. Es pot observar que en este cas no s'havia de comptar res. Tot i que en general els resultatssón prou fiables. Coet (discussió) 03:17, 1 set 2015 (CEST)
@Coet: Moltes gràcies per tots els esforços que hi estàs dedicant. Si quan ho revissis veus que no és factible polir el codi a curt termini, es pot arreglar de cara al viquirepte de l'any vinent. Les 3 primeres posicions són prou clares i diferenciades com per poder premiar, i amb les contribucions es poden discernir els usuaris que han participat i que opten a la tassa. --Xavi Dengra (MISSATGES) 09:57, 1 set 2015 (CEST)
He publicat els meus resultats concloents a Viquidites:Viquirepte Dites populars/Participants/Classificació definitiva per no alterar el que ja s'havia establert, també he actualitzat el registre.
L'explicació és que l'algorisme del Gerardduenas no tenia en compte el que s'afegia a la pàgina, sinó que restava els canvis entre una versió i l'altra, de manera que si en l'antiga hi havia una dita, i en la nova no, el resultat era 1-0=1, és a dir, contava una de més quan devia ser 0. Espere que m'explique. No obstant, la seua feina i els seus recursos i ingenys són dignes d'admirar! Coet (discussió) 02:14, 4 set 2015 (CEST)

Concurs Viquidites de Dites populars[modifica el codi]

Obro un fil exclusiu pel Viquirepte de Dites populars per resoldre dubtes, solucionar problemes o comentar com es desenvolupa el concurs:
De moment, sembla que hi ha una disputa ben interessant entre @Acomasga: i @19Tarrestnom65: sobre dites populars valencianes, que molta falta fan en aquest petit projecte. I en tercer lloc hi trobem en @Pitxiquin:. No esperava tanta col·laboracions, sobretot en aquesta època d'estiu. Sou uns cracks!
Gràcies a tots/totes per la vostra participació. Que tingueu sort! --Docosong (discussió) 17:30, 24 ago 2015 (CEST)

Us deixo l'enllaç dels premis que podeu aconseguir en el Viquirepte Dites populars: https://twitter.com/AmicalWikimedia/status/636130465284550656/photo/1
Bona sort!--Docosong (discussió) 16:21, 25 ago 2015 (CEST)

Bot d'estadístiques[modifica el codi]

Bé, ja tinc el bot que actualitza la posició de Viquidites en català al Portal de la Comunitat ({{Progrés}}). Podeu veure les proves a Usuari:UnroBot/Proves. Les diferències respecte el sistema manual actual seràn:

  • Només s'utilitzarà la plantilla {{Progrés}}. La resta de plantilles, el bot no les tocarà. Es poden esborrar o posar una plantilla que les marqui com a obsoletes.
  • Qualsevol canvi que es faci manualment a la plantilla s'esborrarà quan el bot l'actualitzi. Per tant, si voleu fer-hi canvis, haureu de dir-m'ho a mi. El bot conservarà la categoria quan faci l'edició (com podeu veure a la pàgina de proves).
  • La fletxa verda o vermella que marca si el projecte té una trajectoria positiva o negativa serà sempre verda, almenys de moment. No sé com fer que canviï les imatges en funció del progrés del projecte. Si voleu, de moment puc fer que posi fletxes blaves a tots els projectes, una llista numerada o directament sense llista (amb els <br/> a final de línia, clar).

Només em falta posar-lo als Labs i automatitzar el procés (Tinc pensat que s'executi cada 24 hores. la pàgina d'on treu les dades s'actualitza cada 6 hores). Però si us sembla bé ja el començaré a executar manualment des del meu ordinador. --Unapersona (discussió) 18:25, 25 ago 2015 (CEST)

Hola noi. Bona feinada la teva també.
  • Si només utilitza la plantilla progrés, ja em sembla perfecte. Millor fer-ho senzill que complicar-ho massa. Si esteu d'acord, esborrem les altres i llestos.
  • L'únic dubte que tinc és quan canviï la posició la nostra Viquidites, per exemple del 21 al 20, o una altra llengua. Això s'haurà de fer manual o ja ho fa automàticament el bot? L'última part, la frase que diu: "Última actualització, etc," canvia manualment o està automatitzat? Si fos el segon cas, potser aniria bé posar el dia i l'hora enlloc del nom del mes.
  • No cal que et compliquis la vida, millor deixar-ho tal com està: tot fletxes blaves i la nostra en verd. De fet, tinc la sensació que som una de les Viquidites més actives del projecte. Tenim força potencial i ja veieu l'onada que pot produir el Viquirepte anual.
  • Estem en contacte per veure com va, doncs. Bona feina, Roc! --Docosong (discussió) 18:39, 25 ago 2015 (CEST)
Fet Fet! Dirà també el dia de la setmana i del mes (si el mes es agost, abril o octubre posarà la d apòstrof). L'hora no crec que calgui posar-la, perquè només farà una actualització per dia. De tota manera, la data l'agafa de l'hora local de l'ordinador. Al posar-lo als Labs utilitzaria l'hora local dels servidors, que segurament és la de Florida. De manera que no seria l'hora d'aquí. Les posicions de cada projectes si, s'actualitzen automàticament. (Per si voleu saber-ho, treu les dades d'aquí (versió per humans :P). --Unapersona (discussió) 18:56, 25 ago 2015 (CEST)
Faig ping a @Docosong, Xavier Dengra, Nknudsen: (els admins). El bot està llest i esperant el vostre permís per començar :) --Unapersona (discussió) 20:45, 26 ago 2015 (CEST)
Per mi endavant! Gràcies per la feina feta! --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:06, 26 ago 2015 (CEST)
+1! --Docosong (discussió) 08:00, 27 ago 2015 (CEST)
Activat! Activat! --Unapersona (discussió) 11:10, 27 ago 2015 (CEST)
Petita tonteria (català correcte): Dimecres 27 de juliol de 2015 (amb el de davant de l'any), i perquè posa dimecres!!?? (servidor de Florida?) --Docosong (discussió) 12:00, 27 ago 2015 (CEST)
@Docosong: arreglat arreglat el Python no dóna el nom del dia en català, i havia fet un error en la relació entre el dia (en numeros) que dona el Python i el dia en lletres. El bot encara no està als servidors. Un cop estigui allà ja us avisaré. --Unapersona (discussió) 12:10, 27 ago 2015 (CEST)
@Unapersona: Què m'estic perdent de la plantilla i bot del progrès? Vaja dades més rares que hi han... Ja direu, nois! --Docosong (discussió) 13:25, 5 set 2015 (CEST)
Estic fent proves i tinc un seriós problema a l'hora de publicar, a banda d'això he fet un nou codi font i hi ha alguna errada que espere solucionar esta vesprada. Coet (discussió) 16:32, 5 set 2015 (CEST)
Ho he aconseguit, no era problema meu, és un bug del pywikibot. Coet (discussió) 00:21, 6 set 2015 (CEST)

@Coet: potser has aconseguit que editi, però les dades em semblen errònies. Per començar, viquidites no té 6000 articles (ja ens agradaria). I els wikiquotes que ens envolten també està equivocats (la versio en grec no en té pas 4000). Em sembla que he trobat l'error, però: el bot compta totes les pàgines (incloses discussions, pàgines de projecte...) en comptes de només els articles. Com que has canviat el codi ara no sé ben bé on està el problema, però suposo que deu ser a les expressions regulars que has posat. --Unapersona (discussió) 10:17, 6 set 2015 (CEST)

Solucionat Solucionat. La regexp pilla totes les dades, així que només era qüestió de donar-li la columna correcta. He anat un pas endavant i he implementat al codi les diferències d'articles entre actialitzacions, es podria afegir a la plantilla o àdhuc al resum d'edició. Coet (discussió) 13:14, 6 set 2015 (CEST)

No m'he pogut contenir... Ho he afegit i comprovat que funciona ja tot correctament, i ara a esperar... Crec recordar que les dades de les estadístiques s'actualitzen sobre les 5 del matí UTC, és a dir a les 7 del matí nostrat. farem l'actualització a les 8 en lloc de les 00:00 CEST. Coet (discussió) 13:50, 6 set 2015 (CEST)
Aniran variant també les fletxes segons si s'han creat o no articles en els diferents projectes. Coet (discussió) 13:55, 6 set 2015 (CEST)

Introducing the Wikimedia public policy site[modifica el codi]

Hi all,

We are excited to introduce a new Wikimedia Public Policy site. The site includes resources and position statements on access, copyright, censorship, intermediary liability, and privacy. The site explains how good public policy supports the Wikimedia projects, editors, and mission.

Visit the public policy portal: https://policy.wikimedia.org/

Please help translate the statements on Meta Wiki. You can read more on the Wikimedia blog.

Thanks,

Yana and Stephen (Talk) 20:13, 2 set 2015 (CEST)

(Sent with the Global message delivery system)

Open call for Individual Engagement Grants[modifica el codi]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals until September 29th to fund new tools, community-building processes, and other experimental ideas that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), Individual Engagement Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

Thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation. 22:52, 4 set 2015 (CEST)

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) (talk) through MediaWiki message delivery.

Conclusions del Viquirepte[modifica el codi]

Hola, nois! Us animo a que digueu la vostra conclusió del concurs del Viquirepte. Ja heu pogut veure que les dites populars han tingut molt d'èxit sobretot les que feien referència als municipis del País Valencià. No sé si recordeu el fil de l'any passat o principis d'any que parlava d'enfocar-ho en aquesta temàtica: Viquidites:La taverna/2015#Viquirepte 2015. No sóc pas visionari, eh...
Fent una mica de manteniment de les pàgines de municipis, juntament amb en Xavier Dengra hem vist que algunes categories poden ser redundants: Municipis de XXX + Dites sobre municipis de XXX. Suposo que amb una mica de consens arribaríem a prendre una decisió Per altra banda, no sé si trobeu que hauríem de fer una plantilla especial de municipis, o almenys adaptada. En el fons només és per decoració o fer bonic, com per exemple afegir l'escut municipal a la plantilla o quelcom que se us acudeixi. Apa, en parlem! --Docosong (discussió) 12:33, 5 set 2015 (CEST)

La valoració que en faig és molt positiva. Realment ha anat molt bé, millor que l'any passat, i les dites han triomfat! A favor Aprovació a la plantilla, perquè no? Crec que les dues categories son redundants, perque és obvi que si és un article amb dites sobre un municipi l'article és un municipi. --Unapersona (discussió) 20:22, 5 set 2015 (CEST)

Algú que domini codi font[modifica el codi]

Mentre feia el manteniment, se m'havia acudit si fos possible inserir al codi de la plantilla {{Dita}} o {{cita}} l'expressió <ref>...</ref>. D'aquesta forma, es podria facilitar amb l'editor visual en contrast amb el editor codi. He mirat de fer una plantilla per veure si es pot fer quelcom, però no me'n surto {{Ditadocosong}}. Algú que domini el codi font? Intueixo que la clau per resoldre aquest problema té relació amb la següent expressió:

{{#if:{{{refs|}}}|{{{refs|}}

A veure si podem fer quelcom, també s'haurà de mirar com solucionar les expressions tipus <ref name>. Però bé, millor que cadascú doni la seva opinió i a veure què podem treure de profit. --Docosong (discussió) 13:37, 9 set 2015 (CEST)

Vols dir això (diff? la sintaxi de l'#if: és:

{{#if:{{{<paràmetre>}}}|El que ha de sortir si el paràmetre s'especifica. Es pot posar {{{<paràmetre>}}} si es vol fer sortir el valor del paràmetre|El que ha de sortir si el paràmetre NO s'especifica}}

Tan si és això com si no, és bona idea però s'hauria d'acabar de perfilar. Per exemple, hauriem de posar la plantilla ref-* en format de codi igualment amb l'editor visual. El ref name és un problema menor, en la meva opinió, perquè es pot demanar a l'Arnaugir (si no recordo malament és ell) que posi l'ArnauBot a agrupar referències aquí també. --Unapersona (discussió) 15:46, 9 set 2015 (CEST)
Exacte, noi. Més o menys és el que volia. El tema de les plantilles de citar fonts és el de menys, perquè crec que interessa que la gent novells pugui posar la referència corresponent sense cap mena de formatació. Per exemple, en el camp |refs es pot posar: SAL·LUSTI. La conjura de Catilina. Barcelona, 2010; és el mínim exigible. Els de sempre ja ens encarregaríem de fer un manteniment de pàgines.
Insisteixo. Aquesta opció està pensada per gent novell que fa servir l'editor visual. En el cas de les refs name o similar de l'editor codi, ho hauríem d'acabar de perfilar perquè ho fem servir molt. Gràcies per l'ajuda! @Unapersona, Xavier Dengra: --Docosong (discussió) 16:14, 9 set 2015 (CEST)
Ara m'he fixat que en la teva prova no surt el text de la referència, funciona la sintaxi però no mostra el text... --Docosong (discussió) 16:39, 9 set 2015 (CEST)
Sí, és estrany... sembla com si la plantilla ignorés els <ref></ref>. Per les proves que he fet, la plantilla detecta que es fa servir el paràmetre (si no no sortiria el número de la ref) però en canvi detecta que el camp està buit i és per això que utilitza el text que hi ha després de la | en el {{{ref|}}}. Com que no hi ha res, no fa sortir cap text. Quan he posat {{{ref|Text}}} si que m'ha sortit Text com a referència. Tot plegat molt estrany. --Unapersona (discussió) 18:27, 9 set 2015 (CEST)
Se m'escapa una mica tot plegat. El problema és que, dins l'avantatge impressionant de tenir editor visual, a part de la Viquipèdia no s'ha adaptat (o ensenyat a fer-ho) a la resta de projectes. Per tant en la majoria de casos i opcions, és un editor de text pla extremadament limitat. A tot això, també vaig comentar i tenia pendent de fer una plantilla {{guió}}, la qual tampoc tinc gaire idea de com redactar... --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:34, 10 set 2015 (CEST)

Estadístiques[modifica el codi]

Segons l'última actualització de les estadístiques globals de Wikiquote, hem crescut un 8% respecte l'últim mes, és a dir, tenir un color morat d'increment. https://stats.wikimedia.org/wikiquote/EN/TablesArticlesTotal.htm

Quan volem som una de les Wikiquotes més actives. Felicitats a tots el que col·laboreu. A veure quin article decidim per ser el número 2000... --Docosong (discussió) 13:30, 12 set 2015 (CEST)

Per cert, felicitats pels 2.000!--KRLS (discussió) 17:18, 10 oct 2015 (CEST)
Enhorabona pels 2000! Seguim sumant! @Docosong:: Gràcies per tota la feina que fas. --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:58, 10 oct 2015 (CEST)
+1 Moltes felicitats! :-) Syum90 (discussió) 11:12, 15 oct 2015 (CEST)

Only one week left for Individual Engagement Grant proposals![modifica el codi]

(Apologies for using English below, please help translate if you are able.)

There is still one week left to submit Individual Engagement Grant (IEG) proposals before the September 29th deadline. If you have ideas for new tools, community-building processes, and other experimental projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.

I JethroBT (WMF), Community Resources 23:01, 22 set 2015 (CEST)

Reimagining WMF grants report[modifica el codi]

(My apologies for using English here, please help translate if you are able.)

Last month, we asked for community feedback on a proposal to change the structure of WMF grant programs. Thanks to the 200+ people who participated! A report on what we learned and changed based on this consultation is now available.

Come read about the findings and next steps as WMF’s Community Resources team begins to implement changes based on your feedback. Your questions and comments are welcome on the outcomes discussion page.

With thanks, I JethroBT (WMF) 18:56, 28 set 2015 (CEST)

VisualEditor News #5—2015[modifica el codi]

Elitre (WMF), 19:17, 30 oct 2015 (CET)

Community Wishlist Survey[modifica el codi]

Community Tech Team via MediaWiki message delivery (discussió) 22:58, 9 nov 2015 (CET)

Wikimania 2016 scholarships ambassadors needed[modifica el codi]

Hello! Wikimania 2016 scholarships will soon be open; by the end of the week we'll form the committee and we need your help, see Scholarship committee for details.

If you want to carefully review nearly a thousand applications in January, you might be a perfect committee member. Otherwise, you can volunteer as "ambassador": you will observe all the committee activities, ensure that people from your language or project manage to apply for a scholarship, translate scholarship applications written in your language to English and so on. Ambassadors are allowed to ask for a scholarship, unlike committee members.

Wikimania 2016 scholarships subteam 11:47, 10 nov 2015 (CET)

Harassment consultation[modifica el codi]

Please help translate to your language

The Community Advocacy team the Wikimedia Foundation has opened a consultation on the topic of harassment on Meta. The consultation period is intended to run for one month from today, November 16, and end on December 17. Please share your thoughts there on harassment-related issues facing our communities and potential solutions. (Note: this consultation is not intended to evaluate specific cases of harassment, but rather to discuss the problem of harassment itself.)

Regards, Community Advocacy, Wikimedia Foundation

Your input requested on the proposed #FreeBassel banner campaign[modifica el codi]

This is a message regarding the proposed 2015 Free Bassel banner. Translations are available.

Hi everyone,

This is to inform all Wikimedia contributors that a straw poll seeking your involvement has just been started on Meta-Wiki.

As some of your might be aware, a small group of Wikimedia volunteers have proposed a banner campaign informing Wikipedia readers about the urgent situation of our fellow Wikipedian, open source software developer and Creative Commons activist, Bassel Khartabil. An exemplary banner and an explanatory page have now been prepared, and translated into about half a dozen languages by volunteer translators.

We are seeking your involvement to decide if the global Wikimedia community approves starting a banner campaign asking Wikipedia readers to call on the Syrian government to release Bassel from prison. We understand that a campaign like this would be unprecedented in Wikipedia's history, which is why we're seeking the widest possible consensus among the community.

Given Bassel's urgent situation and the resulting tight schedule, we ask everyone to get involved with the poll and the discussion to the widest possible extent, and to promote it among your communities as soon as possible.

(Apologies for writing in English; please kindly translate this message into your own language.)

Thank you for your participation!

Posted by the MediaWiki message delivery 21:47, 25 November 2015 (UTC) • TranslateGet help