Viquidites:La taverna

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

La Taverna de Viquidites
Drecera:
VD:LT
VQ:LT

Us donem la benvinguda a la Taverna! Aquest és el lloc de trobada virtual del projecte, un espai on plantejar i debatre aspectes de Viquidites en un ambient distès i agradable. Ací parlem sobre afers que concerneixen a tothom, però si teniu res concret a dir sobre una entrada o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió.

Iniciau un nou fil al requadre blanc de títol Començau un nou tema, que haureu d'omplir amb un títol i amb un cos del text. En aquells fils ja existents, responeu als altres usuaris a través dels requadres habilitats amb Resposta a «X». També podeu arxivar temes resolts clicant sobre els 3 punts horitzontals sota l'estrella —aquesta darrera per afegir el fil a la vostra llista de seguiment.


També podeu cercar fils ordenats per any a l'arxiu de la Taverna. Arxiu
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

SGrabarczuk (WMF)

19:11, 20 nov 2020 (CET)

Resposta a «Community Wishlist Survey 2021»

Wiki of functions naming contest - Round 2

1
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

23:10, 5 nov 2020 (CET)

Resposta a «Wiki of functions naming contest - Round 2»
KRLS (Discussiócontribucions)

Fa uns dies que s'ha iniciat la campanya #SheSaid per tal d'augmentar el nombre de biografies de dones amb cites a Viquidites. En el cas català, 1217 biografies d'homes contra 376 de dones. Es pot participar simplement fent una biografia de dona i afegir el hashtag #SheSaid. Algú s'anima a compartir-ho a la Viquipèdia?

Docosong (Discussiócontribucions)
KRLS (Discussiócontribucions)
Resposta a «Campanya #SheSaid»

Important: maintenance operation on October 27

1
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

-- Trizek (WMF) (talk) 19:11, 21 oct 2020 (CEST)

Resposta a «Important: maintenance operation on October 27»

Afegir nombre de citacions, dites, endevinalles a la portada

8
KRLS (Discussiócontribucions)

Fa molts mesos que s'actualitza diàriament el nombre de proverbis, citacions, endevinalles, dites, etc. que compta el projecte. Tanmateix, crec que estem infrautilitzant aquesta informació. Per aquesta raó, crec que s'hauria d'afegir a la portada el nombre de cada tipus, per tal de visualitzar la feina ingent feta en aquest projecte. Com es pot llegir a la pàgina d'usuari del Docosong, aramateix el projecte disposa de:

  • 3.598 pàgines
  • 17869 citacions
  • 13670 dites populars
  • 2621 frases fetes i locucions
  • 35 endevinalles
Docosong (Discussiócontribucions)

Gràcies @KRLS per la proposta. Molt d'acord que s'ha de difondre aquesta informació perquè alhora ens fa veure com anem. Caldria modificar la plantilla {{[[Plantilla:{Portada2016|{Portada2016]]}} traient allò que ja no es fa servir o no té gaire ús, evitant sobresaturant la portada. Faig ping a @Xavier Dengra

Per altra banda, crec que abans s'ha de solucionar un petit problema amb {{NUMBEROFPROVERBS}} i {{NUMBEROFSETPHRASES}}. Si no tinc malentès només compta els camps |dita o |frase, i no pas els camps |variant1, |variant2, |variant3, etc. Per exemple, una dita pot tenir diverses variants dialectals o de forma. Si es soluciona aquest assumpte, podrem saber que tenim exactament al projecte.

Salut!

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

Sí, em sembla bé. Ho puc provar d'afegir a la portada i afegir una quarta caixa per a les endevinalles. També estic d'acord amb el que diu en Docosong sobre incloure les variants, perquè al cap i a la fi són una feinada addicional i realment es tracta d'una diferència numèrica real i significativa.

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

Hi ha cap manera de graficar el progrés de cada tipus de parèmia? Estaria molt bé per saber què creix i què no (interessos, campanyes, etc). O simplement una pàgina on acumular aquesta informació periòdicament i que a partir d'aquesta es puguin crear gràfics manuals.

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

He fet canvis a la portada per incloure la informació d'aquestes plantilles, amb una nova caixa i moltes icones fora. Què en penseu?

De rondalles i embarbussaments tenim un nombre molt residual, ara mateix inclosos amb la plantilla {{dita}}. Haurem de pensar què fem: si aprofitem ja per fer noves plantilles des de bon començament i les comptem a part, o si ens esperem a més endavant quan comenci a créixer-ne la quantitat.

Docosong (Discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra gràcies per l'adaptació i la millora del portal. Potser trobo una mica redundant, la presentació el nom de la categoria i l'explicació. Ahir consultant una referència, vaig trobar un model que pot ajustar-se a la presentació del projecte: https://www.raco.cat/raco/, es conservaria l'accés als diferents portals i primarien les xifres. Només caldria avaluar si el nombre de pàgines total ha de tenir el mateix disseny

Pel que fa a les altres parèmies, com bé dius trobo que són una proporció molt petita i es més adient que se'n parli quan hi hagi una comunitat més gran i estable.

Bona feina!

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

Què us sembla ara? Caldria, si és possible, que s'afegís a les xifres un punt per a la separació de milers. No atino a que en la versió mòbil quedin les caixes estructurades, algú altre s'ho haurà de mirar.

KRLS (Discussiócontribucions)

He donat format de número perquè aparegui el punt dels milers.

Resposta a «Afegir nombre de citacions, dites, endevinalles a la portada»

Technical Wishes: FileExporter and FileImporter become default features on all Wikis

1
Resum per Docosong

Noves funcionalitats a la Wiki

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Max Klemm (WMDE) 11:13, 6 ago 2020 (CEST)

Important: maintenance operation on September 1st

1
Resum per Docosong

Manteninment del projecte

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Trizek (WMF) (talk) 15:49, 26 ago 2020 (CEST)

Call for feedback about Wikimedia Foundation Bylaws changes and Board candidate rubric

1
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma.

Today the Wikimedia Foundation Board of Trustees starts two calls for feedback. One is about changes to the Bylaws mainly to increase the Board size from 10 to 16 members. The other one is about a trustee candidate rubric to introduce new, more effective ways to evaluate new Board candidates. The Board welcomes your comments through 26 October. For more details, check the full announcement.

Gràcies! Qgil-WMF (talk) 19:10, 7 oct 2020 (CEST)

Resposta a «Call for feedback about Wikimedia Foundation Bylaws changes and Board candidate rubric»
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

23:13, 29 set 2020 (CEST)

Resposta a «Wiki of functions naming contest»

Invitation to participate in the conversation

1
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)
Resposta a «Invitation to participate in the conversation»