Viquidites:La taverna

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

La Taverna de Viquidites
Drecera:
VD:LT
VQ:LT

Us donem la benvinguda a la Taverna! Aquest és el lloc de trobada virtual del projecte, un espai on plantejar i debatre aspectes de Viquidites en un ambient distès i agradable. Ací parlem sobre afers que concerneixen a tothom, però si teniu res concret a dir sobre una entrada o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió.

Iniciau un nou fil al requadre blanc de títol Començau un nou tema, que haureu d'omplir amb un títol i amb un cos del text. En aquells fils ja existents, responeu als altres usuaris a través dels requadres habilitats amb Resposta a «X». També podeu arxivar temes resolts clicant sobre els 3 punts horitzontals sota l'estrella —aquesta darrera per afegir el fil a la vostra llista de seguiment.


També podeu cercar fils ordenats per any a l'arxiu de la Taverna. Arxiu
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Read this message in another languageSi us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

Hello!

As we have recently announced, we, the team working on the Community Wishlist Survey, would like to invite you to an online meeting with us. It will take place on September 15th, 23:00 UTC on Zoom, and will last an hour. Click here to join.

Agenda

Format

The meeting will not be recorded or streamed. Notes without attribution will be taken and published on Meta-Wiki. The presentation (first three points in the agenda) will be given in English.

We can answer questions asked in English, French, Polish, and Spanish. If you would like to ask questions in advance, add them on the Community Wishlist Survey talk page or send to sgrabarczuk@wikimedia.org.

Natalia Rodriguez (the Community Tech manager) will be hosting this meeting.

Invitation link

See you! SGrabarczuk (WMF) (Discussió) 05:04, 11 set 2021 (CEST)

Resposta a «Talk to the Community Tech»
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

SGrabarczuk (WMF) (Discussió) 02:45, 11 set 2021 (CEST)

Resposta a «Server switch»

Call for Candidates for the Movement Charter Drafting Committee ending 14 September 2021

1
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Estratègia del Moviment anuncia la convocatòria de candidats al Comitè Redactor de la Carta del Moviment. La convocatòria s'obre el 2 d'agost de 2021 i es tanca el 14 de setembre de 2021.

S'espera que el Comitè representi la diversitat del Moviment. La diversitat inclou el gènere, la llengua, la geografia i l'experiència. Inclou la participació en projectes, afiliats i la Fundació Wikimedia.

No es requereix fluïdesa en anglès per ser membre. Si cal, es proporciona suport per a la traducció i la interpretació. Els membres rebran una bonificació per compensar els costos de participació. És de 100 dòlars dels EUA cada dos mesos.

Cerquem persones que tinguin algunes de les següents habilitats:

 • Sàpiguen escriure en col·laboració (l'experiència demostrada és un avantatge)
 • Estiguin preparades per trobar compromisos.
 • Se centrin en la inclusió i la diversitat.
 • Tinguin coneixement de les consultes comunitàries.
 • Tinguin experiència de comunicació intercultural.
 • Tinguin experiència en governança o organització en associacions sense ànim de lucre o en comunitats.
 • Tinguin experiència negociant amb diferents parts.

Es preveu que el Comitè comenci amb 15 persones. Si hi ha vint o més candidats, es produirà un procés mixt d'eleccions i selecció. Si hi ha 19 candidats o menys, es fa el procés de selecció sense eleccions.

Ajudareu a avançar Wikimedia en aquest important paper? Envieu la vostra candidatura aquí. Poseu-vos en contacte amb strategy2030wikimedia.org pels dubtes.

Xeno (WMF) 19:06, 10 set 2021 (CEST)

Resposta a «Call for Candidates for the Movement Charter Drafting Committee ending 14 September 2021»

The 2022 Community Wishlist Survey will happen in January

1
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

SGrabarczuk (WMF) (talk) 02:23, 7 set 2021 (CEST)

Resposta a «The 2022 Community Wishlist Survey will happen in January»

Afegir nombre de citacions, dites, endevinalles a la portada

8
Resum per Docosong

Nombre de citacions, dites i altres parèmies a la portada del projecte

KRLS (Discussiócontribucions)

Fa molts mesos que s'actualitza diàriament el nombre de proverbis, citacions, endevinalles, dites, etc. que compta el projecte. Tanmateix, crec que estem infrautilitzant aquesta informació. Per aquesta raó, crec que s'hauria d'afegir a la portada el nombre de cada tipus, per tal de visualitzar la feina ingent feta en aquest projecte. Com es pot llegir a la pàgina d'usuari del Docosong, aramateix el projecte disposa de:

 • 3.598 pàgines
 • 17869 citacions
 • 13670 dites populars
 • 2621 frases fetes i locucions
 • 35 endevinalles
Docosong (Discussiócontribucions)

Gràcies @KRLS per la proposta. Molt d'acord que s'ha de difondre aquesta informació perquè alhora ens fa veure com anem. Caldria modificar la plantilla {{[[Plantilla:{Portada2016|{Portada2016]]}} traient allò que ja no es fa servir o no té gaire ús, evitant sobresaturant la portada. Faig ping a @Xavier Dengra

Per altra banda, crec que abans s'ha de solucionar un petit problema amb {{NUMBEROFPROVERBS}} i {{NUMBEROFSETPHRASES}}. Si no tinc malentès només compta els camps |dita o |frase, i no pas els camps |variant1, |variant2, |variant3, etc. Per exemple, una dita pot tenir diverses variants dialectals o de forma. Si es soluciona aquest assumpte, podrem saber que tenim exactament al projecte.

Salut!

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

Sí, em sembla bé. Ho puc provar d'afegir a la portada i afegir una quarta caixa per a les endevinalles. També estic d'acord amb el que diu en Docosong sobre incloure les variants, perquè al cap i a la fi són una feinada addicional i realment es tracta d'una diferència numèrica real i significativa.

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

Hi ha cap manera de graficar el progrés de cada tipus de parèmia? Estaria molt bé per saber què creix i què no (interessos, campanyes, etc). O simplement una pàgina on acumular aquesta informació periòdicament i que a partir d'aquesta es puguin crear gràfics manuals.

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

He fet canvis a la portada per incloure la informació d'aquestes plantilles, amb una nova caixa i moltes icones fora. Què en penseu?

De rondalles i embarbussaments tenim un nombre molt residual, ara mateix inclosos amb la plantilla {{dita}}. Haurem de pensar què fem: si aprofitem ja per fer noves plantilles des de bon començament i les comptem a part, o si ens esperem a més endavant quan comenci a créixer-ne la quantitat.

Docosong (Discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra gràcies per l'adaptació i la millora del portal. Potser trobo una mica redundant, la presentació el nom de la categoria i l'explicació. Ahir consultant una referència, vaig trobar un model que pot ajustar-se a la presentació del projecte: https://www.raco.cat/raco/, es conservaria l'accés als diferents portals i primarien les xifres. Només caldria avaluar si el nombre de pàgines total ha de tenir el mateix disseny

Pel que fa a les altres parèmies, com bé dius trobo que són una proporció molt petita i es més adient que se'n parli quan hi hagi una comunitat més gran i estable.

Bona feina!

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

Què us sembla ara? Caldria, si és possible, que s'afegís a les xifres un punt per a la separació de milers. No atino a que en la versió mòbil quedin les caixes estructurades, algú altre s'ho haurà de mirar.

KRLS (Discussiócontribucions)

He donat format de número perquè aparegui el punt dels milers.

Editing news 2021 #2

1
Resum per Docosong

Notícies Reply Tool

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

16:14, 24 juny 2021 (CEST)

Participació a les eleccions per al consell d'administració de la Fundació Wikimedia

1
Resum per Docosong

Eleccions consell d'administració de la Fundació Wikimedia 2021

QuimGil (Discussiócontribucions)

Hola! Sabíeu que... Viquidites té 2 persones que poden votar a les eleccions del consell d'administració de la Fundació Wikimedia i cap d'elles ha votat? Vinga, animeu-vos! Aquí podeu veure els candidats.

Universal Code of Conduct News – Issue 1

1
Resum per Docosong

Notícies Codi Universal de Conducta

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Notícies sobre el Codi Universal de Conducta
Número 1, juny de 2021Llegeix tot el butlletí


Benvingut al primer número de Notícies sobre el Codi Universal de conducta. Aquest butlletí ajudarà als wikimedistes a mantenir-se involucrats en el desenvolupament del nou codi i distribuirà notícies, investigacions i esdeveniments rellevants relacionats amb el UCoC.

Tingues en compte que aquest és el primer número del butlletí sobre el UCoC que s'envia a tots els subscriptors i projectes com a anunci de la iniciativa. Si vols que es publiquin els futurs números a la teva pàgina de discussió, a les tavernes o a qualsevol pàgina específica que consideris adequada, t'has de subscriure aquí.

Pots ajudar-nos traduint els números del butlletí en els teus idiomes per difondre les notícies i donar a conèixer la nova conducta per mantenir segura la nostra estimada comunitat per a tots nosaltres. Afegeix el teu nom aquí si vols ser informat prèviament de l'esborrany del número. La teva participació és valorada i agraïda.

 • Consultes als afiliats – Els afiliats de Wikimedia de totes les mides i tipus van ser convidats a participar en la consulta als afiliats sobre el UCoC durant el març i l'abril de 2021. (continua llegint)
 • Consultes clau de 2021 – La Fundació Wikimedia va celebrar consultes sobre qüestions clau sobre l'aplicació del codi l'abril i el maig de 2021 per sol·licitar a la comunitat Wikimedia més àmplia aportacions sobre l'aplicació del UCoC. (continua llegint)
 • Taules rodones – L’equip de facilitació del UCoC va acollir dues taules rodones públiques de 90 minuts de durada el maig del 2021 per debatre les qüestions clau sobre l'aplicació del UCoC. Se n'han programat més. (continua llegint)
 • Comitè de redacció de la Fase 2 – El comitè de redacció de la fase 2 del UCoC va començar la seva feina el 12 de maig de 2021. (continua llegint)
 • Publicacions al Diff – Els facilitadors del UCoC van escriure diverses publicacions al blog basades en interessants descobriments i idees de cada comunitat durant la consulta de projectes locals que va tenir lloc el primer trimestre del 2021. (continua llegint)

--

Resum per Docosong

actualització servidors

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

SGrabarczuk (WMF) 03:19, 27 juny 2021 (CEST)

Wikimedia Foundation Board of Trustees election has come to an end

1
Resum per Docosong

fil repetit

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Thank you for participating in the 2021 Wikimedia Foundation Board of Trustees election! Voting closed August 31 at 23:59. The official data, including the four most voted candidates, will be announced as soon as the Elections Committee completes their review of the ballots. The official announcement of the new trustees appointed will happen later, once the selected candidates have been confirmed by the Board.

6,946 community members from 216 wiki projects have voted. This makes 10.2% global participation, 1.1% higher than in the last Board elections. In 2017, 5167 people from 202 wiki projects cast their vote. A full analysis is planned to be published in a few days when the confirmed results are announced. In the meantime, you can check the data produced during the election.

Diversity was an important goal with these elections. Messages about the Board election were translated into 61 languages. This outreach worked well. There were 70 communities with eligible voters voting in this election for the first time. With your help, next year’s Board of Trustees election will be even better.

22:55, 1 set 2021 (CEST)