Vés al contingut

Viquidites:Portal de les frases fetes i locucions

De Viquidites

Portal de les
Frases fetes i locucions

Categories sobre Frases fetes


Dites populars · Citacions · Altra paremiologia
Dites populars
A través d'aquest Portal podeu accedir a tots els continguts sobre frases fetes del projecte. A la dreta trobareu totes les pàgines amb una secció de frases fetes ordenades en arbres de categories desplegables.

Què és una frase feta?

Una frase feta, de la que sovint se'n consideren sinònims els termes locució, modisme i idiotisme, és una expressió estereotipada d'ús corrent en la llengua que s'ha fixat permanentment de tal manera que, fins i tot, ha perdut part del seu significat primitiu i n'ha adquirit un altre més metafòric i figurat. Es manifesta amb una estructura invariable en forma de subjecte i predicat, és a dir, com una oració.

Viquipèdia Vegeu més sobre Frase feta a la Viquipèdia.

Participació

Començar una nova pàgina Recordeu que totes les frases fetes que inseriu a les pàgines del projecte han d'estar incloses en la plantilla {{frase feta}} i referenciades per fonts fiables i externes.

Bibliografia

  • Alcover, Antoni Maria. «La mostra del diccionari mallorquí: un diccionari de locucions i frases fetes». A: Mostra de diccionari mallorquí. L'Abadia de Montserrat, 2001, p. 17-22. ISBN 9788484153146. 
  • Conca, Maria. «3.2. Diferències amb altres tipus d'expressions del mateix camp nocional». A: Paremiologia. Universitat de València, 1990, p. 52-70. ISBN 9788437003344.