Vés al contingut

Viquidites:Portal de les citacions

De Viquidites

Portal de les
Citacions

Categories sobre Citacions


Dites populars · Frases fetes · Altra paremiologia
Citacions
A través d'aquest Portal podeu accedir a tots els continguts sobre citacions del projecte. A la dreta trobareu totes les pàgines amb una secció de citacions ordenades en arbres de categories desplegables.

Què és una citació?

Una citació, també anomenada referència en contextos concrets, és un recurs retòric consistent en la reproducció parcial de l'opinió, la regla moral o el pensament d'una expressió humana o d'una obra artística identificada. Es caracteritza per respectar la formulació original i per la precisió en la rèplica de les paraules. En català no és sinònim del mot cita.

Viquipèdia Vegeu més sobre Citació a la Viquipèdia.

Participació

Començar una nova pàgina Recordeu que totes les citacions que inseriu a les pàgines del projecte han d'estar incloses en la plantilla {{cita}} i referenciades per fonts fiables i externes. Us recomanem seguir aquests breus consells bàsics.

Bibliografia

  • Capellà i Soler, Sònia. «Aproximació a la lectura de M. Costa i Llobera i J. Alcover en les citacions del Diccionari català-valencià-balear». A: Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i els llenguatges estètics del seu temps. L'Abadia de Montserrat, 2007, p. 71-86. ISBN 9788484159124. 
  • Optimot. «Cita o citació?» (Web). Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 agost 2016].