Vés al contingut

Viquidites:Portal de les dites populars

De Viquidites

Portal de les
Dites Populars

Categories sobre Dites populars


Frases fetes · Citacions · Altra paremiologia
 
Dites populars
A través d'aquest Portal podeu accedir a tots els continguts sobre dites populars del projecte. A la dreta trobareu les pàgines amb una secció de dites ordenades en arbres de categories desplegables.

Què és una dita popular?

Una dita popular, de la que se'n consideren termes sinònims refrany, proverbi, parèmia, adagi, aforisme, apotegma, sentència i axioma són aquelles oracions antigues, concises i de caràcter sentenciós que són utilitzades de manera general i popularitzada. Fixen d'una manera tradicional pautes de vida, creençes, experiències, i en general, idees arrelades que contenen un ensenyament.

→ Vegeu la pàgina que recull diversos Adagis (català-castellà).

Viquipèdia Vegeu més sobre Dita popular a la Viquipèdia.

Participació

Començar una nova pàgina Recordeu que totes les dites que inseriu a les pàgines del projecte han d'estar incloses en la plantilla {{dita}} i referenciades per fonts fiables i externes.

Bibliografia

  • Conca, Maria. «3.1. Taxonomia: Refrany, proverbi, parèmia, adagi, sentència, apotegma, axioma, màxima, aforisme, dita». A: Paremiologia. Universitat de València, 1990, p. 49-52. ISBN 9788437003344. 
  • Parés Puntas, Anna Maria. «Pròleg de Francesc Vallverdú». A: Tots els refranys catalans. Grupo Planeta, 2009. ISBN 9788429765458.