Viquidites:La taverna

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

La Taverna de Viquidites
Drecera:
VD:LT
VQ:LT

Us donem la benvinguda a la Taverna! Aquest és el lloc de trobada virtual del projecte, un espai on plantejar i debatre aspectes de Viquidites en un ambient distès i agradable. Ací parlem sobre afers que concerneixen a tothom, però si teniu res concret a dir sobre una entrada o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió.

Iniciau un nou fil al requadre blanc de títol Començau un nou tema, que haureu d'omplir amb un títol i amb un cos del text. En aquells fils ja existents, responeu als altres usuaris a través dels requadres habilitats amb Resposta a «X». També podeu arxivar temes resolts clicant sobre els 3 punts horitzontals sota l'estrella —aquesta darrera per afegir el fil a la vostra llista de seguiment.


També podeu cercar fils ordenats per any a l'arxiu de la Taverna. Arxiu

Tancada de la Viquipèdia i manifest contra l'article 13

1
Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

Bon dia,

A la taverna de la Viquipèdia estem debatent la possibilitat de fer una tancada de tots els projectes Wikimedia en català durant 3 dies, seguint la línia d'oposició del moviment Wikimedia aquests darrers mesos.

La proposta afectaria la Viquipèdia i tota la resta de projectes germans, també Viquidites. Participeu-hi aquí.

Resposta a «Tancada de la Viquipèdia i manifest contra l'article 13»

Pla estratègic d'Amical Wikimedia 2019-2024

3
Toniher (Discussiócontribucions)

Hola a tothom,

Durant l'assemblea d'Amical Wikimedia del proppassat dissabte 19 de gener es va ratificar la proposta de procediment i cronologia per a definir els principis, les prioritats i els objectius de l'associació a curt i llarg termini, que vindran sobretot marcats per la creació d'un nou Pla Estratègic per als propers cinc anys, del 2019 al 2024.*

El pas preliminar seria la creació d'una Comissió d'Estratègia, que el 10 de febrer publicaria a Meta-Wiki la Fase 1. Aquesta consistiria en una primera ronda participativa i oberta, no només als socis, sinó també a la resta de comunitat viquimedista i no viquimedista que pugui ser-hi interessada.

Ara mateix necessitaríem que totes aquelles persones que us animeu a participar en aquesta Comissió d'Estratègia envieu un correu electrònic a la junta entrant d'Amical Wikimedia - amical @ wikimedia.cat - per tal d'establir conjuntament unes metodologies de treball per als propers passos.

Podeu fer-nos arribar a l'adreça anterior també propostes de persones que cregueu que podrien aportar un valor afegit a tot aquest procés.

Comptem amb la vostra participació i comentaris!


Junta d'Amical Wikimedia


--

* El pla estratègic determina principis, prioritats i objectius que haurien de ser prou amplis per acomodar-se a un interval de temps com el que tractem: 5 anys. D'aquest se'n concreten a continuació plans d'activitats, que són les accions i indicadors concrets que es plantegen a nivell anual.

Com a referència, podeu veure el pla estratègic 2014-2018 i un pla d'activitats, el del 2018

Toniher (Discussiócontribucions)

Hola a tothom,


com vam avançar en un anterior missatge, ja hem entrat en la Fase 1 del nou Pla Estratègic d'Amical Wikimedia per als cinc anys vinents, del 2019 al 2024.


El pla estratègic és un document de gran importància per a l'associació i determina principis, prioritats i objectius, que haurien de ser prou amplis per acomodar-se als pròxims 5 anys. A partir d'aquest se'n concretaran altres fites, com ara els plans d'activitats, que són les accions i indicadors concrets que es plantegen anualment.


Durant aquestes darreres setmanes una desena de persones hem estat elaborant una base inicial a partir de la qual poder ajudar a tothom qui hi vulgui participar fer sentir la seva veu sobre com ha de ser i treballar Amical Wikimedia en els pròxims anys.


Podeu consultar-la a:

https://meta.wikimedia.org/wiki/Amical_Wikimedia/Pla_estrat%C3%A8gic_2019-2024


Als diferents blocs de la proposta de participació, anomenats orientativament: Comunitat, Comunicació, Contingut, Usabilitat i Lectures, hi podeu trobar diferents preguntes per animar al debat i una secció lateral en forma de semàfors on es valora com s'ha desenvolupat la tasca de l'associació respecte al pla estratègic anterior.


Us animem a aportar-hi el vostre parer i expertesa fins al 15 de març, quan a partir de llavors ja començaria a elaborar-se una primera versió del document definitiu. No dubteu a fer-ho arribar a altres persones o entitats, no necessàriament viquimedistes, que creieu que puguin aportar-hi també el seu coneixement o opinió.

Hi esperem la vostra participació!


Comissió d'Estratègia d'Amical Wikimedia

Toniher (Discussiócontribucions)
Resposta a «Pla estratègic d'Amical Wikimedia 2019-2024»
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Trizek (WMF) 16:00, 21 feb 2019 (CET)

Resposta a «Talk to us about talking»

Limitar i separar les dites populars contra un col·lectiu discriminat

8
KRLS (Discussiócontribucions)

Fa temps que remiro l'article dona i m'amargo, perquè no em convenç com el tenim muntat. Sé que la secció de cultura popular no deixa de ser un reflex de la societat en la que vivim o ha viscut, però crec que caldria traslladar moltes de les cites que hi ha Dona a un article masclisme i reduir-ho a 5-10 cites. Faria extensiu aquesta proposta a d'altres col·lectius discriminats en cas de descompensar-se tant (gran part de les 180 dites populars sobre dones).

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Tan dolent és donar per bones les cites que critiquen les dones a l'article dona com donar per bones les cites que recolzen el masclisme a l'article masclisme.

El que sí que es pot fer és contextualitzar millor les cites, si convé classificant-les per origen, per època o per temàtica, però jo les deixaria a l'article dona.

Si no volem repetir la història (i la història que reflecteixen moltes dites antigues sobre les dones és per no repetir-la), val més que no l'oblidem.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Per cert, hi afegeixo que el problema de la pàgina dona no és l'excés de cites amb valor només històric, és la manca de cites vigents.

Ailna (Discussiócontribucions)

Si, encara que crec que la qüestió per on anava el tema no era tan per les citacions com per les dites, però..... Ja ho són així les dites populars en general, toqui el tema que és toqui: pobles que es diuen floretes [mode irònic :P] uns als altres, entre professions, etc.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Sí, és veritat que he barrejat citacions i dites (falta de pràctica a Viquidites), però les citacions de l'article dona, fins i tot les que parlen bé de les dones, tampoc lliguen gaire amb la sensibilitat actual.

Docosong (Discussiócontribucions)

Fa falta desenvolupar-lo més, no s'ha pogut fer per manca d'activitat i editors. Tanmateix, no veig clar que l'article sobre la dona només hagi de recollir citacions amb la sensibilitat actual o de l'últim segle. Entre citacions que parlin bé o malament de la dona, em quedo amb la neutralitat, i tot i així, costa bastant...

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Compte que no volia dir que només s'hagués de recollir cites d'acord amb la sensibilitat actual (o sense eufemistes, cites no sexistes). Ara bé, el mateix problema que en KRLS comentava per les dites populars sobre les dones es dóna a les citacions amb autor.

I diria que això té dos causes contra les que podem fer poca cosa: la primera és que la gran majoria dels autors de fins no fa gaire tenien un altre concepte de la dona; l'altre que els articles creixen segons la disponibilitat, les ganes i les fonts de qui els amplia, i per tant no tenen per què ser equilibrats.

Aleshores, fora de l'esforç voluntari d'ampliar la pàgina per que sigui reprentativa, l'única cosa que podem fer és organitzar les pàgines conflictives per ajudar el lector a navegar pel tipus de dites que estigui buscant.

Docosong (Discussiócontribucions)

Bon dia, aquestes pàgines sempre seran complicades i conflictives però trobo que la mateixa opinió serveix per home, Déu o similars.

Estic d'acord que convé categoritzar les dites i citacions per temàtica ja que una llista ben llarga resulta farragosa.

Pel que fa a les citacions, s'intenta recollir una visió general del tema al llarg de la història, evitant no caure en un abús de font o de temps.

Resposta a «Limitar i separar les dites populars contra un col·lectiu discriminat»
Resum per Docosong

Cerça avançada a la wiki

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Johanna Strodt (WMDE) (talk) 11:57, 26 nov 2018 (CET)

Community Wishlist Survey vote

1
Resum per Docosong

Finalitzat!

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

19:13, 22 nov 2018 (CET)

Gran Quinzena Anual de la Qualitat 2018

1
Resum per Docosong

Finalitzat!

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Hola,

Com la nostra germana gran, del 16 al 31 de desembre celebrem la Gran Quinzena Anual de la Qualitat a Viquidites. Durant aquest període, els usuaris del projecte, de manera voluntària i optativa, deixen de centrar-se en la creació de noves pàgines i focalitzen les seves contribucions en les tasques de manteniment i millora d'entrades amb mancances.

En aquesta edició, necessitem reduir el nombre d'esborrany de persones i de municipis. També convé que ens doneu un cop de mà per buidar dites, frases fetes i adagis de les pàgines usuarificades.

Us hi esperem!

--

No editing for 30 minutes 17 January

1
Resum per Yeza

Finalitzat

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)
You will not be able to edit the wikis for up to 30 minutes on 17 January 07:00 UTC. This is because of a database problem that has to be fixed immediately. You can still read the wikis. Some wikis are not affected. They don't get this message. You can see which wikis are not affected on this page. Most wikis are affected. The time you can't edit might be shorter than 30 minutes. /Johan (WMF)

15:47, 16 gen 2019 (CET)

MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Johanna Strodt (WMDE) 10:41, 14 gen 2019 (CET)

Resposta a «FileExporter beta feature»
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

Love is an important subject for humanity and it is expressed in different cultures and regions in different ways across the world through different gestures, ceremonies, festivals and to document expression of this rich and beautiful emotion, we need your help so we can share and spread the depth of cultures that each region has, the best of how people of that region, celebrate love.

Wiki Loves Love (WLL) is an international photography competition of Wikimedia Commons with the subject love testimonials happening in the month of February.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects.

The theme of 2019 iteration is Celebrations, Festivals, Ceremonies and rituals of love.

Sign up your affiliate or individually at Participants page.

To know more about the contest, check out our Commons Page and FAQs

There are several prizes to grab. Hope to see you spreading love this February with Wiki Loves Love!

Kind regards,

Wiki Loves Love Team

Imagine... the sum of all love!

--

Resposta a «Invitation from Wiki Loves Love 2019»