Ángel Acebes Paniagua

De Viquidites
(S'ha redirigit des de: Ángel Acebes)
Infotaula de personaÁngel Acebes Paniagua
Projectes germans
  Biografia a la Viquipèdia
  Multimèdia a Commons
Dades biogràfiques
Naixement Àvila (Espanya)
3 de juliol de 1958 (65 anys)
Ocupació Polític i advocat
Modifica dades a Wikidata

Ángel Acebes Paniagua (Pajares de Adaja, Castella i Lleó, 3 de juliol de 1958) és un polític espanyol, diverses vegades ministre sota els governs de José María Aznar.

Citacions[modifica | modifica el codi]

Atemptat de Madrid de 2004[modifica | modifica el codi]

Frases de les rodes de premsa sobre l'atemptat de Madrid de l'11 de març de 2004 el mateix dia i els posteriors, on el Ministre d'Interior atribuïa l'atemptat a la banda terrorista ETA, mentre que els mitjans de comunicació internacionals i alguns mitjans estatals l'atribuïen al terrorisme d'origen islamista. Ell i el seu Govern van fer prevaldre l'autoria de la banda terrorista ETA fins i tot quan la investigació va ser sumant proves en contra seu:

Roda de premsa de l'11 de març a les 13:30
  • És absolutament clar i evident que l'organització terrorista ETA estava buscant un atemptat que tingués una gran repercussió, que generés dolor, que generés por, amb un gran nombre de víctimes.[1]
(en castellà) Es absolutamente claro y evidente que la organización terrorista ETA estaba buscando un atentado que tuviese una gran repercusión, que generase dolor, que generase miedo, con un gran número de víctimas.
  • Em sembla absolutament intolerable qualsevol tipus d'intoxicació que vagi dirigit per part de miserables a desviar l'objectiu i els responsables d'aquesta tragèdia i d'aquest drama.[1]
(en castellà) Me parece absolutamente intolerable cualquier tipo de intoxicación que vaya dirigido por parte de miserables a desviar el objetivo y los responsables de esta tragedia y de este drama.
  • En aquests moments, les Forces de Seguretat de l'Estat i el Ministeri de l'Interior no tenen cap dubte que el responsable d'aquest atemptat és la banda terrorista ETA.[2]
(en castellà) En estos momentos, las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad y el Ministerio del Interior no tienen ninguna duda que el responsable de este atentado es la banda terrorista ETA.
Roda de premsa de l'11 de març a les 20:08
  • Com aquest matí, el Ministeri de l'Interior i les Forces i Cossos de Seguretat, consideren que la principal línia d'investigació és l'organització terrorista ETA.[1]
(en castellà) Igual que esta mañana, el Ministerio del Interior y las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad, consideran que la principal línea de investigación es la organización terrorista ETA.
Roda de premsa del 12 de març a les 18:14
  • ETA continua sent la principal línia d'investigació. Així m'ho han manifestat fa un moment les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, és a dir, els responsables de la investigació.[2]
(en castellà) ETA sigue siendo la principal línea de investigación. Así me lo han manifestado hace un momento las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado, es decir, los responsables de la investigación.
Roda de premsa del 13 de març a les 14:30
  • La línia prioritària ha de ser l'organització terrorista que actua de manera prioritària a Espanya. Això és el que diu la lògica, el que diu el sentit comú i a més és la prioritat de les nostres Forces i Cossos de Seguretat.[1]
(en castellà) La línea prioritaria tiene que ser la organización terrorista que actúa de manera prioritaria en España. Eso es lo que dice la lógica, lo que dice el sentido común y además es la prioridad de nuestras Fuerzas y Cuerpos de Seguridad.
  • Que sigui Al-Qaida no m'ho ha dit cap responsable de les Forces de Seguretat, que en aquests moments sigui una línia preferent respecte a Al-Qaida.[1]
(en castellà) Que sea Al Qaeda no me ha dicho ningún responsable de las Fuerzas de Seguridad, que en estos momentos tengan una línea preferente respecto a Al Qaeda.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 Granda, Elsa. «La verdad de Acebes, paso a paso». El País, 28-07-2004. [Consulta: 9 octubre 2016].
  2. 2,0 2,1 «Dos versiones distintas del 11-M: la policial y la política». El País, 8 juliol de2004. [Consulta: 9 octubre 2016].