Discussió:Història/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De Viquidites
Calen referències
Calen referències

Citacions i dites sense referenciar

Les citacions sense font presents en aquesta llista manquen del paràmetre |refs = . Seran eliminades transcorregut un any i mig (548 dies) a partir del dia de la seva addició en la mateixa si no es completa aquesta mancança amb una font fiable (vegeu Viquidites:Llistat de fonts fiables).
El procés d'importació de cites a aquesta llista es realitza de forma automàtica. Si afegiu una referència al paràmetre esmentat, si us plau, sigueu lliures de retornar la cita a la plana principal, si la plantilla queda buida, esborreu-la.

  • Evidentment, hi ha historiadors i historiadors. Els millors no es limiten a oferir al públic una descripció documentada del que va passar [...]. També comuniquen al lector el sentit d'aquestes limitacions, de la perspectiva històrica i de la indescriptible complexitat de la vida humana, saben suscitar la sensació que hi ha alguna cosa més profunda i inescrutable que el que simplement es descriu, saben evocar en la ment del lector imatges d'un món desaparegut, un món que és en veritat "un país estranger" on "fan les coses d'una altra manera".
Entre la historia y la economía, Barcelona, Crítica, 1991, p. 110. — Carlo M. Cipolla

pel seu esborrament ja ha acabat. (refresca)

  • [La funció de l'historiador és] comprendre i explicar "per què" els esdeveniments van ocórrer d'aquesta manera i quin nexe hi ha entre ells.
Historia del siglo XX, Barcelona, Crítica, 1995 (versió original anglesa, The Age of Extremes. The short Twentieth Century 1914-1991). — Eric Hobsbawm

pel seu esborrament ja ha acabat. (refresca)

Discussió