Vés al contingut

Plantilla:Ús de la plantilla/ús

De Viquidites

Plantilla per afegir la informació d'ús i altres dades (inclòs les categories i els interwikis) en una subpàgina amb el format "Plantilla:Nom/ús", com aquesta mateixa que veieu. Alternativament es pot fer servir {{documentació}}.

Afegiu el següent tot seguit en l'última línia de codi vigilant no afegir abans cap salt de línia no desitjat:

<noinclude>{{Ús de la plantilla}}</noinclude>

Un cop afegit al final d'una plantilla es mostrarà la caixa d'informació buida com la següent:

[crea] Informació de la plantilla

Cliqueu a [crea] i entrareu en l'edició de la subpàgina /ús amb la precàrrega d'un format generat per {{Ús de la plantilla/precàrrega}}. Alternativament, podeu accedir-hi per la pestanya "Documentació".

En la subpàgina "/ús" hi hauria d'anar tot el que no és codi propi de la plantilla, per facilitar-ne l'edició. En plantilles molt usades pot passar que estigui protegida per evitar edicions de prova que s'haurien d'actualitzar a moltes pàgines, en canvi la subpàgina es pot editar més fàcilment com qualsevol altra pàgina.

En cas que s'usi fora de l'espai de plantilles, per exemple copiant i enganxant el codi, surt l'avís:

Si no existeix la subpàgina "/ús" categoritza la plantilla a Categoria:Plantilles sense informació d'ús.[nota tècnica 1]

Aquesta plantilla detecta automàticament si existeix una protecció. En aquest cas afegeix la plantilla {{plantilla protegida}}. Vegeu la documentació d'aquesta plantilla per a més informació.

Notes tècniques

[modifica el codi]
  1. Aquesta plantilla categoritza a Categoria:Plantilles sense informació d'ús quan no troba la subpàgina /ús. Si es crea primer la pàgina de codi posant {{ús de la plantilla}} d'entrada queda categoritzada. Si després es crea la subpàgina /ús, cal esperar a una actualització per a que tregui la categoria o bé fer alguna modificació en la pàgina de codi que forci regenerar les inclusions. L'actualització de categories posades a través de plantilles no sempre és immediata. La recomanació és primer crear la subpàgina de documentació i desprès posar {{ús de la plantilla}} a la pàgina de codi.

Vegeu també

[modifica el codi]