Vés al contingut

Rafael Nadal i Parera

De Viquidites
Infotaula de personaRafael Nadal i Parera
Rafael Nadal l'any 2011
Projectes germans
  Biografia a la Viquipèdia
  Multimèdia a Commons
Dades biogràfiques
Naixement Manacor (Mallorca)
3 de juny de 1986 (38 anys)
Ocupació Tennista i model
Modifica dades a Wikidata

Rafael Nadal i Parera (Manacor, 3 de juny de 1986) és un jugador de tennis professional mallorquí. És un dels millors especialistes sobre terra batuda de la història del tennis.

Citacions[modifica | modifica el codi]

  • Millor en espanyol.[1]
(en castellà) Mejor en español.
En una roda de premsa als jocs olímpics de Pequín, reaccionant a una pregunta en català d'un periodista a Tommy Robredo, Agost 2008.
  • Jo sempre he tingut molt clara la dificultat de tot el que he anat aconseguint i sempre ho he valorat molt. Arriba un moment que segons quines victòries es converteixen en una rutina, en una normalitat, però no és una bona sensació perquè al final totes les victòries són importants.[2]
(en castellà) Yo siempre he tenido muy claro la dificultad que tiene todo lo que he venido consiguiendo y siempre lo he valorado mucho. Llega un momento en el que según qué victorias se convierten en una rutina, en una normalidad, pero no es una sensación buena porque al final todas las victorias son importantes.
Durant una entrevista pel diari El País, 30 desembre 2015.
  • L'interès sobre tu és pel que fas, no per ser Rafa Nadal, ciutadà de Manacor; és per ser Rafa Nadal, tennista, número x del món. Tinc molt clar per què em volen veure o per què s'interessen per mi. És per tot el que he fet i tot el que he representat durant tots aquests anys, no perquè jo, Rafel Nadal, sigui una persona especial. Sóc especial dins la pista, però a fora sóc un ciutadà més, com qualsevol.[2]
(en castellà) El interés sobre ti es por lo que tú haces, no por ser Rafa Nadal, ciudadano de Manacor; es por ser Rafa Nadal, tenista, número x del mundo. Yo tengo muy claro por qué me quieren ver o por qué se interesan por mí. Es por lo que he hecho y por lo que he representado durante todos estos años, no porque yo, Rafael Nadal, sea una persona especial. Soy especial dentro de la pista, pero fuera de ella soy un ciudadano más, como cualquiera.
Durant una entrevista pel diari El País, 30 desembre 2015.
  • La vida no és només guanyar i ser el millor. Hi ha altres coses també. Tot i que a l'esport, de cara als mitjans de comunicació o a l'opinió general, només valgui guanyar també existeixen altres coses. A la vida hi ha coses més importants que guanyar. Hi ha la felicitat de cadascú, fer allò que t'agrada si et sents bé. Lògicament, si no estàs bé és un sofriment.[3]
(en castellà) La vida no es sólo ganar y ser el mejor. Hay otras cosas también. Aunque en el deporte, de cara a los medios de comunicación o a la opinión general, sólo valga ganar también existen otras cosas. En la vida hay cosas más importantes que ganar. Está la felicidad de uno, hacer lo que te gusta si te sientes bien. Lógicamente, si no estás bien es un sufrimiento.
Durant una entrevista prèvia a l'Open d'Austràlia, 13 gener 2017.
  • És que a tothom li agrada guanyar, no conec a ningú que li agradi perdre. A mi m'agrada la sensació de competir i lògicament la sensació de guanyar. Guanyar a qualsevol preu? Doncs no. […] M¡agrda guanyar si guanyo com toca. I sí, m'agrada guanyar, però m'encanta competir. La sensació d'esforç, de superació… Tota la vida m'ha agradat.[3]
(en castellà) Es que a todo el mundo le gusta ganar, no conozco a nadie que le guste perder. A mí me gusta la sensación de competir y lógicamente la sensación de ganar. ¿Ganar a cualquier precio? Pues no. […] Me gusta ganar si gano como toca. Y sí, me gusta ganar, pero me encanta competir. La sensación de esfuerzo, de superación… toda mi vida me ha gustado.
Durant una entrevista prèvia a l'Open d'Austràlia, 13 gener 2017.

Citacions sobre Rafael Nadal[modifica | modifica el codi]

  • Tenia uns tres anys, molt petit, agafava la raqueta amb les dues mans. Li vaig tirar una pilota, encara me’n record del lloc. Quan als nins els tires una pilota la deixen arribar i després l’endevinen o no. Però el Rafa es va col·locar per donar un drive. Això ho fan els bons. Però no va tornar fins que va tenir 5 anys, perquè a ell li agradava xutar la pilota.[4]
En una entrevista al diari Ara, 5 març 2017. — Toni Nadal
Sobre el primer contacte de Rafael Nadal amb el tennis

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Rodríguez, Raúl «Rafa Nadal se cabrea ante la pregunta en catalán de un periodista a Robredo». 20 minutos [Consulta: 27 maig 2018].
  2. 2,0 2,1 Ciriza, Alejandro «Nadal: “El tenis aún me hace feliz”». El País, (30-12-2015) [Consulta: 5 març 2017].
  3. 3,0 3,1 Plaza, Rafa «Rafael Nadal: "Nadie se retira con la sensación de ser invencible"». El Español, (13-01-2017) [Consulta: 5 març 2017].
  4. Bassas, Antoni «Toni Nadal: “Un entrenador ha d’exigir amb estima”». Ara, (05-03-2017) [Consulta: 5 març 2017].