Vés al contingut

Viquidites:Viquimarató de refranys 2017

De Viquidites
(S'ha redirigit des de: VQ:REF17)
Viquimarató de refranys
Barcelona — 29 de juny de 2017

Descripció[modifica el codi]

Drecera:
VQ:REF17
VD:REF17

La Viquimarató de refranys és un acte organitzat per Amical Wikimedia, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació Cultural Joan Amades que té com a objectiu que els assistents introdueixin col·laborativament refranys i dites populars a Viquidites —el projecte germà de la Viquipèdia en català dedicat a les citacions cèlebres i la paremiologia— a través de la consulta de les obres bibliogràfiques recollides al Centre de Documentació Popular de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de la primera viquimarató d'aquest tipus a nivell mundial i en qualsevol llengua, tant pel fet d'estar dedicada exclusivament a Viquidites com per tenir com a temàtica els refranys i les dites populars.

És la primera pedra d'una finalitat més àmplia, que és establir Viquidites com un espai referent en la visibilització del patrimoni etnolingüístic a la xarxa de manera estructurada, alhora que donar a conèixer aquestes obres preservades a espais públics com el Centre de Documentació de Cultura Popular i el patrimoni oral de la llengua catalana.

Què és una viquimarató?[modifica el codi]

Una viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc —biblioteca, arxiu, museu...— per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. Ja s'han fet viquimaratons per ampliar articles sobre Ovidi Montllor, Joan Miró, Massamagrell o sobre quasi qualsevol cosa imaginable i que siga admissible a la Viquipèdia. És una bona manera de fer créixer més d'un article d'una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts proporcionen bibliografia de qualitat, i els viquipedistes només necessiten connexió a Internet, bibliografia, i un lloc còmode on editar. En aquesta ocasió, en canvi, el projecte principal és Viquidites.

Dades de l'esdeveniment[modifica el codi]

On?[modifica el codi]

Map

Centre de Documentació de Cultura Popular.
Edifici de la Filmoteca. Plaça de Salvador Seguí, 1-9
08001 Barcelona

Quan?[modifica el codi]

Dijous 29 de juny, de 10 a 18 hores.

Qui?[modifica el codi]

La jornada és oberta i gratuïta però amb places limitades. Inscriviu-vos a comunicacio@wikimedia.cat amb el vostre nom i cognoms.

Programa de la jornada[modifica el codi]

El programa comptarà amb dues sessions breus d'edició per aquells assistents que siguin novells en l'entorn wiki. Durant tota la jornada també hi haurà viquipedistes que us ajudaran i resoldran dubtes.

Programa
Hora Activitat
10:00h Benvinguda
10:15h Primera sessió de formació
10:45h Viquimarató
13:45h Pausa dinar
15:00h Segona sessió de formació
15:30h Viquimarató
18:00h Cloenda

Què he de portar?[modifica el codi]

  • Només cal que porteu un ordinador portàtil i moltes ganes d'editar i de conèixer nous refranys!
  • L'organització oferirà esmorzar i dinar a peu dret (amb opció vegetariana).

En cas de no disposar d'ordinador, o si teniu qualsevol al·lèrgia o intolerància alimentària, indiqueu-ho a la inscripció.