Viquidites:Contacte/Blocatge

De Viquidites
Salta a la navegació Salta a la cerca

He sigut blocat i no puc editar

Podeu esperar a que expiri el bloqueig.

Potser és el moment de prendre's un descans de Viquidites, i fer alguna altra cosa, per exemple anar a la biblioteca.

Poseu-vos en contacte amb l'administrador que us ha blocat.

Si penseu que heu estat blocat indegudament, el primer pas que hauríeu de fer és posar-vos en contacte amb l'administrador que us ha blocat, especialment si penseu que ha estat un error o un malentès. Aneu a la pàgina d'usuari de l'administrador i seguiu l'enllaç "Envia un missatge de correu electrònic a aquest usuari" de la caixa d'eines.

Voleu apel·lar el bloqueig.

Si no podeu contactar l'administrador, o seguiu insatisfet pensant que us hauria de desblocar, podeu apel·lar la seva decisió. Tingueu en compte abans si el bloqueig ja ha expirat provant d'editar la pàgina de proves, per exemple.

Per apel·lar el bloqueig, deixeu un missatge a la vostra pàgina de discussió. Encara que esteu blocat, podreu editar la vostra pàgina. Expliqueu els vostres motius. Altres editors, probablement no involucrats en l'afer, podran revisar el vostre historial d'edicions i els motius del bloqueig, i recomanar accions a l'administrador que us ha blocat. La pràctica habitual és que els altres administradors no desautoritzin ni revoquin la decisió d'un administrador. L'afer, però, es pot discutir de forma objectiva i intentar arribar a un consens d'acord amb les polítiques vigents.

Tingueu en compte que un bloqueig només és un avís. Viquidites i els seus administradors desitgen que tothom pugui editar responsablement. Us abús en la utilització de la possibilitat d'apel·lació només complica les coses i pot acabar en un bloqueig total.

Els motius del bloqueig són d'algú altre, no vostres.

Probablement esteu usant un ISP o un servidor proxy amb adreces IP dinàmiques que compartiu amb algú altre, per exemple, en una xarxa de l'escola, universitat o d'una companyia, i esteu patint danys col·laterals. Si no esteu registrat, registreu-vos. Si el bloqueig de la vostra adreça IP compartida no us permet registrar-vos, proveu de fer-ho des de casa o des d'un altre ordinador. Si no us en sortiu, seguiu les instruccions de més amunt per apel·lar el bloqueig.