Viquidites:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article

De Viquidites
El camí cap a un article de qualitat
 1. Inicieu un nou article
 2. Comproveu els criteris de qualitat
 3. Proposeu un article per ser distingit
 4. Llista d'articles de qualitat


Des d'aquesta pàgina es determinen els articles els quals la Comunitat ha considerat mereixedors de la distinció com a Plantilla:Vp, de manera que resulten ser una representació i exemple del millor treball de Viquidites. Vegeu Plantilla:Vp per a conèixer els criteris d'avaluació.

Si hi proposeu un article, seria d'esperar que fareu un esforç d'objectivitat i bona fe per a explicar els seus motius, sobretot si la proposta es tractara d'un article del qual fins ara heu sigut un dels seus principals contribuïdors. Si us plau, no feu més d'una proposta a la vegada, ja que el procediment es faria difícil de sotmetre a debat i votació.

Procediments[modifica el codi]

Fer una proposta[modifica el codi]

 1. Observeu els criteris de qualitat, i considereu si l'article compleix amb totes les exigències abans de ser proposat.
 2. Si l'article compleix amb les exigències, es proposa l'article afegint-lo a l'apartat "Propostes", on els diferents "Avaluadors de qualitat" valoraran l'article.

Valoracions, aprovacions i objeccions[modifica el codi]

Si us plau, abans d'emetre la vostra opinió sobre qualsevol proposta, llegiu-vos sencerament el seu corresponent article. Per a modificar quelcom a una proposta heu de pitjar sobre l'enllaç de "modifica" que trobareu ancorat a la dreta de l'encapçalat de subsecció de cada proposta (no ho feu pitjant el botó de "modifica" que hi ha tot dalt de la pàgina).

 • Per a valorar la qualitat d'un article, afegiu el model {{Valoració d'article}} tot just damunt del model {{Finalitza taula de valoracions d'article}} que trobareu a la subsecció de la proposta. Heu d'omplir cadascun dels paràmetres d'eixe model, posant "aprovació", "objecció", o "nsnc" (no sap/no coneix), segons cregueu convenient:
  {{Valoració d'article| |Extensió=OPCIÓ |Cites=OPCIÓ |Obres=OPCIÓ |Frase=OPCIÓ |Imatge=OPCIÓ |EnllaçosProjectes=OPCIÓ |Observador=--~~~~}}
 • Extensió: l'article ha de tenir una extensió considerable; Cites: hi ha d'haver alguna citació amb font; Obres: si apareixen obres de l'autor i s'enllaçen a Viquitexts correctament; Frase: si apareix alguna frase de l'article a "Frase del mes"; Imatge: si hi ha alguna imatge de l'autor o relacionada; EnllaçosProjectes: si s'enllaça la pàgina als diferents projectes Wikimedia.
  On l'opció pot ser: aprovació/objecció/nsnc.
 • Si voleu, podeu afegir comentaris sobre la una proposta a l'apartat de comentaris, fent servir de la plantilla {{Aprovació}}, o {{Objecció}}, tot seguit de les vostres raons (si en voleu), de la vostra signatura i data.
 • En principi, si no es pot fer res per a "arreglar" una qüestió per la qual s'objecta, aquesta pot ser omesa. Això inclou les objeccions sobre la conveniència de mostrar un article a la Portada, almenys que aquesta pot ser subsanada (els articles distinguits, encara que siguen d'alta qualitat, poden ser marcats perquè no s'utilitzen per a la Portada).
 • Per a retirar un comentari d'objecció (o aprovació), ratlleu-lo (amb <s>...</s>) en voltes d'esborrar-lo.
 • Per a poder qualificar un article s'ha de tenir un compte registrat a la Viquipèdia un mínim de 2 mesos.
 • Podeu canviar el sentit de les vostres observacions si durant el temps de la votació l'article ha canviat de manera que considereu que ha millorat en aquells aspectes què objectàveu.
 • Un cop aprovat un article s'ha de incloure a Viquidites:Articles de qualitat i s'hi ha de posar la plantilla {{Article de qualitat}}. Després, hauríeu de passar per les possibles traduccions que tingui (interwikis) i afegir-los.

Termini i valoració final[modifica el codi]

Per a poder valorar o aprovar una proposta, s'haurien de complir tots els següents requisits:

 • Perquè la proposta puga ser valorada:
  • Ha d'estar sotmesa a votació fins que hagin votat la seva qualitat dues persones (entre elles un "avaluador"), si és així s'hi pot estar un mínim d'una setmana.
 • Perquè la proposta s'aprovi, cal les següents condicions:
  • Haver abastat o superat la meitat més un d'aprovacions en cadascun dels elements dels criteris d'avaluació (tret del criteri d'imatges, que és computable, però no és un requisit). Els ns/nc no es compten.
  • La suma de les aprovacions en total ha d'abastar o superar en proporció de 4 aprovacions per cadascuna de les objeccions. Els ns/nc no es compten.
 • Després del termini d'una setmana mínim, si encara hi roman en valoració insuficient després d'altres cinc mesos posteriors, qualsevol usuari pot decidir arxivar-lo. En cas de tornar a presentar-se'n, serà considerat com l'inici d'un nou procediment.

"Avaluadors de qualitat"[modifica el codi]

Com que Viquidites és un projecte petit, poden passar mesos i que una proposta no rebi cap votació. Els "avaluadors de qualitat" son simples viquiditistes que s'encarreguen d'avaluar Articles de qualitat, però amb el compromís de passar sovint per aquesta pàgina i votar les propostes. No obstant, qualsevol viquiditista, sigui avaluador o no, pot votar l'admissió o no d'un Article de qualitat, i el seu vot comptarà igual que el d'un avaluador.

Llista d'avaluadors actuals[modifica el codi]

Propostes[modifica el codi]

No hi han propostes

Darreres propostes resoltes[modifica el codi]

 1. Alan Kay, proposat per Sknudsen. Aprovat el 6 de juliol de 2012. QualitatViquidites1
 2. Ayn Rand, proposat per Ula. Aprovat el 31 d'agost de 2008. QualitatViquidites1
 3. Malcom X, proposat per Ula. Aprovat el 12 de setembre de 2008. QualitatViquidites1
 4. George W. Bush, proposat per Ula. Aprovat el 12 de setembre de 2008. QualitatViquidites1
 5. Winston Churchill, proposat per Ula. Aprovat el 27 de setembre de 2008. QualitatViquidites1