John Adams (minisèrie)

De Viquidites
Infotaula de pel·lículaJohn Adams
Projectes germans
  Article a la Viquipèdia
Dades generals
Direcció Tom Hooper
Fotografia Tak Fujimoto
Gènere sèrie de televisió històrica, cinema bèl·lic i pel·lícula basada en un llibre
Enllaços externs
Web oficial John Adams - Lloc web oficial
Fitxa
Rotten Tomatoes Fitxa
Modifica dades a Wikidata

John Adams és una minisèrie de televisió estatunidenca de 2008 que relata la major part de la vida política del president dels Estats Units d'Amèrica, John Adams i el seu paper en la seva fundació.

Citacions[modifica | modifica el codi]

Cap 2. Independència[modifica | modifica el codi]

Advertiment: A partir d'aquí, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

[John Adams i Benjamin Franklin tenen una conversa després de perdre la darrera votació al Congrés Continental]

  • Benjamin Franklin: La política és l'art del possible. Què n'ha tret d'oposar-se a la proposta? Ha tirat endavant igualment i només ha aconseguit fer-se enemics, a part de sentir-se millor, és clar.
    John Adams: No creu que s'ha de dir el que es pensa?
    Benjamin Franklin: No, hi estic totalment en contra. Pensar en veu alta és un costum nefast responsable d'una gran part del sofriment humà.
    [...]
    Benjamin Franklin: Ha insultat el senyor Dickinson. L'ha insultat en públic.
    John Adams: S'estimaria més que l'insultés en privat?
    Benjamin Franklin: És perfectament acceptable insultar algú en privat, fins i tot, potser que després li agraeixi, però quan es fa en públic la gent sol pensar que va de debò.

[Benjamin Franklin presenta els representants de Virgínia a John Adams]

  • Benjamin Franklin: La diplomàcia és una altra versió de la seducció, senyor Adams, es millora amb la pràctica.

[John Adams i Abigail Adams conversen contemplant Boston i discutint sobre l'evolució del Congrés Continental]

  • Abigail Adams: Les entenc molt bé les persones com el senyor Dickinson i els seus amics. Envieu una dona al Congrés, potser els farà entrar en raó.
    John Adams: No és una qüestió d'homes i dones, és una qüestió de política.
    Abigail Adams: Política... (se'l mira irritada) Política? I les dones no viuen la política, senyor Adams? Quan obro l'armari i no hi trobo cafè, ni sucre, ni agulles, ni carn, no estic vivint la política? Aquesta guerra afecta a persones que el teu Congrés tracta amb el mateix menyspreu que el rei Jordi té reservat a la gent de Boston. Em refereixo a les dones i també als esclaus, per cert, però estic segura que t'estimés més que no toqui aquest tema perquè molestaria als teus amics del sud.
    John Adams: (compungit) Ets molt dura.

[El president del Congrés Continental, John Hancock, llegeix una proclamació del Jordi III. Els congressistes escolten atentament.]

  • John Hancock: Molts dels nostres súbdits enganyats per una desesperada conspiració d'homes perillosos i malintencionats han oblidat la lleialtat que deuen al poder que els ha protegit i sostingut i s'han rebel·lat i han emprès una guerra contra nosaltres. El més assenyat es posar fi ràpidament a aquests trasbalsos. Hem decidit emetre una proclamació reial segons la qual tots els funcionaris reials tan civils com militars queden obligats a suprimir aquesta rebel·lió i a portar els traïdors davant de la justícia. (mentre continua llegint, s'emociona al límit del plor) Quan la multitud descontenta i il·lusa contra la qual es dirigirà aquesta força s'adoni del seu error, estaré disposat a rebre els enganyats amb tendresa i pietat. Pels que persisteixen en la traïció, (pensatiu) pels que persisteixen en la traïció, el càstig serà la mort a la forca. (Pausa. Els congressistes queden trasbalsats) Emès al Parlament el 26 d'octubre de 1775. Que Déu salvi al Rei.
    Samuel Adams: (ple d'ira) Que Déu maleeixi al Rei.

[Benjamin Franklin i John Adams discuteixen sobre com actuar després de la proclamació reial]

  • Benjamin Franklin: Que Déu maleeixi al Rei, qui més podria haver aportat aquest esperit d'unitat al Congrés? (riu) Ara val més que anem tots a l'una o podem estar segur que penjarem tots per separat.
    John Adams: La qüestió ja no és si hi haurà independència, sinó quan.
    Benjamin Franklin:Si forcem una decisió massa aviat potser provocarem un desastre. La independència sense unanimitat no significa res.