Vés al contingut

Malcolm Lowry

De Viquidites

Malcolm Lowry (28 de juliol de 1909 – 26 de juny de 1957) va ser un poeta i novel·lista anglès conegut sobretot per la seva novel·la Sota el volcà (Under the Volcano), considerada una de les millors novel·les del segle XX.[1]

Sota el volcà[modifica | modifica el codi]

  • No es pot viure sense estimar.
(en castellà) No se puede vivir sin amar.
Capítol I.
  • I així és com em sento de vegades, com un gran explorador que ha descobert terres extraordinàries de les que mai no podrà tornar per donar-les a conèixer al món: però el nom d'aquestes terres és infern.
(en anglès) And this is how I sometimes think of myself, as a great explorer who has discovered some extraordinary land from which he can never return to give his knowledge to the world: but the name of this land is hell.
Capítol I.
  • Una negra tempesta esclatant fora de temporada! Això és el que passa amb l'amor, va pensar; l'amor que arriba massa tard. Només que a aquest no el seguia la calma, com quan la fragància matinera o la lenta i càlida llum del sol retornen a la terra sorpresa!
(en anglès) A black storm breaking out of its season! That was what love was like, he thought; love which came too late. Only no sane calm succeeded it, as when the evening fragrance or slow sunlight and warmth returned to the surprised land!
Capítol I.
  • Què és l'home sinó una petita ànima sostenint a un cadàver?
(en anglès) What is man but a little soul holding up a corpse?
Capítol X.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Apareix per exemple a la llista Modern Library 100 Best Novels o a la llista de les 100 millors novel·les segons el Time