Univers

De Viquidites
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Univers
The Centre of our Galaxy.jpg
El centre de la Via Làctea
Projectes germans
Wikipedia-logo-v2.svg  Article a la Viquipèdia
Wiktionary-logo-en.png  Definició al Viccionari
Commons-logo.svg  Multimèdia a Commons
Modifica dades a Wikidata

L'univers és la totalitat del continu espai-temps en què es troba la humanitat, juntament amb tota la matèria i energia continguda en ell. A gran escala, és l'objecte d'estudi de la cosmologia, que es basa en la física i l'astronomia, tot i que alguns dels temes d'estudi voregen la metafísica. Actualment, els experts no estan d'acord sobre si és possible (en principi) d'arribar a observar la totalitat de l'Univers.

Citacions[modifica | modifica el codi]

  • El que he fet és mostrar que és possible que l'origen de l'univers pot ser determinat per les lleis de la ciència. En aquest cas, no resultaria necessari apel·lar a Déu per decidir com començar l'univers. Això no prova que no existeixi Déu, només que Déu no és pas necessari.[1]
(en anglès) What I have done is to show that it is possible for the way the universe began to be determined by the laws of science. In that case, it would not be necessary to appeal to God to decide how the universe began. This doesn't prove that there is no God, only that God is not necessary.
Book icoline.svg Der Spiegel, 17 d'octubre de 1988. — Stephen Hawking
  • Molta gent va sentir-se trista amb la idea de que l'univers tingués un principi, perquè semblava que això implicava l'existència d'un ésser sobrenatural que va crear l'univers.[2]
(en anglès) Many people were unhappy with the idea that the universe had a beginning, because it seemed to imply the existence of a supernatural being who created the universe.
Book icoline.svg The Beginning of Time, 1996. — Stephen Hawking

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. «Stephen Hawking Quotes In Spotlight As Famous Physicist Celebrates 71st Birthday (PHOTOS)». The Huffington Post. TheHuffingtonPost.com, Inc, 8 de gener de 2013. [Consulta: 21 gener 2013].
  2. «Public Lectures». Stephen Hawking Official Website. Cambridge: Head of Media Relations at Cambridge University. [Consulta: 21 gener 2013].