Vés al contingut

Viquidites:Viquimarató de refranys 2019

De Viquidites
II Viquimarató de Refranys
Barcelona — 11 de juliol de 2019

Descripció[modifica el codi]

Drecera:
VQ:REF17
VD:REF17

La Segona Viquimarató de Refranys és un acte organitzat per Amical Wikimedia, la Direcció General del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació Cultural Joan Amades, que té com a objectiu la introducció col·laborativa de refranys i dites populars a Viquidites —el projecte germà de la Viquipèdia en català dedicat a les citacions cèlebres i la paremiologia— a través de la consulta de les obres bibliogràfiques recollides al Centre de Documentació i Recerca de la Cultura Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de l'única viquimarató d'aquest tipus a nivell mundial i en qualsevol llengua, tant pel fet d'estar dedicada exclusivament a Viquidites com per tenir com a temàtica els refranys i les dites populars.

Després d'una primera edició d'èxit l'any 2017 amb prop de 400 noves parèmies introduïdes al projecte, la finalitat a llarg termini d'aquest tipus d'activitats és establir Viquidites com un espai referent en la visibilització del patrimoni etnolingüístic a la xarxa de manera estructurada, alhora que donar a conèixer aquestes obres preservades a espais públics com el Centre de Documentació de Cultura Popular i el patrimoni oral de la llengua catalana.

Enguany, els volums de treball d’aquesta segona edició seran principlament el Costumari Català de Joan Amades i diversos fons reservats, com ara els 8 volums del Diccionari Aguiló.

Què és una viquimarató?[modifica el codi]

Una viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc —biblioteca, arxiu, museu...— per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. Ja s'han fet viquimaratons per ampliar articles sobre Ovidi Montllor, Joan Miró, Massamagrell o sobre quasi qualsevol cosa imaginable i que siga admissible a la Viquipèdia i als seus projectes germans. És una bona manera de fer créixer més d'un article d'una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts proporcionen bibliografia de qualitat, i els viquipedistes només necessiten connexió a Internet, bibliografia, i un lloc còmode on editar. En aquesta ocasió, en canvi, el projecte principal és Viquidites.

Dades de l'esdeveniment[modifica el codi]

On?[modifica el codi]

Map

Centre de Documentació de Cultura Popular.
Edifici de la Filmoteca. Plaça de Salvador Seguí, 1-9
08001 Barcelona

Quan?[modifica el codi]

Dijous 11 de juliol, de 9:30 a 14 hores.

Qui?[modifica el codi]

La jornada és oberta i gratuïta però amb places limitades. Inscriviu-vos a comunicacio@wikimedia.cat amb el vostre nom i cognoms o deixeu un missatge amb el vostre nom aquí.

Programa de la jornada[modifica el codi]

El programa tindrà una sessió breu d'edició per aquells assistents que siguin novells en l'entorn wiki. Durant tota la jornada també hi haurà viquipedistes que us ajudaran i resoldran dubtes, així com un tríptic imprès amb els passos bàsics d'edició.

Programa
Hora Activitat
9:30h Benvinguda: a càrrec d'Antoni Serés
9:40h Introducció al món dels refranys: a càrrec d'en Víctor Pàmies
10:00h Introducció a l'edició de Viquidites: a càrrec d'en Xavier Dengra
10:15h Viquimarató
13:30h Visita al fons del Centre de Documentació de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya
14:00h Cloenda

Què he de portar?[modifica el codi]

  • Només cal que porteu un ordinador portàtil i moltes ganes d'editar i de conèixer nous refranys!
  • L'organització oferirà esmorzar, sucs i cafès al llarg de tot el matí.
  • En cas de no disposar d'ordinador, si us plau, indiqueu-ho a la inscripció.