Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Vriullop

Plantilla Geografia... de Viquidites

12
Resum per Docosong

Definició de paràmetres plantilla Geografia

Docosong (Discussiócontribucions)

Bona tarda Vriullop, de nou et torno a demanar ajuda per la nostrada plantilla {{Geografia}}. Després d'un parell de mesos de proves, hem vist que no funciona gairebé amb les pàgines de països: Espanya, França, etc (sembla que agafa unes coordenades fixes). Per això mateix, hem arribat a la conclusió que és millor mostrar al camp ubicació dos mapes petits com ho genera la plantilla de Infotaula geografia política, per exemple, el model és l'article Sabadell, mostra dos mapes petits amb les coordenades corresponents. Crec que s'ajusta més al que volem.

He intentat fer alguna prova senzilla però com sempre no me'n surto. Seria possible implementar-ho a la plantilla. Gràcies per l'ajuda. Una salutació!

Vriullop (Discussiócontribucions)

He començat a posar mapes al Viccionari, amb una definició més senzilla. De moment el Viccionari no té accés a Wikidata, però la idea és fer-ho senzill per quan en tingui, previst properament. Potser les necessitats són més similars que no pas la Viquipèdia. La veritat, no m'acaba d'agradar la solució de la Viquipèdia. Dos mapes resulten redundants i massa petits.

Valdria com wikt:Sabadell o wikt:Tunísia? La idea és tenir-ne de dos tipus, amb el contorn si el té definit a OSM o bé amb un punt. A la Viquipèdia s'usen tots dos alhora per no haver de decidir però si l'ús no és intensiu com allà penso que es pot definir en cada cas, per defecte contorn i en els casos on no surti afegir-li un paràmetre perquè canvii a format punt. Ho tinc per desenvolupar, encara que la base és la mateixa prefereixo fer plantilles noves més senzilles. Com que el Viccionari encara no té accés a Wikidata ho podria avançar aquí.

De totes formes, no vull interferir en les decisions, si preferiu el model Viquipèdia ja consolidat, doncs no ha de ser difícil copiar-lo.

Docosong (Discussiócontribucions)

Ben bé, no ho havia vist des d'aquest punt de vista. Tens molta raó amb els exemples que has donat que les necessitats de Viccionari i Viquidites són semblants.

Segons el que em dius, entenc que la solució més apropiada és afegir els mapes amb contorn als municipis, comarques, regions, països, etc. i el punt per muntanyes, rius, etc.?

De fet, la plantilla no funciona bé amb els països i regions. Un mapa amb contorn aniria prou bé per delimitar les ubicacions geogràfiques i solucionar el problema.

Aviso @Yeza@Xavier Dengra per a que diguin la seva.

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

M'agrada molt la proposta d'en Vriullop. De fet simplifica molt les coses, perquè ara per ara el que jo feia per alguns municipis era principalment fixar com a punt l'ajuntament de cadascun. El contorn penso que és la millor opció!

Yeza (Discussiócontribucions)

Els havia vist els mapes del Viccionari a l'enllaçar amb països de l'Àfrica o l'Àsia, i em van agradar molt com quedaven a tots nivells, sobre tot a títol informatiu a primer cop d'ull. Fins ara estava posant aquí, al camp imatge, mapes en svg com a "solució transitòria" (Algèria, Mali,...). Per mi també endavant amb el model Viccionari; és més adient en quan a necessitats. Merci!

Vriullop (Discussiócontribucions)

Proveu la nova versió en proves. En diferents casos de Especial:Enllaços/Plantilla:Geografia, previsualitzeu canviant a {{Geografia/proves. A tenir en compte:

  • Treu les dades de Wikidata i calcula el zoom en base a la superfície o la població. En algun cas pot ser que el zoom no sigui l'adequat, per exemple si les coordenades no són al mig de l'àrea dibuixada. Es pot modificar amb el paràmetre zoom=, o bé es pot acabar d'afinar en global si fos necessari.
  • En algun cas no hi ha àrea marcada a OSM, per exemple a Santa Bàrbara (muntanya). No es pot saber si sortirà amb àrea o no. Com que se suposa que la majoria sí que en tenen (estats i municipis), en aquest cas se li pot dir que canviï a un punt afegint el paràmetre tipus=punt.
  • Alternativament, per exemple a Vallès, si li poden indicar les àrees a dibuixar, en aquest cas tenim àrees per cadascuna de les dues comarques. Proveu afegint el paràmetre ids=Q13948,Q14303 són els dos elements de Wikidata per les dues comarques, separats per una coma. Això dóna molt joc, per exemple Andorra es podria dibuixar amb les parròquies, tot i que no és necessari. També serveix per dir-li l'element de Wikidata si la pàgina no hi està connectada directament.
  • Si no hi ha coordenades a Wikidata doncs cal proporcionar-les, però això ja passa ara.
Docosong (Discussiócontribucions)

He provat la plantilla de proves:

  • Funciona fenomenal amb els municipis, països, i fins i tot, amb algunes comarques i regions que tenen els paràmetres assignats.
  • En el cas de les muntanyes, crec que és més pràctic assignar un paràmetre de tipus punt, però amb les serralades val la pena mantenir l'àrea marcada a OSM. Per altra banda, veig que porques serralades (locals) ho tenen completat.
  • El cas de les regions passa com el cas anterior, algunes les tenen i altres no, qüestió d'anar fent.
  • Un últim cas que ens pot interessar són els rius o mars: Ebre o Mediterrani, com quedaria la cosa?

Gràcies Vicenç!

Vriullop (Discussiócontribucions)

He provat a Viquidites:Pàgina de proves el Mediterrani i l'Ebre. En el cas d'objectes lineals a OSM no hi ha molta cosa i a més està pendent d'un problema d'importació. Com que la Viquipèdia té dibuixat l'Ebre, es pot copiar i incloure'l amb la Plantilla:Map draw en el paràmetre draw_mapa. Amb aquesta altra plantilla es pot dibuixar qualsevol cosa, si es té paciència. En les subcategories de w:Categoria:Pàgines amb mapes hi ha uns quants mapes personalitzats.

Docosong (Discussiócontribucions)

D'acord. He mirat una mica els mapes que esmentes, veig que anirà fenomenal pels rius. És una pena que no tinguem articles de rius encarat, però temps al temps.

Si no et fa res, faig els canvis pertinents a la {{Geografia}}, hi ha una notable millora que necessitàvem i per això, t'agraïm l'ajuda.

Per últim, he començat a veure en algun cas que apareix el camp pel Viccionari a Wikidata (https://www.wikidata.org/wiki/Q144), saps que com evoluciona l'assumpte?

Vriullop (Discussiócontribucions)

Ok, tu mateix.

S'ha activat Wikidata pel Viccionari només pels interwikis de pàgines fora de l'espai principal. Per exemple Mòdul:Map surt enllaçat en la barra lateral a "altres projectes" per d:Q24575446. Les pàgines de l'espai principal no s'enllacen per Wikidata perquè no són "conceptes" sinó "mots" amb múltiples conceptes. En una propera fase apareixeran nous elements a Wikidata amb la lletra L de lexema i una nova estructuració. És llavors quan està previst activar l'accés arbitrari al Viccionari per consultar qualsevol element de Wikidata.

Docosong (Discussiócontribucions)

Volies fer alguna prova més? Tampoc vull avançar-me en fer canvis i no corre molta pressa.

Gràcies per la informació del Viccionari

Vriullop (Discussiócontribucions)

Endavant, per mi ja està bé. Aviseu-me si voleu acabar d'ajustar alguna cosa o si hi ha altres necessitats.