Usuari Discussió:Unapersona/Portada

De Viquidites
Salta a la navegació Salta a la cerca

Felicitats a tots dos @Unapersona: i @Nknudsen: perquè us ho esteu treballant amb la nova versió de la portada. Si continueu treballant-hi amb la resta dels continguts, només comentar-vos que algunes seccions es poden treure o modificar-se, per exemple:

 • la relació de categories es poden fer més simples com ho fan altres wikiquotes
 • no sé si realment són necessàries que siguin tan llargues l'apartat de notícies i presentació del projecte, o l'apartat de projectes germans, etc.

Quan més simple sigui la portada, més fàcil serà d'entendre. En parlem :) --Docosong (discussió) 12:49, 4 maig 2014 (CEST)

@Docosong: Tens raó, l'actual portada és massa llarga (n'hi havia vist l'última secció, la dels Donatius! XD). Proposo:
 • L'apartat de presentació i notícies s'ha d'escurçar, però no eliminar. El de presentació es poden deixar els dos primers paràgrafs que hi han ara. L'apartat de notícies faria que quan fa com a màxim un any d'una notícia, es tregui, o que quan aquest apartat superi en espai el de presentació (com ara) es treguin les sobreres. També es pot treure lo de Visiteu Viquinotícies; les notícies de internes del projecte no es publiquen a viquinotícies.
 • L'apartat categories ho deixaria en Dites populars, Cites de persones segons la seva ocupació, Temes i Comunitat (o administració). Com a molt es podrien posar també els encapçalaments de les taules que hi han ara. Els embarbussaments, contrapets i adagis poden anar a Dites populars, igual que Frases fetes. Les pàgines noves s'han de suprimir (Em refereixo a l'apartat), perquè no s'actualitza automàticament, i l'última pàgina creada, segons la portada és Miquel Nadal i Tàrrega, creada el passat març.
 • Els projectes germans es poden deixar gairebé igual. Només que s'ha d'afegir Wikidata (ara ho faig, si em ve l'inspiració) i s'hauria de decidir que es fa respecte la Viquiversitat. Jo hi veig dues solucions:
  • Treure-la directament de la llista, ja que és un projecte abandonat sense domini propi i que té només 12 articles creats que, pel que he pogut veure cap està acabat, algun està en blanc i algun altre és vandalisme 100%.
  • Deixar-la afegint Viquiviatges (incubator:Wy/ca/Pàgina principal), que està en la mateixa situació que la Viquiversitat.
 • L'apartat d'altres llengües s'ha de canviar, però no sé com. Treient les que tenen més de 500 articles? Deixant només les de la categoria nostra (Més de 1000)?
 • L'apartat de donatius (que com he dit, acabo de veure avui que existia), es pot treure; l'@Nknudsen: ja s'ha encarregat de posar'ho ben visible a l'encapçalament.
 • Per últim, la plantilla {{Frase destacada}}, crec que s'hauria de canviar a l'estil de la nova portada, quan la canviem. El fons de la plantilla és massa clar i contrasta massa amb la resta de la portada.
Bé de moment només això. XD Ja direu. --Unapersona (discussió) 17:33, 5 maig 2014 (CEST)
Fantàstic... però necessitarem una mica d'ajuda amb el disseny. Primer costa d'imaginar una portada i després manejar tots els codis html, css... Jo m'hi entenc bastant però amb el normal (no aquesta cosa estranya que tenim). Jo si voleu m'encarrego de les plantilles que s'han de modificar (notícies, frase portada). Com has dit, amb aquesta última no l'hi fem res fins al final, però. Salut i endavant, --Nknudsen (discussió) 17:48, 5 maig 2014 (CEST)
Jo puc ajudar amb el disseny. Tens molta raó Nknudsen que aquest style és extrany (és el que hi havia a la Viquipedia i per això el vam adoptar), he anat provant i més o menys sé com fer-lo anar.--Gerardduenas (discussió) 19:33, 29 maig 2014 (CEST)