Vés al contingut

Viquidites:Bots

De Viquidites
Drecera:
VD:B
VQ:B
Ajuda
Manteniment
COMUNITAT
Polítiques
Discussions
La taverna
Presa de decisions
Coordinació
Ambaixada
Babel
Viquiditistes
Viquiditistes
Buròcrates
Administradors
Bots

Un bot (paraula que resulta d'una afèresi practicada sobre robot) és un programa dissenyat per interactuar amb altres programes, serveis d'Internet o éssers humans de manera semblant a com ho faria una persona. A Viquidites, els bots s'utilitzen per simplificar o automatitzar completament tasques que resultarien molt tedioses per ser realitzades manualment. Alguns exemples típics de tasques realitzades per bots són les següents:

  • Moure articles d'una categoria a una altra.
  • Verificar que els enllaços externs d'un article no estiguin trencats.

En principi, si la tasca pot expressar-se com un algorisme, és possible programar un bot perquè la realitzi; altres tasques com, per exemple, corregir els enllaços que apunten a una pàgina de desambiguació perquè portin a la pàgina correcta, requereixen de la supervisió d'un operador humà, però poden igualment ser recolzades per bots perquè cooperin agilitzant la tasca.

Política per crear un bot[modifica el codi]

Identificació[modifica el codi]

  1. El bot s'ha de distingir de tots els usuaris de Viquidites, és a dir, el seu nom s'ha d'identificar com un bot. Per exemple, la forma recomanable hauria de ser "(nom d'usuari)Bot".
  2. El bot ha de tenir la seva pròpia pàgina d'usuari. La pàgina ha d'identificar l'operador del bot, la seva finalitat i el permís, si en té, de bot.
  3. Tots els bots han de ser categoritzat a Categoria:Bots de Viquidites, abans de que funcionin.

Comunicació[modifica el codi]

  1. S'ha de poder contactar amb l'operador del bot. El compte del bot ha de tenir un correu electrònic verificat per contactar amb l'operador del bot, o en el seu defecte, el nom de l'usuari de Viquidites que el gestiona.

Demanar permís de bot[modifica el codi]

Per aconseguir la marca de bot, s'ha d'obrir un fil a la taverna explicant la funció del bot. La comunitat ha de votar i si el resultat és positiu, s'ha de demanar el permís a Meta-wiki. Si la comunitat estigués massa inactiva, es pot demanar permís a un administrador i després demanar-ho a meta.