Vés al contingut

Viquidites:Política i normes

De Viquidites


Polítiques i normes
Principis fonamentals
Normes oficials
Treball en comú
Vegeu també
Modifica

Viquidites és un projecte de col·laboració on el seus fundadors i col·laboradors tenen un mateix objectiu:

El nostre objectiu a Viquidites consisteix a crear una sèrie de cites lliures, en realitat, el major recull de cites de la història, tant en extensió com en profunditat. També desitgem que Viquidites es converteixi en un recurs fiable.

Viquidites té unes polítiques i normes que són generalment acceptades i considerades importants, o fins i tot essencials, pels fundadors i participants del projecte. Aquestes eines ens ajuden a aconseguir el nostre objectiu. Convé assenyalar que algunes d'aquestes polítiques estan encara en desenvolupament, a mesura que el projecte creix i evoluciona. Unes altres, no obstant això, duen molt temps establertes i no són considerades com controvertides per la immensa majoria d'"antics col·laboradors".

Polítiques generalment acceptades[modifica el codi]

  • No infringiu els drets d'autor. Viquidites és un recull lliure sota la Llicència de documentació lliure de GNU. Utilitzar els escrits sense el permís consentit dels propietaris dels drets d'autor amenaça l'objectiu de dissenyar una recopilació de cites que qualsevol pugui redistribuir i podria conduir a la responsabilitat legal per al projecte. Vegeu Viquidites:Copyrights per a més informació.
  • Viquidites és un recull de citacions. Aquest portal s'ha d'utilitzar principalment per desenvolupar aquest objectiu. En particular, els debats de les pàgines de discussió han d'encaminar-se a la millorar o revisió dels articles. Vegeu Allò que les Viquidites no són.
  • Respecteu els altres col·laboradors. Els col·laboradors de Viquidites provenen de diferents països i cultures i tenen punts de vista molt variats. Tractar algú amb respecte fa possible cooperació eficaçment en el disseny d'aquest recull de cites.
  • Seguiu les convencions. Respectant les següents convencions permet assolir un recull de cites més consistent i homogeni:
  1. Política d'edició (Com editar articles)
  2. Política d'anomenar article (Com anomenar articles)
  3. Politica de desambiguació (Com resoldre conflictes de mateix títol)
  4. Política d'ús d'imatges
  5. Per a les polítiques sobre l'ús d'algunes característiques restringides, vegi's Administradors.

Les polítiques de la Viquipèdia, el projecte germà, són, normalment, igualment aplicables a Viquidites. A més, la majoria d'elles estan més madurades i, per tant, més perfeccionades que aquestes, les quals es troben encara en desenvolupament.

Com es reforcen les polítiques?[modifica el codi]

Vostè és editor. Viquidites manca d'editor o d'un mecanisme de regulació central per mitjà del qual s'aprovi el progrés diari. En comptes d'això, els participants actius monitoritzen la pàgina Canvis recents per a editar i corregir els problemes de contingut i format que vegin.

Com es fa un projecte de política?[modifica el codi]

La política de Viquidites és formulada per la majoria, tenint en consideració l'hàbit i el consens. En conseqüència, els enunciats d'aquesta pàgina i les pàgines enllaçades a aquesta han estat proposats per la majoria de manera que siguin representatius de les normes d'una comunitat desenvolupada al llarg del temps. Els temes encara s'estan formulant i debatent en les pàgines de discussió.