Vés al contingut

Arthur Balfour

De Viquidites
Infotaula de personaArthur Balfour
Arthur Balfour
Projectes germans
  Biografia a la Viquipèdia
  Multimèdia a Commons
Dades biogràfiques
Naixement Whittingehame (Escòcia)
25 de juliol de 1848
Mort Woking (Anglaterra)
19 de març de 1930 (81 anys)
Ocupació Polític, escriptor i filòsof
Els drets d'autor han expirat
Modifica dades a Wikidata

Arthur Balfour (East Lothian, Escòcia, 25 de juliol de 1848 – Surrey, 19 de març de 1930) fou un polític britànic. Primer ministre del Regne Unit (1902-1905) i ministre d’afers estrangers (1916-1919). Amb la Declaració Balfour de 1917, va donar suport a l'establiment de jueus a Palestina.

Citacions[modifica | modifica el codi]

  • Mai perdono però sempre oblido.[1]
(en anglès) I never forgive but I always forget.
  • Pensava que era un jove prometedor, però sembla que és un jove de promeses.[1]
(en anglès) I thought he was a young man of promise, but it appears he is a young man of promises.
Descripció de Winston Churchill
  • La tirania de les majories pot ser tan dolenta com la tirania del Reis i l'estupidesa de les majories pot ser més gran que l'estupidesa dels Reis.[2]
(en anglès) The tyranny of majorities may be as bad as the tyranny of Kings and that the stupidity of majorities may be even greater than the stupidity of Kings.
Discurs a Belfast, 1893.
  • El Govern de Sa Majestat considera favorablement l'establiment a Palestina d'una llar nacional per al poble jueu, i utilitzarà els seus millors esforços per a facilitar la consecució d'aquest objectiu, amb el clar benentès que no es durà a terme cap acció que pugui perjudicar els drets civils i religiosos de les comunitats no jueves existents a Palestina, ni els drets ni la condició política que gaudeixen els jueus en qualsevol altre país.[1]
(en anglès) His Majesty's government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country.
Carta d'Arthur Balfour a Lord Rothschild del 2 de novembre de 1917, on declarava la postura favorable del govern britànic de la creació d'un llar nacional per al poble jueu. Aquesta carta és coneguda com la Declaració de Balfour.
  • La biografia ha de ser escrita per un enemic agut.[2]
(en anglès) Biography should be written by an acute enemy.
Observer, 30 de gener de 1927.

Referències[modifica | modifica el codi]

Bibliografia[modifica | modifica el codi]