Lo Cant dels mesos

De Viquidites
Aquesta pàgina conté fragments escrits en català genuí, anteriors a la normativa de Pompeu Fabra.
Es reprodueix la font original per preservar-ne el significat íntegre i no desvirtuar-la. Podria semblar que hi ha errors ortogràfics que en realitat no ho són.
Infotaula d'obraLo Cant dels mesos
Projectes germans
Dades generals
Autor Caterina Albert i Paradís
Publicació 1901
Modifica dades a Wikidata

Lo Cant dels mesos és un poemari publicat l'any 1908 per Víctor Català, on dedica un poema a cada mes de l'any.[1] Va ser el seu primer llibre publicat.

Citacions[modifica | modifica el codi]

  • Las donzelles y las roses / són lo més hermós del món; / totes dues s'han decloses / per lo goig suprem del hom.[2]
1901.
Poema «Cant de maig»

Citacions sobre Lo Cant dels mesos[modifica | modifica el codi]

  • Lo cant dels mesos es titula un quadern de trenta pàgines que conté dotze poesies inspirades en el sentiment de la natura en cadascun dels mesos de l'any. Són, en general, poesies de debò [...] Moltes tenen verdaderament fragància [...] El nom d'aquest autor és segons es llegeix a la coberta Víctor Català; nom desconegut fins ara, que sapiguem, en la nostra literatura.[1][3]
(en espanyol) «Lo cant dels mesos», se titula un cuaderno de treinta páginas que contiene doce poesías inspiradas en el sentimiento de la naturaleza en cada uno de los meses del año. Son, en general, poesías de veras [...] Muchas tienen verdaderamente fragancia [...] El nombre de este autor es según se lee en la cubierta Víctor Català; nombre desconocido hasta ahora, que sepamos, en nuestra literatura.
31 gener 1901. — Joan Maragall

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. 1,0 1,1 Maragall, Joan Diari de Barcelona, (31-01-1901).
  2. Català, 1901.
  3. Étienvre, Françoise; Álvarez de Miranda, Pedro. Regards sur les Espagnoles créatrices (XVIIIe-XXe siècles) (en francès). Presses Sorbonne Nouvelle, 2017 (Monde hispanophone). ISBN 9782878547245. [Enllaç no actiu]

Bibliografia[modifica | modifica el codi]

  • Català, Víctor. Lo Cant dels mesos (en català). Barcelona: Tipografia de L'Avenç, 1901.