Vés al contingut

Marine Le Pen

De Viquidites
Infotaula de personaMarine Le Pen
Marine Le Pen, l'any 2014
Projectes germans
  Biografia a la Viquipèdia
  Multimèdia a Commons
Dades biogràfiques
Naixement Neuilly-sur-Seine (França)
5 d'agost de 1968 (55 anys)
Ocupació Política i advocada
Modifica dades a Wikidata

Marine Le Pen (nascuda Marion Anne Perrine Le Pen, Neuilly-sur-Seine, França, 5 d'agost de 1968) és una advocada i política francesa que presideix el partit Front Nacional (FN), considerat com a nacionalista d'extrema dreta i de caràcter racista, econòmicament conservador i homòfob. És filla de Jean-Marie Le Pen, fundador del partit i president del mateix durant gairebé 40 anys.

Citacions[modifica | modifica el codi]

 • Només cal esperar que passi allò inevitable, és a dir, que la UMP no respectarà les seves promeses i no resoldrà els problemes de França.[1]
(en francès) Il n'a plus qu'à attendre ce qui inéluctablement va arriver, c'est-à-dire que l'UMP ne respectera pas ses promesses et ne résoudra pas les problèmes de la France.
16 de juny de 2002.
Després de la victòria electoral per al govern de França de Jacques Chirac —al davant d'Unió per un Moviment Popular (UMP)—, que va vèncer als comicis per poca distància al seu pare, Jean-Marie Le Pen.
 • No ens hem de deixar aterroritzar. Però, en cas de dubte sobre l'origen d'aquesta ignomínia, el govern ha de prendre totes les mesures per a protegir la seguretat dels francesos.[2]
(en francès) Il ne faut pas se laisser terroriser. Mais, dans le doute sur l'origine de cette ignominie, le gouvernement doit prendre toutes les mesures pour protéger la sécurité des Français.
12 de març de 2004.
Reacció als atemptats de Madrid del 11-M perpetrats per Al-Qaeda, quan Le Pen era candidata per la regió de l'Illa de França.
 • Des del moment en què no hi ha subsidis estatals, no veig el perquè de prohibir a una associació humanitària que prepari i distribueixi sopa pels carrers.[3]
(en francès) A partir du moment où il n'y a pas de subventions de l'Etat, je ne me vois pas pourquoi on interdirait à une association de faire de l'humanitaire et de distribuer de la soupe dans les rues.
Entrevista a Le Monde-France Info, 7 de febrer de 2007.
Opinió sobre la distribució de sopa de porc als sense sostre per part de simpatitzants de l'extrema dreta i prohibida pel Consell d'Estat.
 • Tampoc m'agrada el terme de votant extremista. Em sembla molt més extremista la política pro-immigració, pro-globalització i pro-mundialització de Nicolas Sarkozy.[4]
(en francès) Par ailleurs, je n'aime pas le terme d'électeur extrémiste. Je trouve beaucoup plus extrémiste la politique pro-immigration, pro-globalisation, pro-mondialisation de Nicolas Sarkozy.
Entrevista al diari Le Monde, 27 de març de 2008.
 • La immigració i, en termes més generals, els fluxos humans, seran el problema del segle XXI i a nivell mundial. Negar-se a parlar-ne, rebutjar quantificar-ne i evitar analitzar-ne les conseqüències sobre l'economia és, al meu entendre, criminal.[4]
(en francès) L'immigration, et plus largement, les flux humains seront le problème du XXIe siècle, et ce, au niveau mondial. Refuser d'en parler, refuser de le chiffrer et d'en analyser les conséquences sur une économie est à mon avis criminel.
Entrevista al diari Le Monde, 27 de març de 2008.
 • Estem lluitant contra l'islamisme, no contra l'Islam. L'islamisme és el desig d'imposar la xaria a efectes de dret civil, polític i religiós... En realitat, és demanar a la població francesa que es sotmeti cada cop més a la religió musulmana. Això va totalment en contra dels principis seculars de la República Francesa.[5]
(en anglès) We are fighting against Islamism, not Islam. Islamism is the will to impose Shariah for all as civil, political and religious law. … In reality, it's asking French people to increasingly submit themselves to the Muslim religion. That goes totally against the secular principles of the French republic.
Entrevista al diari The Telegraph, 26 de desembre de 2010.
 • La progressiva islamització del nostre país i l'increment de les demandes político-religioses estan posant en entredit la supervivència de la nostra civilització.[5]
(en anglès) The progressive Islamisation of our country and the increase in political-religious demands are calling into question the survival of our civilisation.
Entrevista al diari The Telegraph, 26 de desembre de 2010.
« La xenofòbia és l'odi als estrangers. Jo no odio a ningú. [...] Tenim milions de persones a l'atur i no ens podem permetre més immigració. On se suposa que han de viure? No és viable.»
 • Tolerància? Què vol dir? Jo sóc una persona molt tolerant i hospitalària, com vostè. Vostè acceptaria 12 immigrants il·legals al seu pis? No ho faria! A més a més, li comencen a arrencar el paper de paret! Alguns d'ells li roben la cartera i tracten amb brutalitat la seva dona. No ho acceptaria! En conseqüència, som hospitalaris però decidim amb qui volem conviure.[6]
(en anglès) Tolerance? What does that mean? I am a very tolerant and hospitable person, like you. Would you accept 12 illegal immigrants moving into your flat? You would not! On top of that, they start to remove the wallpaper! Some of them would steal your wallet and brutalise your wife. You would not accept that! Consequently, we are hospitable, but we decide with whom we want to be.
Entrevista al canal de televisió SBS, 8 de maig de 2012.
 • No tenim sobirania legislativa. És igual el que digui el poble, sempre estaran les lleis europees per a suplantar-ho. Això no és una democràcia. Per mi, la Unió Europea és com la Unió Soviètica.[7]
(en castellà) No tenemos soberanía legislativa. Da igual lo que diga el pueblo, siempre estarán las leyes europeas para suplantarlo. Esto no es democracia. Para mí la Unión Europea es como la Unión Soviética.
Roda de premsa, 14 de març de 2014.
 • La Unió Europea és profundament perjudicial, és un monstre antidemocràtic. Vull evitar que s'engreixi, segueixi respirant, ens agafi amb les seves potes i que els seus tentacles s'estenguin per tots els àmbits de la nostra legislació. En la nostra gloriosa història, milions de persones han mort per assegurar que el nostre país segueixi sent lliure. Avui dia estem simplement permetent que ens sigui robat el nostre dret a la lliure determinació.[8]
(en anglès) The EU is deeply harmful, it is an anti-democratic monster. I want to prevent it from becoming fatter, from continuing to breathe, from grabbing everything with its paws and from extending its tentacles into all areas of our legislation. In our glorious history, millions have died to ensure that our country remains free. Today, we are simply allowing our right to self-determination to be stolen from us.
Entrevista al diari Der Spiegel, 3 de juny de 2014.
 • La xenofòbia és l'odi als estrangers. Jo no odio a ningú. [...] Tenim milions de persones a l'atur i no ens podem permetre més immigració. On se suposa que han de viure? No és viable.[9]
(en anglès) Xenophobia is the hatred of foreigners. I don't hate anyone. [...] We have millions of unemployed and cannot afford any more immigration. Where are they supposed to live? It is not viable.
Entrevista al diari Der Spiegel, 3 de juny de 2014.
Preguntada sobre el caràcter xenòfob i els ideals anti-immigració del Front Nacional, tenint en compte que altres països tenen una quota d'immigració molt superior i no tenen partits amb idearis similars.
 • Em conformo amb que no arribin més immigrants. Ens comportem com a còmplices dels traficants d'éssers humans. Agafem els immigrants al mar Mediterrani i els portem a Europa. És una fantàstica incitació per a aquest milió i mig que esperen per venir.[10]
(en castellà) Me conformo con que no lleguen más migrantes. Nos comportamos como cómplices de los traficantes de seres humanos. Cogemos a los migrantes en el Mediterráneo y los traemos a Europa. Es una fantástica incitación para ese millón y medio que esperan para venir.
Entrevista al diari El País, 12 de juliol de 2015.
 • Per França, qualsevol cosa és millor que Hillary Clinton. Qualsevol cosa menys Hillary Clinton. Perquè penso que Hillary Clinton és la guerra. Hillary Clinton significa devastació. Significa inestabilitat mundial.[11]
(en anglès) For France, anything is better than Hillary Clinton. Anything but Hillary Clinton. Because I think Hillary Clinton means war. Hillary Clinton means devastation. It means world instability.
Entrevista al canal de televisió CNN, 1 de setembre de 2016.
En relació a la candidatura de Hillary Clinton per a presidir el govern dels Estats Units d'Amèrica.
 • Quan treballa François Hollande? No s'interessa pel país que dirigeix ni per la seva gent, ell només s'interessa per a sí mateix.[12]
(en francès) Quand est-ce que François Hollande travaille? Il ne s'intéresse pas au pays qu'il dirige et au peuple, il ne s'intéresse qu'à lui.
Twitter, 12 d'octubre de 2016.

Citacions sobre Marine Le Pen[modifica | modifica el codi]

 • Una dona jove ben dotada, de 33 anys, que va caure a la política una mica com l'Obélix.[13]
(en francès) Une jeune femme bien douée, de 33 ans, qui est tombée dans la politique un peu comme Obélix.
23 de maig de 2002. — Jean-Marie Le Pen, pare de Marine Le Pen i fundador i ex-president del Front Nacional.
En un paral·lelisme amb l'Obèlix, personatge de còmic que de petit va caure en una marmita plena de brevatge màgic i va adquirir un poder sobrehumà.
 • Malgrat que amb ella el Front Nacional es va saltar una generació; la nova és més educada que els altres, més pragmàtica i, al meu entendre, potser més perillosa, ja que resulta menys caricaturesca.[14]
(en francès) On voit bien qu'avec elle le FN a sauté une génération ; la nouvelle est plus policée que les autres, plus pragmatique et, à mon sens, peut-être plus dangereuse parce que moins caricaturale.
Entrevista al diari Le Monde, 21 d'abril de 2003. — Julien Dray, membre del Partit Socialista francès (PS) i cofundador de SOS Racisme.
 • [Marine Le Pen] és un bon polític. A vegades el podem culpar d'una certa masculinitat, una certa brutalitat d'expressió. [...] Jean-Marie Le Pen té un fill, s'anomena Marine.[15]
(en francès) [Marine Le Pen] est un très bon homme politique. On peut lui reprocher parfois une certaine masculinité, une certaine brutalité d'expression. [...] Jean-Marie Le Pen a eu un fils, il s'appelle Marine.
7 de febrer de 2007. — Alain Soral, assagista i editor franco-suís.
 • Amb la presència de Marine Le Pen i la seva tropa, els consells municipals ja estaven inhabitables; això no s'arreglarà.[16]
(en francès) Avec la présence de Marine Le Pen et de sa troupe, les conseils municipaux étaient déjà invivables; cela ne va pas s'arranger.
17 d'abril de 2009. — Gérard Dalongeville, alcalde del Partit Socialista (PS) de Hénin-Beaumont (Pas de Calais) entre 2001 i 2009.
 • Si Marine Le Pen arriba al poder el 2017, faré suspendre el procés electoral, instituiré l'estat d'excepció i faré dissoldre el Front Nacional per temptativa de cop d'estat a la democràcia i per anti-republicanisme.[17]
(en francès) Si Marine Le Pen arrive en tête en 2017, je ferai suspendre le processus électoral, j’instituerai l’Etat d’urgence, je ferai dissoudre le Front National pour tentative de putsch démocratique et pour anti-républicanisme.
1 d'abril de 2015. — Manuel Valls, primer ministre francès.

Referències[modifica | modifica el codi]

 1. «Nouveau record d'abstention» (en francès). Le Monde, 16-06-2002. [Consulta: 21 octubre 2016].
 2. Mandraud, Isabelle. «L'attentat de Madrid pèse sur la campagne des régionales» (en francès). Le Monde, 12-03-2004. [Consulta: 21 octubre 2016].
 3. «Marine Le Pen menace l'UMP de représailles électorales» (en francès). Le Monde, 08-02-2007. [Consulta: 21 octubre 2016].
 4. 4,0 4,1 Baudry, Constance; Chombeau, Christiane. «Marine Le Pen, candidate à la succession de son père et pour 2012» (en francès). Le Monde, 27-03-2008. [Consulta: 21 octubre 2016].
 5. 5,0 5,1 Samuel, Henry. «National Front's Marine Le Pen to prove formidable rival to Nicolas Sarkozy» (en anglès). París: The Telegraph, 26-12-2010. [Consulta: 20 octubre 2016].
 6. Davis, Mark. «Marine Le Pen» (en anglès). SBS TV, 08-05-2012. Arxivat de l'original el 1463151650. [Consulta: 20 octubre 2016].
 7. Malvesí, Lara. «Marine Le Pen: "La Unión Europea es como la Unión Soviética"» (en castellà). Público, 14-03-2014. Arxivat de l'original el 1471591182. [Consulta: 21 octubre 2016].
 8. von Rohr, Mathieu. «'I Don't Want this European Soviet Union' (First Part)» (en anglès). Der Spiegel, 03-06-2014. Arxivat de l'original el 1479051736. [Consulta: 20 octubre 2016].
 9. von Rohr, Mathieu. «'I Don't Want this European Soviet Union' (Second Part)» (en anglès). Der Spiegel, 03-06-2014. Arxivat de l'original el 1475423656. [Consulta: 20 octubre 2016].
 10. Yárnoz, Carlos. «“La UE es nula, no ha aportado nada y nos impide protegernos”» (en castellà). El País, 12-07-2015. Arxivat de l'original el 1485830618. [Consulta: 21 octubre 2016].
 11. Wright, David. «Marine Le Pen: 'Anything but Hillary Clinton'» (en anglès). CNN, 01-09-2016. [Consulta: 21 octubre 2016].
 12. Le Pen, Marine. «Marine Le Pen a Twitter» (en francès). Twitter, 12-10-2016. [Consulta: 21 octubre 2016].
 13. Chombeau, Christiane. «"La très grande dispersion" des candidatures fait espérer "un grand succès" à M. Le Pen» (en francès). Le Monde, 23-05-2002. [Consulta: 21 octubre 2016].
 14. Mandraud, Isabelle. «"Pour combattre le FN, le PS doit redevenir un parti de masse"» (en francès). Le Monde, 21-04-2003. [Consulta: 21 octubre 2016].
 15. Chombeau, Christiane. «Pour l'écrivain Alain Soral, rallié au FN, "Marx voterait aujourd'hui Le Pen"» (en francès). Le Monde, 07-02-2007. [Consulta: 21 octubre 2016].
 16. Normand, Jean-Michel. «A Hénin-Beaumont, le maire est en prison et Marine Le Pen à l'affût» (en francès). Le Monde, 17-04-2009. [Consulta: 21 octubre 2016].
 17. Bourdillon, Jeane. «Manuel Valls : Si les Français élisaient Marine Le Pen en 2017, nous suspendrions le processus électoral…» (en francès). Riposte Laïque, 01-04-2015. Arxivat de l'original el 1475860159. [Consulta: 21 octubre 2016].