Vés al contingut

Usuari Discussió:Oriol Dubreuil/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
Afegeix un tema
De Viquidites
Darrer comentari: fa 11 anys per Docosong sobre el tema Cites sobre pel·lícules

Accions dutes a terme:

  • 1.- Addició del capítol "C" de les cites de la Wiquiquote en castellà (amb alguna excepció. El capítol "A" també té alguna excepció)

Accions pendents:

  • 1.- Traduir del castellà els capítols de la "D" a la "Z", el capítol "B" i repassar l'"A" i el "C".
  • 2.- Dividir per capítols alfabètics l'article tal i com està en castellà.

Benvinguda

Hola , us donem la benvinguda a Viquidites!
Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, l'espai de comunicació on rebreu missatges d'altres membres de la comunitat. A més a més, teniu la vostra [[Usuari:|pàgina d'usuari]], que (si voleu) podeu omplir amb informació vostra per a que us coneguem millor. També podeu fer una ullada a les Especial:Preferències i activar o desactivar aspectes de l'aparença, l'edició o les funcionalitats beta.

Si cerqueu idees per contribuir al projecte, visiteu el Portal de la comunitat, on podreu coordinar-vos amb la resta dels editors. Així mateix, disposeu també de la Taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris.

Per últim, us deixem altres enllaços que esperem us siguin útils en les vostres primeres passes com a viquiditista. Salutacions!

Sobre el projecte
De que va tot això?
Continguts d'ajuda
Llista de les pàgines d'ajuda
Llibre d'estil
Estructura i normes d'edició
Proves
Proveu i practiqueu!
Contacte
Com comunicar-nos

Et dono la benvinguda al projecte Viquidites i felicitar-te per ser nou membre de l'Amical Viquipèdia. Recomanar-te que llegeixis el nostre llibre d'estil i comentar-te que una de les nostres polítiques és sempre referenciar les cites o frases de cada article.

Ben cordialment!--Docosong (discussió) 15:46, 3 feb 2013 (CET)Respon

Hola de nou, el problema que tenim de molts articles traduïts del castellà no és el contingut, sinò més aviat la verificabilitat dels articles. És a dir, no tenim cap constància (font fiable) si realment els autors les van dir realment, i moltes vegades m'he trobat que les cites són inventades o estan mal traduïdes de la llengua original. Personalment, sempre he preferit trobar-me la cita en la seva llengua original i traduir-la amb cura. Per altra banda, sempre pots cercar un llibre o una pàgina web de qualitat de cites traduïdes al català. Et deixo un exemple: Lliçons de Confuci, entre d'altres
La meva recomanació és que editis un article sempre i quan tinguis la referència d'una font fiable: llibre, revista, document audiovisual o pàgina web de qualitat. Et deixo alguns exemples: Joan Capri, Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979, Gat, etc. Volem seguir la mateixa filosofia de Viquipèdia, no som una font primària i el contingut que aportem està referenciat.
Per últim, et recomano que et familiaritzis en l'entorn wiki. Et servirà l'ajuda la Viquipèdia, té més infomació que Viquidites. Per qualsevol dubte o pregunta, resto a la teva disposició.--Docosong (discussió) 13:20, 4 feb 2013 (CET)Respon

Hola de nou Docosong,

Entenc la teva postura, però crec que entrem en un punt de no retorn. Què és verificable i què no? L'home va anar a la lluna? Shakespeare va escriure realment totes les seves obres? Les frases de Confuci són creació seva? Existeix la creació? O tot són evolucions de coses precedents? En fi, sense ànim de crear polèmica, crec que si posem en dubte la wikipèdia, no sé què fem escrivint-hi... Què em recomanes? Esborro tot el que hi he escrit o m'espero a que algú ho verifiqui??

Gràcies per aconsellar-me en aquests primers passos.

Oriol.

Hola de nou, Oriol. No he volgut entrar en el debat de verificable o no. Però et seguiré l'exemple de la Lluna: per exemple, si li diem a un nen que hem anat la Lluna, li ensenyarem les fotos de l'Armstrong a la Lluna o el video de l'Apollo 11. Sense entrar en discussió si és cert o no, el projecte Viquipèdia demana almenys les referències de les fotos o del video. Un altre exemple: dona-li un cop d'ull a la versió anglesa de cites de Confuci i compara-la amb la versió castellana, crec que la diferència és notable...
Per altra banda, no cal que esborris les cites, normalment les separem dins d'un apartat anomenat sense referències. Et poso l'article de Rabindranath Tagore com a exemple.
Fins aviat!--Docosong (discussió) 14:24, 5 feb 2013 (CET)Respon

Hola Docosong.

Sí, abans de fer la traducció de la pàgina de cites en castellà ja em vaig mirar la versió en anglès, però em venia una mica gran... Està clar que no tenen res a veure, estic totalment d'acord amb tu que la línia a seguir seria aquesta, però no disposo del temps ni dels coneixements per fer-ho. Les ganes sí!! He vist la pàgina de Rabindranath Tagore i agafo el compromís de dedicar-hi el temps de serparar-ne les referenciades i les que no. Totes les que jo hi hagi afegit les posaré com a no referenciades, les que ja existien abans que jo modifiques l'article ja no hi puc entrar...
Gràcies per tot.
PD: Et convido a que llegeixis Stanley Kubrick en català i en castellà. Pel tema de si l'home va anar a la lluna o no... Més enllà de si és verificable o no és divertit.
Fins aviat!
Hola de nou! Tranquil, ja m'agrada que vingui gent amb ganes i amb molta empenta. Som poca gent en aquest projecte i l'hem de saber cuidar ;) De les cites referenciades ja me n'encarrego jo, és el que hem estat fent durant l'últim any!
Ànims i força!--Docosong (discussió) 17:41, 6 feb 2013 (CET)Respon
Hola Docosong!
Ja que sóc un nouvingut amb ganes de col·laborar. Diga'm si et/us puc ajudar en algun projecte que duguis entre mans. Així em servirà d'aprenentatge!! Gràcies pel seguiment!!
Att, Oriol.

Cites sobre pel·lícules

Hola Oriol, he vist una mica els articles que estas editant a la Viquipèdia i estan relacionats amb el cinema. Si vols, pots començar a crear articles de cites de pel·lícules que t'agradin. En aquest cas, el concepte de verificar les pel·licules costa una mica més i sempre serà millor confiar en la bona fe de la gent. Et deixo un exemple de cites de pel·lícula, per si et serveix: La llista de Schindler

La plantilla que fem servir per qualsevol article és la següent:

{{Cita |cita= |autor= |lloc= |data= |notes= |original= |idioma= |refs= }}

on:

|cita és la cita seleccionada
|autor és l'autor o personatge que ha dit la cita
|lloc és el lloc geogràfic o document on ha pronunciat la cita
|data és la data cronològica
|notes és el context o comentari del significat de la cita
|original és la cita en llengua original de la cita, si aquesta és diferent al català
|idioma és la llengua original de la cita, si aquesta és diferent al català
|refs és la referència documentada de la cita

Espero que serveixi. Fins aviat--Docosong (discussió) 14:41, 11 feb 2013 (CET)Respon