Vés al contingut

Ajuda:Pàgines de discussió

De Viquidites
AJUDA
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Consultar
Cercar un article
Pàgines de discussió
Pàgina Canvis recents
Pàgina Seguiment d'enllaços
Editar
Anomenar pàgines
Editar una pàgina
Afegir plantilles
Enllaçar amb la Viquipèdia
Categorització
Posar el títol correcte
Altres
Registrar-se
Redireccionar pàgines
Desambiguació
Esborrar pàgines
Vincular projectes germans
Posar color al text

Una pàgina de discussió és una pàgina especial de Viquidites que es fa servir per parlar de la pàgina associada. Per veure la pàgina de discussió d'un article qualsevol, feu clic a l'enllaç corresponent, normalment a la part de dalt de la pantalla (això pot canviar segons les vostres preferències). Un cop a la pàgina de discussió, podeu tornar a l'article fent servir l'enllaç corresponent.

Per què es fan servir?

L'objectiu de les pàgines de discussió és facilitar l'intercanvi d'opinions entre els col·laboradors, amb l'objectiu de millorar els articles o el funcionament de les Viquidites en general. Per tant, hi són pertinents qüestions, crítiques, comentaris, propostes per canviar el text, etc.

Les pàgines de discussió no s'haurien d'utilitzar per discussions ideològiques. Si us plau, utilitzeu-les per discutir sobre els articles, no sobre el tema que tracten els articles.

Òbviament, les pàgines de discussió no es poden utilitzar per fer propaganda (tan si és comercial com si no), atacs personals, etc. Aquest tipus de contribucions poden ser esborrades directament.

Pàgines de discussió dels usuaris

Cada usuari té una pàgina de discussió associada a la seva pàgina personal. Podeu utilitzar aquestes pàgines per comunicar-vos amb els viquipedistes. Cada vegada que algú modifiqui la vostra pàgina de discussió, se us notificarà quan entreu a les Viquidites amb el missatge "Teniu missatges nous"

Convencions

 • Signeu els vostres missatges amb el vostre nom d'usuari. Podeu utilitzar ~~~~ per fer-ho automàticament.
 • Utilitzeu la indentació per ordenar les converses. En una discussió, cada viquipedista que afegeixi un comentari pot incrementar la indentació (utilitzeu dos punts ":" per això). Així, és més fàcil de seguir el fil de la conversa.
 • Separeu els temes de la discussió. Utilitzeu seccions ("== Títol de la secció ==") per separar discussions dins d'una mateixa pàgina.
 • Afegiu els vostres comentaris al final de la discussió.
 • Votacions. En alguns casos es proposen votacions per arribar a un acord sobre algun tema. Afegiu el vostre vot a la secció que creieu corresponent, i signeu-lo.
 • No us preocupeu gaire de l'estil. El llibre d'estil és només pels articles. La correcció ortogràfica i gramatical tampoc no és essencial en les planes de discussió; ara bé, procureu que els vostres comentaris siguin entenedors!
 • Utilitzeu enllaços segons convingui.
 • No editeu els comentaris d'altres persones. A diferència dels articles, les contribucions en les discussions reflecteixen les opinions dels usuaris. Per tant, si us plau no les editeu, encara que sigui per millorar-ne la ortografia o la gramàtica.
 • Arxius de les discussions. De vegades, les discussions es fan tan llargues que la pàgina es fa difícil de navegar i editar. En aquests casos, podeu moure part de la discussió a una altra plana. Anomeneu aquesta plana "Nom de la pàgina amb l'espai de noms/Arxiu". En cas de pàgines de discussió d'usuari, podeu crear una subpàgina d'usuari "Usuari:ElMeuNom/Arxiu". Mogueu només contingut vell, de discussions que faci temps que no són actives. Feu-hi un enllaç des de la plana original.
 • Eviteu atacs personals!
 • Mencioneu el nom de la plana si cal. Si discutiu sobre el nom de l'article, mencioneu-lo explícitament, perquè el nom de l'article podria canviar més endavant, i podria ser difícil d'entendre a quin us referiu.