Vés al contingut

Ajuda:Vincular projectes germans

De Viquidites
AJUDA
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Consultar
Cercar un article
Pàgines de discussió
Pàgina Canvis recents
Pàgina Seguiment d'enllaços
Editar
Anomenar pàgines
Editar una pàgina
Afegir plantilles
Enllaçar amb la Viquipèdia
Categorització
Posar el títol correcte
Altres
Registrar-se
Redireccionar pàgines
Desambiguació
Esborrar pàgines
Vincular projectes germans
Posar color al text

Es poden crear enllaços entre els diferents projectes de Wikimedia. El cas més habitual és el dels enllaços entre viquidites, també anomenats interwikis o abreviats iw, que permeten de trobar l'equivalent d'una pàgina de Viquidites (o de qualsevol projecte relacionat) en d'altres llengües. Aquests enllaços normalment es visualitzen a l'esquerra de l'article. Penseu que molts articles s'han traduit d'una llengua a una altra, peró en altres casos es poden haver desenvolupat independentment.

Per fer una redirecció a una altra llengua, utilitzeu un codi com el següent (per exemple per a l'article 'art):

[[es:arte]]

Aquest exemple enllaça a l'article es:arte de viquidites en castellà (es).

Com fer un interwiki ben fet[modifica | modifica el codi]

Cerqueu l'article equivalent en una altra viquidites[modifica | modifica el codi]

Quan creeu un article nou, intenteu de buscar l'equivalent en una altra viquidites i copiar els enllaços entre viquidites des d'allà. La versió en anglès és la que conté més articles, i per això sol ser més fàcil trobar-hi l'article equivalent.

Per exemple els articles equivalents de art són es:arte (espanyol), en:art (anglès), i fr:art (francès) ...

Afegiu l'enllaç interwiki al final de l'article de Viquidites en català[modifica | modifica el codi]

Aquest tipus d'enllaços es poden situar a qualsevol lloc de la pàgina, però, per claredat, es recomana d'aplegar-los, per ordre alfabètic, al final de tot. Si copieu els enllaços d'una altra viquidites, per exemple l'anglesa, penseu d'afegir-hi l'enllaç a la viquidites en anglès (que obviament allà no hi és!)

 [[en:art]]  <- Aquest cal que l'afegim manualment.
 [[es:arte]]
 [[fr:art]]

Afegiu l'enllaç interwiki català a l'article de l'altra viquidites[modifica | modifica el codi]

També podeu afegir un enllaç cap a l'article en català a la viquidites que hagueu agafat de referència.

 [[ca:art]]  <- Aquest l'afegim a l'article equivalent
 [[es:arte]]
 [[fr:art]]

Els robots fan la resta...[modifica | modifica el codi]

Contínuament es creen nous articles en moltes llengües diferents, de manera que els enllaços entre viquidites solen quedar desfassats aviat. Per sort, hi ha robots que actualitzen aquesta informació regularment comparant diferents viquidites.

Una vegada dos articles d'una viquidites estan relacionats mutuament, per exemple l'article en català art apunta al castellà es:arte i viceversa, els bots que ronden per Viquidites, amb uns dies de marge, s'encarregaran d'afegir els altres enllaços interwikis que manquin per sempre més.

En casos d'enllaços conflictius, si no voleu que els bots afegeixin enllaços incorrectes, podeu afegir-hi la plantilla {{Interwikiconflict}}.

Els articles que es diuen igual s'enllacen automàticament?[modifica | modifica el codi]

Si tenim dos articles amb el mateix nom en viquidites diferents, aquests no s'enllaçen automàticament, ja que poden correspondre a conceptes diferents. Per exemple l'article cama en català i l'article es:cama en castellà, tenen el mateix nom, però es refereixen a dos conceptes totalment diferents. Existeix una eina externa Interwiki-Link Checker per detectar aquestes pàgines i permetre decidir als viquiditistes si els articles tracten sobre el mateix tema en les dues llengües o no.

Per posar enllaços a altres viquidites dintre de les pàgines de discussió, és a dir, per citar pàgines dintre del text, cal prefixar l'enllaç amb dos punts. Per exemple, [[:en:Interlanguage link]] produeix en:Interlanguage link.

Les categories, també haurien de portar enllaços interwiki que dirigeixin a les categories equivalents en altres viquidites. Per exemple la Categoria:Ciència conté els següents interwikis;

...
[[en:Category:Science]]
[[es:Categoría:Ciencias]]
[[fr:Catégorie:Sciences]]
...

Com puc ajudar[modifica | modifica el codi]

Afegiu sempre sigui possible enllaços interwikis als alrticles o categories que creeu.

A la pàgina de tasques de manteniment hi ha una secció específica per detectar i reduir el nombre d'articles sense interwikis. Vegeu w:Viquiprojecte:Manteniment de la Viquipèdia#Enllaços interwikis de la Viquipèdia.