Vés al contingut

Viquidites:Viquietiqueta

De Viquidites
(S'ha redirigit des de: VD:ET)


Polítiques i normes
Principis fonamentals
Normes oficials
Treball en comú
Vegeu també
Modifica

Viquidites hauria de ser un lloc on la gent gaudisca editant articles sobre el seu tema favorit, o corregint-ne d'altres, en un clímax de col·laboració i respecte mutu.

Això no obstant, els col·laboradors de Viquidites procedixen de diferents països i cultures, i tenen distints punts de vista, per la qual cosa, i especialment en temes molt propers a les nostres creences, existix la possibilitat que perdem la paciència o ens emprenyem massa. En eixos moments s'ha de recordar les següents recomanacions, partint de la següent regla:

Tracteu els altres amb respecte, és la clau per a col·laborar amb eficàcia en la construcció de Viquidites.

Esta pàgina oferix alguns principis de viquietiqueta, o guies sobre com treballar amb altres en Viquidites. Podeu llegir més sobre les convencions bàsiques en Viquidites:Polítiques.

No feu mai atacs personals

[modifica el codi]

Àdhuc quan estem en profund desacord amb el contingut d'un article, procedirem amb respecte, mai posant adjectius a l'autor de l'article, sinó criticant l'article mateix, proposant solucions i editant.

Els atacs personals són una forma de fal·làcia: pareixen donar suport a la nostra posició però en lloc d'això desvien les raons que podríem tindre en l'argument.

Alguns suggeriments

[modifica el codi]
  • No modifiqueu els comentaris d'altres en les discussions: Encara que totes les edicions d'articles que fem estan subjectes a edició misericordiós, els nostres comentaris en pàgines de discussió no haurien de ser-ho. Aquests normalment estan signats, i canviar-los equivaldria a posar paraules en boca d'una altra persona, la qual cosa és clarament incorrecta.
  • Esborrament de pàgines de discussió: Probablement no siga bona idea esborrar una pàgina de discussió quan no s'és segur de si la discussió respecte al tema està tancada o no. Àdhuc quan ho està, pot ser útil deixar-la sense esborrar en cas que se donara la mateixa discussió o una de semblant en el futur, pel fet que així no es repetisquen els mateixos arguments. La revisió de la discussió també pot deixar més clar perquè es va prendre determinada decisió dintre l'article.

Què fer davant un atac personal

[modifica el codi]

Si veieu un clar atac personal (insults o desqualificacions greus) dirigit a vós o a una altra persona en una pàgina de discussió o en la taverna, no dubteu a esborrar el comentari, fent constar en el resum d'edició el motiu pel qual ho feu (per exemple, "esborrament per contenir insults"). Si en el comentari hi havia alguna cosa vàlida, qui ho féu podrà recuperar-ho des de l'historial, o tornar-ho a escriure en termes més educats.

Vegeu també

[modifica el codi]

Enllaços externs

[modifica el codi]
  • Netiqueta. Web sobre comportament adequat en Internet.