Tema de Viquidites:La taverna

Salta a la navegació Salta a la cerca

Limitar i separar les dites populars contra un col·lectiu discriminat

8
KRLS (Discussiócontribucions)

Fa temps que remiro l'article dona i m'amargo, perquè no em convenç com el tenim muntat. Sé que la secció de cultura popular no deixa de ser un reflex de la societat en la que vivim o ha viscut, però crec que caldria traslladar moltes de les cites que hi ha Dona a un article masclisme i reduir-ho a 5-10 cites. Faria extensiu aquesta proposta a d'altres col·lectius discriminats en cas de descompensar-se tant (gran part de les 180 dites populars sobre dones).

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Tan dolent és donar per bones les cites que critiquen les dones a l'article dona com donar per bones les cites que recolzen el masclisme a l'article masclisme.

El que sí que es pot fer és contextualitzar millor les cites, si convé classificant-les per origen, per època o per temàtica, però jo les deixaria a l'article dona.

Si no volem repetir la història (i la història que reflecteixen moltes dites antigues sobre les dones és per no repetir-la), val més que no l'oblidem.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Per cert, hi afegeixo que el problema de la pàgina dona no és l'excés de cites amb valor només històric, és la manca de cites vigents.

Ailna (Discussiócontribucions)

Si, encara que crec que la qüestió per on anava el tema no era tan per les citacions com per les dites, però..... Ja ho són així les dites populars en general, toqui el tema que és toqui: pobles que es diuen floretes [mode irònic :P] uns als altres, entre professions, etc.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Sí, és veritat que he barrejat citacions i dites (falta de pràctica a Viquidites), però les citacions de l'article dona, fins i tot les que parlen bé de les dones, tampoc lliguen gaire amb la sensibilitat actual.

Docosong (Discussiócontribucions)

Fa falta desenvolupar-lo més, no s'ha pogut fer per manca d'activitat i editors. Tanmateix, no veig clar que l'article sobre la dona només hagi de recollir citacions amb la sensibilitat actual o de l'últim segle. Entre citacions que parlin bé o malament de la dona, em quedo amb la neutralitat, i tot i així, costa bastant...

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Compte que no volia dir que només s'hagués de recollir cites d'acord amb la sensibilitat actual (o sense eufemistes, cites no sexistes). Ara bé, el mateix problema que en KRLS comentava per les dites populars sobre les dones es dóna a les citacions amb autor.

I diria que això té dos causes contra les que podem fer poca cosa: la primera és que la gran majoria dels autors de fins no fa gaire tenien un altre concepte de la dona; l'altre que els articles creixen segons la disponibilitat, les ganes i les fonts de qui els amplia, i per tant no tenen per què ser equilibrats.

Aleshores, fora de l'esforç voluntari d'ampliar la pàgina per que sigui reprentativa, l'única cosa que podem fer és organitzar les pàgines conflictives per ajudar el lector a navegar pel tipus de dites que estigui buscant.

Docosong (Discussiócontribucions)

Bon dia, aquestes pàgines sempre seran complicades i conflictives però trobo que la mateixa opinió serveix per home, Déu o similars.

Estic d'acord que convé categoritzar les dites i citacions per temàtica ja que una llista ben llarga resulta farragosa.

Pel que fa a les citacions, s'intenta recollir una visió general del tema al llarg de la història, evitant no caure en un abús de font o de temps.

Resposta a «Limitar i separar les dites populars contra un col·lectiu discriminat»