Vés al contingut

Viquidites:Càpsula del temps

De Viquidites
La càpsula del temps
Centre de control de Viquidites
L'inexorable pas del temps acumula esdeveniments arreu del món. A la Viquipèdia i als seus projectes germans, però, la càpsula del temps del coneixement lliure ha quedat atrotinada i ens cal ajuda per verificar-hi i reordenar-hi les efemèrides de la història. Et necessitem!
Taulell paremiològic
A Viquidites la càpsula del temps necessita recuperar el major nombre de refranys, frases fetes, citacions cèlebres i altres parèmies a Viquidites sobre dies, mesos o personatges que celebrin un aniversari destacat. A continuació trobareu diversos suggeriments. No us oblideu d'afegir l'etiqueta #capsuladites al resum d'edició o els vostres canvis no s'encapsularan!


<< Abril 2024 >>
dl dt dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tots els dies
Com veieu, a l'juliol encara li falten diverses entrades per a cada dia del mes. Creeu-les i amplieu-les amb noves parèmies; també podeu fer-ho amb els dies corresponents al santoral d'aquest mes i reutilitzar-les entre diverses pàgines! A més a més, trobareu centenars de personalitats cèlebres nascudes o mortes al juliol a les quals hi podeu afegir més citacions. També fins i tot citacions d'obres artístiques (literatura, sèries, cinema i teatre) publicades durant aquest mes

  Dial Asterisc: Dubtes o qüestions?


Participants

Transcorregudes unes hores des de l'inici del concurs, es generarà una taula automàtica amb el vostre nom d'usuari, totes les contribucions que hagueu desat amb l'etiqueta #capsuladites al resum de modificacions i la puntuació d'aquest mode. No patiu, la vostra participació queda registrada des la vostra primera edició!

Viquidites:Càpsula del temps/Puntuació/Octubre

Viquidites:Càpsula del temps/Puntuació/Setembre

Participant Articles Nombre d'edicions Octets totals cites Puntuació
Nonahg (discussió contribucions registre) 5 de juny, 2 de gener, 3 de gener 8 20680 33 66

Viquidites:Càpsula del temps/Puntuació/Juliol

Participant Articles Nombre d'edicions Octets totals cites Puntuació
Nonahg (discussió contribucions registre) 23 de juny 8 14576 39 78

Viquidites:Càpsula del temps/Puntuació/Maig

Viquidites:Càpsula del temps/Puntuació/Abril

Participant Articles Nombre d'edicions Octets totals cites Puntuació
Xavier Dengra (discussió contribucions registre) Sant Josep, 27 de març, Teatre, Cafè 9 4864 23 46
Participant Articles Nombre d'edicions Octets totals cites Puntuació
ESM (discussió contribucions registre) George Steiner 9 11202 9 18
Xavier Dengra (discussió contribucions registre) George Steiner, Turquia, Maldat, Febrer 5 1274 12 24
Informació addicional
De què va això?

Imagina't una càpsula del temps que expliqués la història del món de manera sintètica i fos el punt d'entrada de molta més informació contextualitzada. I que aquesta càpsula fos en la teva llengua, disponible lliurement i que, a més a més, fos la màquina més consultada per aquest propòsit. Què faries si estigués mig espatllada? Hi ajudaries amb el teu tornavís per arreglar-la?

Doncs bé, un dels àmbits més crítics de la Viquipèdia i dels projectes germans Wikimedia en català són les efemèrides. Actualment, els articles contenen molts fets no referenciats o imprecisos, hi manquen esdeveniments destacats i algunes temàtiques estan força infrarrepresentades. En una etapa de la història en què la informació cal que sigui precisa i traçable, és crucial refer la qualitat d'aquestes entrades i millorar la porta d'entrada al projecte per resseguir el passat i saber d'on venim. Participeu del concurs anual 2020 dels projectes germans Wikimedia en català afegint-hi efemèrides referenciades i amb un nou format gamificat!


Com hi puc participar?

Hi pots participar de moltes maneres diferents! Principalment el denominador comú és afegir pàremies referenciades sobre cronologies amb contingut admissible. A cadascun dels blocs de sobre hi ha més informació, però a grans trets:

  • Mode tradicional L'objectiu és millorar els articles de cada mes a la Viquipèdia.
  • Mode temàtic Durant dos mesos hi haurà una temàtica proposada. L'objectiu és afegir tantes efemèrides relacionades amb aquest tema en qualsevol article de la Viquipèdia sobre dies.
  • Mode projectes germans L'abast d'aquest viquiprojecte inclou Viquidites i Viquitexts. Afegiu refranys, frases fetes, citacions cèlebres i altres parèmies a Viquidites sobre dies, mesos o personatges que celebrin un aniversari destacat, o col·laboreu a Viquitexts transcrivint-hi o validant-hi obres literàries de personatges que celebrin un aniversari notable.
  • Mode passatemps Jugueu a Wikidata.


Ara sou al mode «projectes germans» del Centre de Control de Viquidites.
Aneu al Centre de Control de la Viquipèdia per accedir a la informació completa dels altres modes del concurs


Informació addicional

  El concurs tindrà lloc des de les 00:00 UTC+1 del 6 de febrer fins a les 23:59h UTC+1 del 31 de desembre de 2020.
  Requisits
Només heu de disposar d'un compte d'usuari. Si no en teniu un, feu clic aquí. El procediment és senzill i gratuït.
  Cap parèmia sense la seva plantilla o font bibliogràfica. Les normes de Viquidites requereixen que totes les parèmies tinguin un format i una referència bibliogràfica. Podeu consultar el llistat de fonts fiables i recursos en línia conservats en un xip rovellat de la càpsula del temps. El contingut que no respecti aquesta premissa no puntuarà.
  Puntuació

  • +2 punts, a Viquidites, per cita o dita afegida sobre el mes en concret, o sobre un personatge nascut o mort en aquell mes


Premis

  Cada mode diferent té premis diferents:

  • Mode projectes germans El guanyador (si té més de 50 punts) rebrà un llibre i un quadre emmarcat amb el passatge del llibre o citació que esculli l'usuari. S'atorgarà cada 3 mesos.

A més a més, al final de l'any s'atorgarà un premi exclusiu especial al guanyador amb més punts totals. La classificació global final es donarà a conèixer a la fi del concurs!


Coordinació

Aquest concurs està organitzat i coordinat per Amical Wikimedia. Està integrat en el programa marc de Suport a la Comunitat i també en el programa de Projectes Específics.


Centre de Control Principal de la Viquipèdia