Usuari Discussió:Pacopac/Arxiu 1

De Viquidites
Salta a la navegació Salta a la cerca

Hola , us donem la benvinguda a Viquidites!
Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, l'espai de comunicació on rebreu missatges d'altres membres de la comunitat. A més a més, teniu la vostra [[Usuari:|pàgina d'usuari]], que (si voleu) podeu omplir amb informació vostra per a que us coneguem millor. També podeu fer una ullada a les Especial:Preferències i activar o desactivar aspectes de l'aparença, l'edició o les funcionalitats beta.

Si cerqueu idees per contribuir al projecte, visiteu el Portal de la comunitat, on podreu coordinar-vos amb la resta dels editors. Així mateix, disposeu també de la Taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris.

Per últim, us deixem altres enllaços que esperem us siguin útils en les vostres primeres passes com a viquiditista. Salutacions!

Emojione 1F4A1.svg L Aprenent.svg Emoji u1f587.svg Notebook blue.png Emojione 1F465.svg
Sobre el projecte
De que va tot això?
Continguts d'ajuda
Llista de les pàgines d'ajuda
Llibre d'estil
Estructura i normes d'edició
Proves
Proveu i practiqueu!
Contacte
Com comunicar-nos

Sigues benvingut a Viquidites. Per qualsevol dubte ens anirem veient per aci :) --Docosong (discussió) 00:16, 18 nov 2014 (CET)

Home

Hola! Moltes gràcies per la teva edició a Home! :D Sobre el que dius de que Persona redirigeix a Home, com que ho trobo una miqueta masclista he demanat la supressió de la pàgina ;).--Unapersona (discussió) 16:25, 18 nov 2014 (CET)

Re:Botifarra a terra

Suposo que si et responc jo no passarà res ;). Per afegir dues referències has de posar | refs = <ref name=gargallo/><ref name=Cursvalencia/> en comptes de dos paràmetres de refs. Fixa't com ha quedat ara ;)--Unapersona (discussió) 19:51, 18 nov 2014 (CET)

Codonys i retrucs

Hola, i gràcies per les col·laboracions! Bé, sobre l'embarbussament a codony: tenim la pàgina Embarbussaments d'aliments. Crec que seria millor posar-la allà i, si de pas coneixes algun dels que hi han i hi pots posar referències... ;). Sobre els retrucs. Crec que pots crear un nou article que es digui Retrucs, de la mateix manera que tenim Contrapets, i llavors treure el que hi ha a pera i posar-lo al nou article. Si necessites ajuda, demana! :)--Unapersona (discussió) 16:39, 16 des 2014 (CET)

Contribucions

Hola, agrair-te les últimes aportacions que has fet últimament. S'agraeix molt l'ajuda dels germans valencians en relació a les dites populars. Només fer-te uns quants comentaris:

  1. Fa poc hem creat una plantilla especial per a dites populars: {{dita}} que soluciona el problema de variants i de referències. Et recomano que facis proves i apliquis aquesta plantilla en els articles de dites populars. També pots utilitzar-la amb l'Editor Visual
  2. Cal ordenar les dites populars d'una forma lògica, és a dir, alfabèticament. Pots consulta el llibre d'estil de Viquidites
  3. En relació a l'anterior de codonys i retruc, sóc de l'opinió que pots afegir l'embarbussament als dos articles, a Embarbussaments d'aliments i a Codony. Sempre resultarà més pràctic trobar-lo en un article de temàtica més comuna, perqué malauradament el tema d'embarbussaments, retrucs i contrapets ho tenim una mica deixat.

Gràcies per les teves aportacions. Salut! --Docosong (discussió) 15:12, 18 des 2014 (CET)

Hola de nou, gràcies per l'esmena del llibre d'estil. Al no tenir gaire usuaris actius en el projecte, el llibre d'estil el teníem obsolet. Mirarem de corregir els errors amb les propostes que ens oferiu els nous usuaris, no obstant, et recomano que utilitzis el formulari d'articles de temes que inclou la plantilla {{dita}} o també l'editor visual.
Sobre l'ús de canvi de línia de les dites, no hi ha cap criteri establert de moment. Sé que hi han llibres que mostren les dites populars amb el salt de línia corresponent per ressaltar la rima. Personalment prefereixo mostrar-les en la mateixa línia, basant-me en la forma que presenten els diccionaris com el Diccionari català-valencià-balear d'Alcover-Moll, el GDLC o alguns llibres de refranys, pots consultar-los al llistat de fonts fiables; però, de moment, l'estructura de les dites populars és lliure. Potser et recomanaria no abusar dels salts de línia en el cas d'articles llargs. Per exemple, l'article Gat acabaria sent força llarg.
En relació a dites duplicades en diferents articles, ja ho has fet perfecte. Aquesta és la facilitat que proporciona els enllaços en l'entorn wiki. Salut! --Docosong (discussió) 22:52, 18 des 2014 (CET)

Haca

Hola! Unes quantes preguntes sobre l'article:

  1. Cercant l'origen o el sinònim de la paraula haca, he trobat que haca i poni són sinònims segons l'Enciclopèdia Catalana, és correcte? També el DIEC reconeix els dos termes però amb una diferència d'alçada.
  2. Si fos així, seria recomanable modificar l'article Poni de la Viquipèdia o fer l'article pertinent al Viccionari, ja que hem respectar que Viquidites no és un diccionari o una enciclopèdia. Per aquest motiu, no cal referenciar les introduccions.
  3. En relació amb els salts de línia, hi ha una convenció lingüística per citar embarbussaments, cançons o poesies que tenen molts versos i que fan servir els diccionaris: el signe /. Per exemple, Figa o Era
  4. Per últim, en relació de l'article de dites populars valencianes fa temps que no li fem manteniment. Estic d'acord amb tu que no té cap utilitat i més aviat és candidata per ser esborrada en un futur. L'hem deixada perquè pot servir per referenciar cada dita popular que hi apareix i traslladar-la al seu article corresponent. Personalment, seguim la mateixa política que la nostra germana gran, és a dir, no diferenciem entre català, valencià, balear, etc. De fet, trobaràs que utilitzem el diccionari Alcover-Moll per referenciar moltes dites populars. Si poc a poc vas afegint dites populars valencianes i les trobes en aquest article, pots esborrar-les sense cap problema.

Salut! --Docosong (discussió) 14:46, 21 des 2014 (CET)

Re:Ordenació cites

En principi, manualment de forma alfabèticament. Seria fenomenal que hi hagués alguna eina que ho fes automàticament, però de moment no em sona. L'únic que se m'acut és ordenar-ho alfabèticament amb l'editor Excel, però em sembla que la feina sortiria a compte amb una quantitat nombrosa de dites o frases fetes. Siau i gràcies per les teves contribucions! --Docosong (discussió) 23:51, 12 gen 2015 (CET)