Viquidites:Viquirepte Any Llull/Consells i ajuda

De Viquidites
 Viquirepte 2016: Any Llull   12è aniversari
Aquest Viquirepte ha finalitzat

Al llarg del concurs, s'han afegit 546 noves citacions en 9 pàgines diferents sobre Ramon Llull i altres escriptors en català

1r   1a posició  19Tarrestnom65      2n   2a posició  Alvaro Vidal-Abarca      3r   3a posició  Marianna Amill

Guanyador de la tassa   Alvaro Vidal-Abarca

Gràcies a tots i a totes les concursants! Us esperem en la propera edició!


Teniu dubtes o problemes a l'hora d'editar?
Us recomanem que llegiu l'Ajuda, tot i que a continuació trobareu alguns consells i guies.Editor Visual
[modifica el codi]

Per a usuaris novells. Ens referim a aquest mètode d'edició quan pitgeu el botó Crea o Modifica.

 • Les citacions i dites populars no van entre cometes i sempre acaben amb punt o signe d'interrogació/admiració, en el seu defecte.
 • Inseriu una llista puntejada, i escriviu la cada citació/dita popular que cregueu oportuna. Recordeu que cadascuna ha de ser verificable amb un referència bibliogràfica vàlida (Menú Referència). Podeu repetir aquesta referència tantes vegades com vulgueu.
 • Intenteu seguir el mateix llibre d'estil que a les pàgines de Viquidites. Això ens farà tenir unes pàgines més homogènies. Podeu agafar com a exemples: Juli Cèsar, Biblioteca, Alfàbrega, etc.
 • S'han d'utilitzar fonts fiables, de tercers, i publicades. Podeu consultar una mostra al nostre
  llistat de fonts fiables.

Editor de codi wiki
[modifica el codi]

Per a usuaris experimentats. Ens referim a aquest mètode d'edició quan pitgeu el botó Crea codi o Modifica el codi.

 • Recordeu que les citacions i dites populars s'han de referenciar amb el codi <ref></ref>. Podeu consultar les plantilles {{Ref-llibre}}, {{Ref-web}}, etc.
 • Al final de la pàgina heu crear una secció Referències que inclogui el codi {{Referències}}.
 • Les citacions sense referències aniran a la pàgina de discussió automàticament. Per això mateix, procureu facilitar sempre una referència vàlida i fiable.
 • Podeu usar les infotaules per il·lustrar els articles ({{Persona}}, {{Obra}}, {{Pel·lícula}} i {{Tema}}). Però també, si desitgeu, podeu afegir més imatges per il·lustrar el contingut de la pàgina.
 • Si ho considereu oportú, podeu afegir enllaços externs que estiguin vinculats directament amb l'article: pàgines web oficials, portals d'administracions públiques, etc.

Per últim, podeu crear nous articles amb les següent plantilles predeterminades per cada temàtica:

Persona

Tema

Obra literària

Pel·lículaCitacions en català antic[modifica el codi]

Si en algun dels passatges o citacions que afegiu apareix el català genuí (previ a la normativa de Pompeu Fabra), utilitzeu la citació original. Si fos intel·ligible a dia d'avui, utilitzeu els paràmetres original i cita per a referir-vos al català antic i al normatiu, respectivament.

En tots aquests casos, per a no confondre els lectors sobre possibles errors que en realitat no ho són, afegiu la plantilla {{ca antic}} a l'inici de la pàgina.Seguiu amb dubtes?
[modifica el codi]

No tingueu por d'equivocar-vos, la millor forma d'aprendre és corregint els vostres errors. Recordeu, però, que els administradors del projecte estem a la vostra disposició per qualsevol assumpte: Xavier Dengra, Docosong, Nknudsen.