Esport

De Viquidites
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Citius, altius, fortius

L'esport és tota aquella activitat en la qual se segueixen un conjunt de regles, amb freqüència duta a terme amb afany competitiu. Com a terme solitari, l'esport es refereix normalment a activitats en les quals la capacitat física del competidor són la forma primordial per a determinar el resultat (guanyar o perdre); no obstant, també s'usa per a incloure activitats on altres capacitats externes o no directament lligades al físic de l'esportista són factors decisius, com l'agudeza mental o l'equipament. Tal és el cas de, per exemple, els esports mentals o els esports de motor. Els esports són un entreteniment tant per a qui ho realitza com per a qui ho veu.

Citacions[modifica | modifica el codi]

  • L'esport seriós no té res a veure amb el joc net. Està relacionat amb l'odi, la gelosia, fer el fanfarró, desobeir totes les regles i el plaer sàdic de presenciar la violència; en altres paraules, és la guerra sense armes.[1]
(en anglès) Serious sport has nothing to do with fair play. It is bound up with hatred, jealousy, boastfulness, disregard of all rules and sadistic pleasure in witnessing violence: in other words it is war minus the shooting.
The Sporting Spirit. Tribune, 1945. — George Orwell
  • El campions no es fan als gimnasos. Els campions estan fets d'alguna cosa que tenen dins d'ells: un desig, un somni, una visió.[2]
(en anglès) Champions aren't made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them -- a desire, a dream, a vision.
 — Muhammad Ali

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Orwell, George. «The Sporting Spirit». Tribune, 1945. [Consulta: 3 agost 2015].
  2. Khurana, Simran. «Sports Quotes». About Education. [Consulta: 20 setembre 2015].