George Bush

De Viquidites
(S'ha redirigit des de: George H. W. Bush)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
George Bush
George Bush
Retrat oficial de George H. W. Bush
com a president dels Estats Units d'Amèrica (1989)
Projectes germans
Wikipedia-logo-v2.svg Biografia a la Viquipèdia
Wikisource-logo.svg Obres de l'autor a Viquitexts
Commons-logo.svg Multimèdia a Commons

George Herbert Walker Bush (Milton, Massachusetts, 12 de juny de 1924) és un polític estaunidenc i el 41è President dels Estats Units d'Amèrica (1988-1992). És pare de George W. Bush, també president dels Estats Units d'Amèrica.

Citacions[modifica | modifica el codi]

Verificades[modifica | modifica el codi]

  • L'estil de vida nord-americana no està obert a negociacions
Frase pronunciada durant la Cumbre de la Tierra (Río de Janeiro, 1992) quan els representants de les nacions en desenvolupament van demanar-li a George Bush que inclogués el sobreconsum de recursos dels països desenvolupats, sobretot dels Estats Units, en l'agenda de discussions de la Cumbre.
  • Jo sóc el qual no pujarà els impostos. El meu oponent diu que els pujarà com últim recurs, o com tercer recurs. Però quan un polític parla així, saps que és un recurs que estudiarà. El meu oponent no descartarà pujar els impostos. Però jo ho faré. I el Congrés m'empenyerà a pujar els impostos i jo diré que no. I m'empenyerà de nou, i tot el que els puc dir és "Llegeixin els meus llavis: Impostos nous no.
(en anglès) I'm the one who will not raise taxes. My opponent says he'll raise them as a last resort, or a third resort. But when a politician talks like that, you know that's one resort he'll be checking into. My opponent won't rule out raising taxes. But I will. And The Congress will push em to raise taxes and I'll say no. And they'll push, and I'll say no, and they'll push again, and all I ca say to them is Read my lips: No new taxes
Escrit per Peggy Noonan i llegit per Bush dintre del seu discurs d'acceptació de la candidatura a la presidència pel Partit Republicà el 18 d'agost de 1988. Bush ja havia utilitzat la frase "Read my lips: No new taxes" durant la campanya. En 1990, Bush va acordar amb el Congrés un pressupost que incloïa pujades d'impostos. Enregistraments de Bush pronunciant aquesta frase van ser utilitzades per les seves oponenentes en la campanya electoral de 1992.

Referències[modifica | modifica el codi]