Usuari Discussió:Xavier Dengra/2015 2016

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De Viquidites
Arxiu de missatges

Arxiu de 2009 a 2014
Arxiu de 2015 i 2016
Arxiu de 2017 (fins abril)

Medawiki de la portada

Hola noi, com bé dius he editat el Mediawiki, però no he vist cap canvi substancial. Pitjor encara, m'ha semblat veure que l'enllaç de la portada feia una redirecció al Main Page, o a l'inrevés. A veure si poden saber alguna cosa a la Taverna de la Viquipèdia, però tranquil que tampoc corre pressa. Apa noi, bon any i que vagin bé els exàmens. Cuida't igualment :) --Docosong (discussió) 20:10, 6 gen 2015 (CET)Respon[respon]

Manteniment

Hola, noi! Crec que no havíem parlat aquest any. Desitjar-te un bon any 2015 i espero que hagi anat bé els exàmens. Veig que has fet molta feina de manteniment aquesta tarda. En relació als motius d'esborrament de pàgines no se m'acut cap més de moment. Potser hauríem de consensuar uns Criteris de supressió ràpida semblant a la Viquipèdia. Notifico @Unapersona: a veure què en pensa.

Per altra banda, volia demanar l'opinió sobre el nomenament de les categories de manteniment. Recordo que eres de l'opinió d'anomenar-les com Pàgines i no com Articles. Aquest debat serviria per reanomenar les categories i corregir els avisos de manteniment pertinents. Notifico @Unapersona: també :)

Que vagi bé! --Docosong (discussió) 00:07, 28 gen 2015 (CET)Respon[respon]

@Docosong: Bona nit crack! Doncs ja he acabat exàmens finals (de moment amb molt bones sensacions), per la qual cosa podré dedicar unes setmanetes per estar més a sobre de tot això. Espero que tu també estiguis bé i rutlli tot com toca. Els propers dies intentaré netejar les pàgines especials. Pel que em dius de criteris de supressió ràpida, es podria crear una pàgina al respecte, però sincerament no veig cap necessitat de modificar la normativa de la Viquipèdia més enllà de canviar 4 paraules; pecata minuta, opto per un copiar+enganxar gairebé directe.

Sí que em sembla més oportú el tema de les categories. Quina idea tenies en ment? Una opció (molt per sobre) podria ser:

Nivell 1
Manteniment
Nivell 2
Pàgines a millorar (1) · Plantilles de manteniment (2) · Administració (3) · Arxius (4; els ficaria aquí i no pas a la categoria principal de viquidites, que enfocaria més generalitzadament)
Nivell 3
 1. Pàgines amb errors ortogràfics · Pàgines esborrany · Pàgines a fusionar · Pàgines inacabades · Pàgines sense referència · etc.
 2. La categorització de plantilles la deixaria semblant a com està (i un tema important és començar a adaptar la Documentació a través del {{ús de la plantilla}} ara que hi ha la vinyeta)
 3. Peticions als administradors · Peticions d'esborrat de pàgines · Elements a eliminar urgentment · Mediawiki · etc.
 4. Arxius de la Taverna · Arxius de preses de decisions · etc.

No crec que suposi gaire feina ja que la majoria de pàgines categoritzades estan per plantilles i només s'haurien de modificar aquestes últimes. Sóc més partidari de tenir un arbre profund de categories amb poc contingut al seu interior però entenedor i amb navegabilitat fàcil i intuïtiva, que no pas com a la Viquipèdia en què hi ha algunes categories que exploten de tanta cosa que hi ha ficada i en què hi ha pàgines o subcategories que hi passen amb embut.

Vols crear una presa de decisions al respecte i ho comentem més en profunditat allà? --Xavi Dengra (MISSATGES) 00:49, 28 gen 2015 (CET)Respon[respon]

+1 al Xavier Dengra, sobretot pel tema categories. Potser millor obrir una presa de decisions, o a la taverna, per fer-ho més "oficial" :P--Unapersona (discussió) 10:37, 28 gen 2015 (CET)Respon[respon]
Em sembla que tinc feina per contestar missatges. Molt d'acord en copiar la normativa de supressió ràpida de Viquipèdia.
En relació a les categories, més o menys és el que tenia pensat. Només volia uniformar el nom de les categories Pàgines enlloc d'Articles.
Si es pot fer la documentació de les plantilles, endavant!
Molt d'acord amb l'última reflexió, potser sense abusar tant. Un nombre ideal per crear una categoria hauria de ser de 3-4 elements. --Docosong (discussió) 22:39, 29 gen 2015 (CET)Respon[respon]

Informes de manteniment

Més o menys és el que faig sovint. Ara hi ha la prioritat de reanomenar les categories per uniformar-les Pàgines enlloc d'Articles. En el tema més tecnològic, vaig una mica peix però tinc alguns dubtes, a veure si es poden solucionar:

 • Del llistat Especial:Plantilles sense categoria, què s'ha de fer per a què no indexi les plantilles tipus Plantilla:Cita/ús. N'hi ha moltes d'aquest tipus.
 • Revisant la plantilla {{Ús de la plantilla}}, és convenient revisar-la o actualitzar-la? Normalment comparo periòdicament algunes plantilles de Viquidites amb les de Viquipèdia, per veure si hi ha cap novetat.
 • Per últim, convindria protegir algunes plantilles essencial per l'edició de Viquidites. Tal com es va proposar en la Plantilla Discussió:Cita i també estic d'acord en treure els noinclude però sense que tinguem molts maldecaps.

De moment, res més. Siau! --Docosong (discussió) 23:06, 29 gen 2015 (CET)Respon[respon]

Reanomenar categories

Hola, noi. Només com avís urgent, recorda que pots reanomenar les categories en comptes d'esborrar-les i crear-ne de noves. Així guardem l'historial de les pàgines. --Docosong (discussió) 15:18, 31 gen 2015 (CET)Respon[respon]

@Docosong:: Ho sé, ho sé. Però si faig redireccions se'm poden escapar errors, pàgines sense reanomenar, atzucacs, dobles redireccions, etc., mentre que si les esborro, després només em cal mirar les pàgines trencades. L'historial de categories acostuma a ser només el registre de creació... Potser quan hagi acabat recupero l'historial, però ara per ara m'és un cacau gran de noms mantenir-les totes. Gràcies per l'avís de totes maneres! --Xavi Dengra (MISSATGES) 15:23, 31 gen 2015 (CET)Respon[respon]

Re:Citacions sense referenciar a la discussió

Hola! Perdona que et contesti intermitentment. Gràcies per la feina de manteniment que vas fent. En relació a les citacions sense referències vaig decidir afegir les citacions sense referències a la discussió tal com ho fa la Wikiquote anglesa. De fet, té moltes polítiques que hauríem adaptar a la nostra Viquidites. L'Unapersona va crear la plantilla {{Cites a la discussió}} per informar a l'usuari que disposa d'una sèrie de citacions pendents de referènciar o sense cap font fiable.
En aquest sentit, sóc de l'opinió de tenir un projecte verificable que no pas gran. Ben és cert, que trobem a faltar algunes frases famoses però si no estan verificades per una font fiable deixen de tenir validesa.
Per altra banda, moltes de les citacions que no tenen referència provenen d'articles traduits de la Wikiquote castellana, que té un greu problema de verificabilitat. Des de que vam tenir un cert ordre, fa dos anys, sempre s'ha demanat que qualsevol frase hauria d'estar verificada. Et passo la discussió que vam tenir fa un temps sobre aquest assumpte. Continuem parlant! --Docosong (discussió) 21:23, 2 feb 2015 (CET)Respon[respon]

@Docosong: No estava al corrent d'aquesta conversa, i de fet ara trobo molt més coherent el que feu. Gràcies per posar-me al dia en aspectes com aquest, que falta em feia. Veuria bé recollir-ho en una política concreta amb tempos definits i pautes, ara que es conserva aquell consens, ja s'ha implementat a la majoria de les pàgines i hi ha les plantilles corresponents. D'acord també amb importar automàticament polítiques de l'anglesa que puguin mancar aquí, i que la castellana s'ho ha de fer mirar en termes de contrast d'informació... --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:46, 2 feb 2015 (CET)Respon[respon]

Presa de decisions en petit comitè

Hola de nou! @Unapersona, Nknudsen: Us volia comentar que seria bo tenir un petit espai (no sé si el tenim) per arribar a decisions ràpides i senzilles sobre la part tècnica o la norma d'estil de Viquidites. Som pocs usuaris actius, i encara que poc a poc el projecte va agafant cos, hauríem d'arribar a un consens en petits detalls que van apareixent en el dia a dia, etc. És a dir, proposo crear un espai on definir algunes pautes menors de Viquidites. Les propostes han de ser obertes a tothom, però si arribem al consens tres o quatre usuaris ja seria prou suficient per aprovar-la. Per exemple, se m'acudeixen tres o quatres casos:

 1. Les citacions/sense cap referència han de ser esborrades o anar la discussió de l'article?
 2. Què s'ha de considerar com a font fiable? Un publicació (llibre, revista o) o una llista de webs que només tenen citacions (vegeu MediaWiki:Spam-blacklist)?
 3. S'haurien de protegir totes les plantilles relacionades amb l'edició de Viquidites?
 4. Organitzar anualment un Viquirepte tal com es va fer l'any passat?

Siau! En parlem! --Docosong (discussió) 10:48, 3 feb 2015 (CET)Respon[respon]

Bé, ara tenim Viquidites:Presa de decisions, i si no la Taverna. :)--Unapersona (discussió) 18:25, 3 feb 2015 (CET)Respon[respon]

@Unapersona, Nknudsen, Docosong: Segons el sistema de presa de decisions, havia pensat en crear-ne alguna esmena per arribar a acords més fàcilment. No obstant és una política molt flexible, per tant els tempos i l'acord entre votants jo penso que els podem reduir a un parell de dies i unanimitat dels 4 o 5 usuaris actius que hi hagi en el moment de la presa de decisions (el que es pot veure clarament com una acció de benefici comú pel projecte per desencallar propostes com les que comentes). Anant per parts, les dos primeres propostes les englobaria a Viquidites:Presa de decisions/2015/Sobre la verificabilitat de les referències, la tercera a Viquidites:Presa de decisions/2015/Protecció de plantilles d'edició bàsica (per la que jo avanço que discrepo una mica), i el tema del Viquirepte (de caràcter més social i amb suport d'Amical i intervenció de projectes germans) a la Taverna.

Omplint els enllaços en vermell de les preses de decisions amb una proposta concreta i participant activament en fer-hi correccions, adaptacions i votacions jo crec que com comentes, Docosong, de petit comitè, en un parell o tres de dies podríem desencallar fàcilment els assumptes. --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:28, 3 feb 2015 (CET)Respon[respon]

Antoni Zabala

Gràcies per avisar, Xavi. Em sembla bé l'esborrat. Paucabot (discussió) 09:18, 5 feb 2015 (CET)Respon[respon]

Gràcies pel teu suport

Agraeixo molt el missatge que has escrit a la meva pàgina i a la pàgina on protesto davant els Stewards. Realment m'està costant molt demostrar que és injust en el meu cas el canvi forçós de nom d'usuari, però per ara no hi ha manera. L'usuari danès ara sembla que es mostra disposat a acceptar el seu canvi de nom, així que per aquesta via segurament es podrà solucionar.

A mi personalment m'ha sabut molt greu el tracte que he rebut per part de Wikimedia. He parlat per IRC amb Administradors i Stewards espanyols que bàsicament m'han dit que si no era per canviar el meu nom no els molestés i que anés a "explicar la meva història a la premsa que segur que els interessarà, que a nosaltres no".

Gràcies un cop més i salutacions,

--Beethoven (discussió) 16:29, 22 març 2015 (CET)Respon[respon]

Edició de les plantilles

Hola noi. Espero que vagi bé. L'altre dia recordava que a partir d'unes edicions que es van fer sobre {{Subpàgina de plantilla}} o {{Ús de la plantilla}}, el format de totes les plantilles havia canviat. És a dir, si abans sortien amb el fons blau, ara surten sense aquest fons: {{Ref-llibre}}, {{Persona}}, etc. Et sona d'alguna cosa aquest tema? A reveure! --Docosong (discussió) 21:16, 23 març 2015 (CET)Respon[respon]

@Docosong: En sóc conscient, però no sé el perquè que ara es vegi tan malament... M'explico: durant la viquimarató Barnils vaig importar de la Viquipèdia la plantilla {{escoltar}}. Com bé saps, amb l'eina d'importació hi ha l'opció importar subplantilles, per la qual cosa es van reimportar algunes ja existents com la {{Subpàgina de plantilla}} o {{Ús de la plantilla}} (no hi ha cap selecció de les que es volen importar ni fa cap distinció de les ja existents). Si t'hi fixes és com si s'haguessin esborrat les que hi havia i creades de nou amb l'historial de la Viquipèdia, per tant no puc revertir l'edició d'importació, per així dir-ho. El fet d'importar-les deu haver espatllat la visualització en verd turquesa que hi havia, o bé el codi de la plantilla a hores d'ara no està en equilibri amb els paràmetres del Mediawiki. A Viquillibres passa el mateix; és un problema de fons de les importacions. Però ja et dic, si no s'importen així plantilles tan denses és impossible traslladar-les a mà una per una. Quan en Gerard acabi la feinada del bot, li comentaré aviam si ho pot remediar. Em sap greu. Bona nit! --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:56, 23 març 2015 (CET)Respon[respon]
@Xavier Dengra: De fet, el disseny de les plantilles és el de menys, si fa no fa, el color de fons de les plantilles no em preocupa. Més aviat, em preocupava del bon funcionament de l'editor visual, que trobo imprescindible per usuaris nous. Per això, he lligat caps de l'editor visual amb la modificació de la plantilla {{Subpàgina de plantilla}}, però bé, ara sembla que ja està solucionat. Em sap greu si ha semblat com una espècie de bronca o he sigut una mica rude, tot el contrari, qualsevol millora a Viquidites es ben rebuda però, de vegades, cometem errors, i jo el primer ;) A reveure i a cuidar-se. --Docosong (discussió) 00:19, 25 març 2015 (CET)Respon[respon]

Disseny de plantilles

Una passada com se't dona de bé fer aquestes plantilles de disseny. Felicitar-te per la bona feina. Vaig aplicar una plantilla que vas crear que feia ombra a les imatges a la plantilla {{Persona}}. A veure què en penses.

Esperem que a finals d'any, puguis preparar algun logo sobre les de 2000 pàgines/articles a Viquidites. A commons hi ha la següent proposta que m'agrada:

Viquidites 2000
Viquidites 2000

Només és bescanviar el text original per Viquidites, com per exemple:

Viquidites 10 anys
Viquidites 10 anys

A reveure! Ens veiem al Viquirepte, oi? Bon estiu --Docosong (discussió) 16:51, 7 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

@Docosong: Moltes gràcies per l'afalac! M'agrada molt com queda la plantilla {{Persona}}. I respecte al logo dels 2000, fer vectorials és la meva pedra a la sabata. No tinc ni idea de com es fan... Podria demanar-ho a en Mafoso o a en Gerard, però tot i així tinc certes reticències a fer un logo fins que no arribem als 5000 (una xifra més imponent). De tota manera, si el vols, quan s'apropin les dates ens movem i l'aconseguim :) --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:21, 7 ago 2015 (CEST)Respon[respon]
@Xavier Dengra: Déu n'hi doi, no! T'ho has currat de meravella. No esperava que s'arribés a aquest nivell de qualitat de disseny. Espero que serveixi per millorar més encara Viquidites i fer més promoció del Viquirepte (ja queden pocs dies). T'animo a què facis un dia alguna cosa similar en Viquillibres, aniria bé per difondre més el projecte i animaria la participació. Gràcies per la teva feina tan dedicada :) --Docosong (discussió) 20:21, 9 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

Gràcies

Gràcies per la benvinguda, espere contribuir en alguna cosa, salutacions.19Tarrestnom65 (discussió) 07:02, 23 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

Repte 2015

Hola, he fet algunes aportacions però no sé si ho fet bé. de moment vaig a parar, demà més, agrairia molt si poguessis dir-me si ho estic fent bé o si per contra estic ficant la pota. Els dits els escric amb l'ortografia que apareix en el llibre de referència, per això hi ha algunes incorreccions. Ja em dius quelcom. Una salutació i perdona la fanea que et done.19Tarrestnom65 (discussió) 10:40, 23 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

@19Tarrestnom65: He revisat la majoria de les pàgines que has editat. Molt bona feina, enhorabona! Per l'ortografia no et preocupis, el millor es seguir fidelignament les referències tal i com has fet. Si segueixes així tindràs pocs competidors. --Xavi Dengra (MISSATGES) 11:13, 23 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

Hola Xavier. Gràcies per la benvinguda, no aconseguesc que es visualitzin les referències. Ajuda per favor, més que res per anar a dormir Salutacions--Lliura (discussió) 22:44, 23 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

Separacions

En principi, per res en concret. Vaig adoptar la convenció per les citacions de les pàgines de poetes i també per algunes dites populars. En el primer cas, no volia omplir tanta pàgina amb salts de línies per fragments de poema, queda una mica lleig o visualment queden massa espais buits. En el cas de les dites populars, tret d'algun cas concret com els llibres d'en Joan Amades, la majoria de reculls no transcriuen el salt línia. Com a molt insereix una coma, o en últim terme la (/). --Docosong (discussió) 13:15, 25 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

Fils de La Taverna

Hola noi! Només he tret uns quants fils de pseudo-spams i alguns fils morts per reduir la grandària de La Taverna, ja que estaria bé que els nouvinguts s'hi puguin familiaritzar. No obstant, si trobes que hi ha cap fil que sigui imprescindible tornar-ho a posar a La Taverna, endavant!
Deixo la porta oberta a tenir el mateix sistema de La Taverna com ho té la Viquipèdia, almenys en KRLS ho està demanant pel Viquitexts. Ja ens ho pensarem... --Docosong (discussió) 17:14, 25 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

@Docosong: Ep, no cal pensar-ho per mi. A favorA favor Suport amb 10 rodonetes verdes a implementar el Flow! --Unapersona (discussió) 17:56, 25 ago 2015 (CEST)Respon[respon]
@Docosong: Perdó, van ser dues reversions fortuïtes fruit dels meus dits sepastres a l'intentar mirar els canvis recents via mòbil... No els donis cap importància. Sí que és cert que estaria bé començar a implementar el Flow, teniu el meu suport! --Xavi Dengra (MISSATGES) 13:33, 26 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

Categorització de municipis

Bon dia, noi! Sé que la categorització de les pàgines de municipi sembla redundant, a mi també m'ho sembla. És un problemàtica de fa uns quants anys, quan l'Arnau era administrador. En aquell moment, va decidir-se que una categoria fos relacionada amb la categoria temàtica de Viquidites, i l'altre, amb el tipus de frase: és a dir dites o frases fetes o el que sigui. Per exemple, a la pàgina Cornellà de Llobregat voldrà hi ha citacions (Municipis del Baix Llobregat) i dites populars (Dites sobre municipis del Baix Llobregat). Ara bé, no sempre passa aquest fet. Potser s'hauria de debatre...
Per altra banda, ja anirem fent el manteniment, no hi ha molta pressa. Depenent del nombre de poblacions d'una comarca, caldrà importar algunes plantilles de navegació. L'Unapersona se n'ocupa de la importació, només cal fer-li un avís i després les adaptarem a Viquidites. Salut! --Docosong (discussió) 12:41, 27 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

Ah d'acord d'acord, ara pren més sentit. Però seguint amb l'exemple de Cornellà, tenint en compte que aquest municipi també té citacions, no li caldria tenir la categoria Citacions sobre municipis del Baix Llobregat? D'aquesta manera compliria els requisits que tu dius d'ordenar per temàtica (municipi), dites i citacions. No obstant, és alhora una redundància peculiar... Potser amb les infotaules d'importació es podria simplificar en una sola categoria (Municipis del Baix Llobregat), i que aquesta s'inclogués directament a l'afegir la plantilla. No ho sé. Gràcies per l'explicació! --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:12, 27 ago 2015 (CEST)Respon[respon]
En relació al tema de les citacions, està barrejada amb la categoria temàtica. Si t'hi fixes la Categoria:Temes està dins la Categoria:Citacions. Més aviat, penso que és un problema estructural ja que la Wikiquote original fou pensada originalment només per citacions, no tant per refranys o dites. Però en el nostre cas particular, l'hem desenvolupada força bastant en dites populars. Som diferents fins i tot en això! La categorització comportarà un debat molt llarg i extens i amb molt de consens... --Docosong (discussió) 16:25, 28 ago 2015 (CEST)Respon[respon]
També una altre opció pot ser: mantenir una categoria de Municipis del Baix Llobregat i l'altre Dites sobre municipis de Catalunya, sense arribar a ser tan específics. El concepte Dites sobre municipis del Baix Llobregat i Municipis del Baix Llobregat és redundant... --Docosong (discussió) 16:54, 28 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

Re: "Superman es justiciero"

Hola, noi! Tens raó que són referències vàlides, i aparentment són estables. El problema que veig és que són fàcilment esborrables i/o no tenen algú responsable o que vetlli per la cura de les imatges. Intentaré explicar-me. En aquest video veuràs que el responsable principal és la pròpia cadena qui s'encarrega d'autoritzar o vetllar d'oferir el vídeo en línia amb una bona qualitat. En la majoria de casos del Youtube, la responsabilitat recau en usuaris anònims com tu o com jo, que no tenim els drets de propietat ni d'explotació. És a dir, Youtube en qualsevol moment pot esborrar els vídeos.
És un tema complex i força complicat. Potser el més assenyat és recórrer a les fonts fiables clàssiques, i, en últim termes als documents audiovisuals de companyies i/o productores fiables: canals de televisió, programes, etc. --Docosong (discussió) 23:20, 31 ago 2015 (CEST)Respon[respon]

No havia pensat en aquesta opció, però és bona. De fet, pensa que la referència del vídeo és la que té més possibilitat de ser esborrada per problemes de copyright o semblants, la referència de la notícia o hemeroteca és més estable... Molt bona opció! --Docosong (discussió) 09:59, 1 set 2015 (CEST)Respon[respon]

Missatge final de Viquirepte

Hola, noi! Bon missatge que has enviat a tots els participants. Com ho veus per escriure un missatge semblant a La Taverna de Viquipèdia i al blog d'Amical? --Docosong (discussió) 09:56, 1 set 2015 (CEST)Respon[respon]

Sobretot fent èmfasi en el nombre de dites afegides, i que estem a prop de les 2000 pàgines. --Docosong (discussió) 09:57, 1 set 2015 (CEST)Respon[respon]
@Docosong: Moltes gràcies! Doncs sí, estaria bé fer-ho, sobretot al bloc d'Amical i al report d'agost de l'associació. Vols que recicli i amplïi una mica el missatge o te n'encarregues tu? --Xavi Dengra (MISSATGES) 10:00, 1 set 2015 (CEST)Respon[respon]
Tot teu noi, que sembla que estàs inspirat, i avui el meu canell dret no respon gaire... --Docosong (discussió) 10:01, 1 set 2015 (CEST)Respon[respon]
@Docosong: Perfecte, ho intento tenir per aquest vespre. Jo deixo a les teves mans la mà innocent pel sorteig de la tassa! ;) --Xavi Dengra (MISSATGES) 10:03, 1 set 2015 (CEST)Respon[respon]

Guardó

Guardó Et concedeixo aquesta Viquiestrella com a agraïment per haver format part del jurat del Viquirepte 11è aniversari de Dites Populars i per la teva ajuda als usuaris novells.

Sé que no formo part del jurat del Viquirepte, però t'ho mereixes! ;) --Unapersona (discussió) 19:34, 1 set 2015 (CEST)Respon[respon]

@Unapersona: Oh!! Moltíssimes gràcies, no m'ho esperava gens. Gràcies per apreciar la nostra feina, una abraçada! :) --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:38, 1 set 2015 (CEST)Respon[respon]
@Unapersona: És un bon jan! Farà moltes coses interessants de gran :) --Docosong (discussió) 20:48, 2 set 2015 (CEST)Respon[respon]

Estic totalment d'acord en donar-vos tant a tu com a Docosong un guardó per la vostra ajuda i el vostre tracte. Gràcies per tot.19Tarrestnom65 (discussió) 08:17, 2 set 2015 (CEST)Respon[respon]

Re:Ocupat

Hola, noi! No et preocupis, ja em quedaré de guàrdia en el projecte. Anirem avançant feina fins al proper Viquirepte. A veure si ens veiem la propera Viquitrobada i parlem en les noves metes hem d'aconseguir. Apa, que vagi bé el que facis. Salut! --Docosong (discussió) 15:34, 4 oct 2015 (CEST)Respon[respon]

Salts de línia

Veus alguna solució pels salts de línia que es creen en molts articles de la viquipèdia? Per exemple, Francesc Macià o Olympe de Gouges, o demano ajuda a la Taverna de Viquipèdia? A reveure, i que vagi bé la viquimarató d'avui ;) --Docosong (discussió) 16:31, 20 nov 2015 (CET)Respon[respon]

@Docosong: No entenc què passa... Jo demanaria ajuda a la Viquipèdia. Els que vaig trobant els corregeixo a mà, però no és una solució efectiva. Cuida't!--Xavi Dengra (MISSATGES) 12:23, 22 nov 2015 (CET)Respon[respon]
@Docosong: Hola! Podríeu concretar un cas? Si miro a Mosca veig salts de línia però és perquè s'hi han teclejat. A reveure! -Aleator 00:43, 23 nov 2015 (CET)Respon[respon]
Contesto a Viquipèdia (No sé on centralitzar-ho...) :) -Aleator 00:50, 23 nov 2015 (CET)Respon[respon]
@Xavier Dengra, Aleator: Sembla que solucionat! --Docosong (discussió) 10:09, 23 nov 2015 (CET)Respon[respon]
@Aleator, Docosong: Això sembla. Gràcies! --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:16, 23 nov 2015 (CET)Respon[respon]

Josep Joffre

Bon dia, noi! Espero que estiguis bé, ja veig que t'estàs movent molt per la xarxa (twitter) i temes d'Amical :) Un crack! Només comentar-te el detall que l'avís de català genuí de la pàgina Josep Joffre no és del tot correcte ja que està escrit en rossellonès (sem), variant del català a la Catalunya Nord. Tanmateix, l'avís no em sembla gens malament i millor no esborrar-ho. Espero que un dia podem parlar per preparar el Viquirepte d'aquest any per veure quines idees poden sortir. A reveure! --Docosong (discussió) 10:12, 17 juny 2016 (CEST)Respon[respon]

Tens raó. De tota manera, per l'època en què va viure potser tampoc hi sobra. Gràcies per l'afalac tuitejador! Aviam si així Viquillibres també es dóna a conèixer, hehe... Jo a partir de la setmana que ve estaré de vacances, podrem parlar sobre el viquirepte i la portada. Salutacions! --Xavi Dengra (MISSATGES) 11:56, 17 juny 2016 (CEST)Respon[respon]

Portal de la comunitat

Hola, noi. Serviria alguna d'aquestes proves que estàs fent pel portal de la comunitat? Com ho veus? De fet, els dissenys m'agraden i és una llàstima que haguem de descartar-los. A més trobo que un portal de la comunitat senzill, clar però contundent és el més apropiat. --Docosong (discussió) 19:46, 8 ago 2016 (CEST)Respon[respon]

Jo em regiria més per un estil com el de la Viquipèdia però molt més simplificat. De tota manera, la capçalera es podria reaprofitar; ho intentaré més endavant. Abans de descartar els 4 portals principals (dites, frases fetes, citacions i altra paremiologia) espera que els tingui a punt. Potser us fan més el pes que enllaçar directament la categoria a la portada. En 3-4 dies espero tenir-los tots a punt! Salutacions! --Xavier Dengra (MISSATGES) 19:54, 8 ago 2016 (CEST)Respon[respon]
Afegeixo, pel que vam parlar per correu, que a la secció de Consells i ajuda del Viquirepte estaria bé establir la llista de fonts. Amb això em refereixo a deixar nosaltres enllestida la referència bibliogràfica de cadascun dels llibres rellevants de Llull per a que sigui més fàcil per als participants afegir la font, i que a més a més sigui homogènia per a totes les pàgines. De l'estil {{Alcover-Moll}}, així no han d'afegir plantilles amb paràmetres dins de la plantilla citació (que és complicat o impossible), i només han d'afegir directament el nom de la plantilla. Ho veus bé? --Xavier Dengra (MISSATGES) 19:54, 8 ago 2016 (CEST)Respon[respon]
@Xavier Dengra: D'acord, ara t'entenc. L'única pega que hi veig que a Viquitexts només hi ha un parell d'obres transcrites definitivament, ja m'encarregaré d'anar fent les altres. Per cert, moltes felicitats en el twitter, intueixo que has sigut qui ha piulat aquest matí la dita d'agost. Ha sigut arribar i moldre, molt bó! T'adjunto uns quants tuits que han tingut molt d'èxit, si és del teu interès:
https://twitter.com/Viquidites/status/549892042269413376 (Joan Brossa)
https://twitter.com/Viquidites/status/515458993637310464 (T.S. Eliot)
https://twitter.com/Viquidites/status/449465345560936449 (Peter Ustinov)
--Docosong (discussió) 23:38, 8 ago 2016 (CEST)Respon[respon]
@Docosong: Gràcies! Sí, m'hi he posat avui i he canviat alguna coseta del perfil també, espero que no et faci res. La meva idea és piular 2/3 vegades al dia, com faig amb Viquillibres i mentre aprofito per tafanejar el meu compte. He estat remenant els tuits antics i ja he vist que tots tenen el mateix estil. El seguiré el millor que pugui, tot i que potser de tant en tant sí que enllaci amb la URL cap al projecte. El meu teclat permet escriure amb facilitat els « », per la qual cosa els utilitzaré en detriment de les cometes. Gràcies per tots els consells! Segueixo enllestint els portals per a que els valoreu un cop acabats :) --Xavier Dengra (MISSATGES) 23:45, 8 ago 2016 (CEST)Respon[respon]

Llibre de la ciutat del món

Hola, Xavier Dengra: ja he corregit l'article del llibre, treballe en word i a voltes oblide cambiar l'idioma del corrector ortogràfic que normalment està en castellà. Miraré el llibre de la disputa, perquè pot passar el mateix. Gràcies per toto, una salutació. 19Tarrestnom65 (discussió) 10:59, 26 ago 2016 (CEST)Respon[respon]

Temes pendents

Hola, noi! Després d'uns dies de descans, del Viquirepte i de la Diada, et comento un parell d'assumptes que tenim pendent:

 1. Quan vulguis ja pots aplicar la nova portada si ja la tens enllestida, per la meva part tens tot el meu suport i d'aquesta forma ja començaríem amb sabates noves un nou curs. (Vale, ja he vist que avui comença el període de votació)
 2. S'ha gestionat els premis del Viquirepte? És a dir, si hem de recollir les adreces postals dels guanyadors per tal d'enviar-los-hi?
 3. Felicitar-te per la nova dinàmica del twitter, cada dia que ho miro tenim un nou seguidor o retuit d'algú. Comentar-te que en les preferències apareix un correu electrònic meu i m'arriben totes les notificacions. Trobaries adient crear un correu electrònic independent per gestionar i rebre les notificacions de les xarxes socials? A mi em resulta més còmode així que no pas rebre-ho a un correu personal.
 4. Consell d'edició al twitter. Normativament al català, i encara que resulti estrany, tinc entès que totes les citacions i frases han d'acabar amb el punt.
 5. Projecte de llarg termini. He estat editant molt a Wikidata i li veig molt de potencial. Per exemple, la Viquipèdia està començant a utilitzar plantilles que xuclen dades de Wikidata. He intentat fer alguna cosa amb la plantilla {{infotaula persona}} però resulta una mica complicat. Com veus que a la llarga les nostres plantilles (persona, tema, etc) xuclin dades de Wikidata (només les bàsiques) per tal d'estalviar-nos feina?
 6. Alguna idea perquè no funciona correctament la plantilla {{sfn}}? En les pàgines de les obres de Ramon Llull l'enllaç no funciona, és curiós
 7. Com tenim el tema Flow per les discussions de Viquidites?

Bé, espero no atabalar-te amb tantes consultes, ja em respondràs quan puguis. Bon treball i felicitats un altre cop per l'èxit del Viquirepte. Salut! --Docosong (discussió) 10:26, 10 set 2016 (CEST)Respon[respon]

Hola! Et responc per punts:
1. Està tot gairebé llest per si la votació surt endavant.
2. Sí, hem de recollir les dades personals i passar-les a en Kippelboy. Te n'ocupes tu o vols que ho faci jo?
3. Gràcies! Intento tuitar una mica de tot un parell o tres cops al dia. Jo anul·laria les notificacions al correu, les veig innecessàries.
4. D'acord, hi posaré el punt sempre! Qualsevol recomanació que se t'acudeixi fes-me-la arribar :)
5. Em sembla una molt bona idea, tot i que per a les nostres infotaules tampoc hi podem treure un profit excessiu. A la Viquitrobada l'Amadalvarez farà un curs de plantilles. Estaria bé parlar-ho amb ell per a que ens digui com treure-hi tot el suc, jo no hi entenc massa d'infotaules la veritat.
6. Miraré la plantilla els pròxims dies per a veure què hi passa. No sóc de segregar referències i trigaré uns dies per entendre què li pot passar.
7. Primer hauríem de fer una votació a la taverna o a la presa de decisions idesprés demanar a la taverna tècnica de la Viquipèdia que ens facin la sol·licitud a Phabricator. Si ho gestionem els propers dies, en un mes ho hauríem de tenir. Però hem de veure quin nivell d'implementació volem i quina capacitat de gestió tenim. A la Viquipèdia van preferir que s'ubiqués només a la Taverna i a les discussions personals d'alguns usuaris. Jo crec que fer-ho extensiu a tot Viquidites de cop pot anar bé; no tenim una massa d'usuaris que pugui "desregular-se" pel canvi i no hauríem de fer massa tasques d'adequació per a que rutllés bé.
Altres coses:
8. Aquest mes participarem a Wiki Loves Wine i al Viquiprojecte Roald Dahl 100.
9. Hauríem de posar èmfasi en què les pàgines de Viquidites es trobin fàcilment als articles de la Viquipèdia. Em costa ressignar-me a un espai marginal als enllaços externs dels articles, però ara per ara la majoria de temes no tenen reciprocitat des d'allà.

Anem-ho comentant. Abraçades! --Xavier Dengra (MISSATGES) 00:03, 11 set 2016 (CEST)Respon[respon]

Respostes a continuació:
2. Ja m'encarregaré de gestionar-ho. Ara m'hi posaré.
3. Bona idea el tema de l'enquesta!
4. Algunes recomanacions més. Sempre va bé enllaçar el tuit amb alguna institució, per exemple una frase i una imatge de Ramon Llull enllaçar-la amb l'institut Ramon Llull, etc. També és molt interessant enllaçar el tuit amb algun video, per exemple, en Kennedy parlant sobre anar a la Lluna. Per últim, i en determinats casos, fer un tuit d'una frase en versió original. Dependrà de la popularitat de la frase, context o circumstàncies, per exemple el Por que? d'en Mourinho, I have a dream d'en MLK, etc; encara que estiguin traduïdes, de vegades, penso que resulta interessant difondre-les en versió original, depèn del tuitare també :)
9. Potser tenir un lloc fix a les plantilles d'informació resultaria adient. En moltes plantilles de persona, s'inclou el compte de twitter o facebook, i trobo que no estaria pas malament inserir l'enllaç de viquidites o viquitexts.
Continuem parlant, salut! --Docosong (discussió) 13:48, 14 set 2016 (CEST)Respon[respon]

Millorar les cites

Perdona les clavades de pato. Tracte ara mateix de soluccionar-ho. Intentaré recordar-ho i gràcies per la paciència.19Tarrestnom65 (discussió) 16:11, 18 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

Millores

Si tens una estona comprova que aquesta vegada ho fet bé. Gràcies. Una salutació.19Tarrestnom65 (discussió) 16:35, 18 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

@19Tarrestnom65: Ostres quina velocitat, està perfecte ara! Gràcies per la teva predisposició i les teves contribucions tan valuoses al projecte. Aprenem els uns dels altres contínuament, gràcies! --Xavier Dengra (MISSATGES) 16:47, 18 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

Marine Le Pen

Sembla que t'hagis inspirat amb Marine Le Pen... Quina feinada! --Docosong (discussió) 17:35, 21 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

@Docosong: Gràcies! Doncs mira, llegint una bajanada m'ha dut a una altra de més grossa i així... Al final ha sortit una pàgina llargueta. Anima't tu també a participar al concurs tot i que no hi aspiris com a organitzador! ;) --Xavier Dengra (MISSATGES) 20:55, 21 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

Merci

Per la benvinguda! :) Vaig donant tombs per aprendre una miquetona i, de debò és un gust, porteu molt bé el projecte. Enhorabona i gràcies!--Yeza (discussió) 19:42, 21 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

@Yeza: Gràcies a tu! Intentem tenir-lo ben endreçat i sobretot la màxima és que totes les citacions i la paremiologia estiguin referenciades amb fonts fiables. Si vols acabar la pàgina de Joan Baez en el context del Viquiprojecte 20x100 Dones t'animem a apuntar-t'hi :) Esperem que t'engresqui! --Xavier Dengra (MISSATGES) 20:58, 21 oct 2016 (CEST)Respon[respon]
Doncs la veritat és que he arribat a la Joan Baez per l'anunci d'aquest viquiprojecte que heu iniciat... Però m'he oblidat d'apuntar-m'hi donant els tombs pel llibre d'estil, etc; ara hi torno, a per les 100 biografies entre tots! Moltes mercès de nou! :)--Yeza (discussió) 22:18, 21 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

El concell

Eps, hola! Arribes just al moment precís, estava posant l'ordre cronològic a l'inrevés i jo tota convençuda :S, quina anada d'olla; avui faig un repàs de tot el que he fet fins ara, per si de cas... Merci!!--Yeza (discussió) 14:24, 23 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

@Yeza: No et preocupis, en Docosong i jo anem revisant les vostres edicions; us anem avisant si veiem aspectes a millorar. Ho esteu fent genial, la vostra col·laboració al repte està sent una passada! Esperem que un cop acabi us hi seguiu passant de tant en tant, ja sigui amb citacions o dites populars :) --Xavier Dengra (MISSATGES) 14:30, 23 oct 2016 (CEST)Respon[respon]
I tant! S'està la mar de bé aquí intentant col·laborar :) --Yeza (discussió) 18:04, 23 oct 2016 (CEST)Respon[respon]

Asian Month

Genial Xavier! Merci! Just ara ho buscava donant voltes ja per... Meta! xD. Salut i bona nit :) --Yeza (discussió) 01:47, 5 nov 2016 (CET)Respon[respon]

Ja ho he vist, provat i pujat: funciona!! :) --Yeza (discussió) 15:47, 5 nov 2016 (CET)Respon[respon]
És l'hòstia l'eina aquesta, tant per carregar com validar! Quina meravella... Ara adaptaré la pàgina del concurs a la viquipèdia per a fer-la més navegable també. --Xavier Dengra (MISSATGES) 15:56, 5 nov 2016 (CET)Respon[respon]
Ha quedat perfecte tot, que xulo, merci! L'eina, més ben dit el «tema labs», una mica l'havia tocat en un repte ja fa temps, i la veritat és que sí, va estupenda a tots els nivells. Docs res, ara a asiaeditar tothom! :) --Yeza (discussió) 19:04, 5 nov 2016 (CET)Respon[respon]

Viquitrobada

Si, si que n'estic. No puc aquest cop tampoc :(, i mira que em sap greu tot el que em perdo. Merci igualment! :) --Yeza (discussió) 19:15, 10 nov 2016 (CET)Respon[respon]

WAM Organizers Update (Nov.12)

Hi WAM Organizer! Hopefully everything works just fine so far! Need Help Button, post in any language is fine

 • Here are some recent updates for you, and as always, let me know if you have any idea, thought or question.
  • Additional souvenirs (e.g. Stickers, bookmarks) will sent to Ambassadors and active organizers.
  • I'm doing some basic statistics at Result page every week, in case you are interested.
 • I've already sent noticfication to global top 20 users that WMF will give global top 3 contributors a free Wikimedia T-shirt. Here are the rules:
  • A participant's article count is combined on all language Wikipedias they have contributed to
  • Only Wikipedia Asian Month on Wikipedia projects will count (no WikiQuote, etc.)
  • The global top 3 article count will only be eligible on Wikipedias where the WAM article requirement is at least 3,000 Bytes and 300 words.
  • Please make sure enforce the rules, such as proper references, notability, and length.
  • International organizers will double check the top 3 users' accepted articles, so if your articles are not fulfilling the rules, you might be disqualified. We don't want it happened so please don't let us make such a decision.
  • Rest of Global top 10 users will also get some WAM souvenirs.

Best Wishes,
Addis Wang
Sent by MediaWiki message delivery (discussió) 04:01, 13 nov 2016 (CET)Respon[respon]

WAM Tool Update

Hi WAM organizers, due to unexpected maintenance on wmfLabs, which host our judging tool, the tool is currently down and can not be used in around next 48 hours or less. Please inform local participants for such problem, and tell them they can submit their contribution after the maintenance. I will send another update when the tool comes back. If you have further questions regarding the tool, please feel free to reach me or the tool developer Le Loi. Best, Addis Wang/ sent by MediaWiki message delivery (discussió) 23:07, 14 nov 2016 (CET)Respon[respon]

Update (Nov. 16)

Hi WAM organizers! It's now half way! Good job! Here are some updates:

 • As many of you may notice, that the judging tool has came back to normal.
 • I've set up a result page with some numbers in it. It may not accurate, just as a reference at this time.
 • WAM should get more media coverage. If you can help (either locally or internationally), please let me know!
 • Please considering start judging articles if you have not yet. it's really important to give feedbacks to participants so they can improve articles or get motivated.
 • With your help, I may start the first round of address collection before WAM ends for who already have four accepted articles and organizers, as I promised to improve the postcard sending process this year.
 • Feel free to reach out to me for any question! At my meta talk page.

Best Wishes,
Adds Wang
sent by MediaWiki message delivery (discussió) 06:31, 16 nov 2016 (CET)Respon[respon]

What's Next (WAM)

Congratulations! The Wikipedia Asian Month is almost ending and you've done amazing work of organizing. What we've got and what's next?

Here are some number I would like to share with you (by UTC Nov. 30 2am)
Total submitted: 7289; 669 unique users
Tool problem
If you can not submit articles via judging tool, use this meta page to do so. Please spread this message with local participants.
Here are what will come after the end of WAM
 • Make sure you judge all articles before December 5th, and participants who can improve their contribution (not submit) before December 10th.
 • Participates still can submit their contribution in November before December 2nd at this page. Please let your local wiki participates know. Once you finish the judging, please update this page after December 5th
 • There will be three round of address collection scheduled: December 2nd, December 7th, and December 20th.
 • Please report the local Wikipedia Asian Ambassador (who has most accepted articles) on this page, if the 2nd participants has more than 30 accepted articles, you will have two ambassadors.
 • I will announce the name of Wikipedians who will able to pick a Wikimedia T-shirt from Wikimedia Store for free after I re-check their contributions.
 • There will be a progress page for the postcards.
Some Questions
 • It could be a case that local organizer does not agree on an article if shall accept it or not. In this situation, the judging tool will highlight the conflict articles in the "article's list". Please review other's opinion, and resolve the conflict by changing your decision or discuss with other judges.
 • In case you wondering how can you use the WAM tool (Fountain) in your own contest, contact the developer Le Loi for more information.

Best Wishes,
Addis Wang; Sent by MediaWiki message delivery (discussió) 15:19, 30 nov 2016 (CET)Respon[respon]

Address Collection

We are starting collecting address! Please fill this form to receive an additional postcard as being a WAM organizer. You may receive this message because you on the receipt list. You don't have to fill the form if you are not organizing this year. This form is only accessed by me and your username will not distribute to the local community to send postcards. All personal data will be destroyed immediately after postcards and other souvenirs are sent. Please help your local participants in case they have any problem understanding the survey. If you have any question, feel free contact me on my meta talk page. You can remove yourself from the list at this page.

 • Some deadline:
  Dec. 5th: Finish Judging
  Dec.10th: Last day to improve the content and change the judge

Best, Addis Wang; Sent by MediaWiki message delivery (discussió) 09:04, 3 des 2016 (CET)Respon[respon]

Frases Fetes

No sé si té cabuda dins d'aquest projecte. Tinc a casa un llibre de la UAB amb títol Diccionari de sinònims de frases fetes, de na M. Teresa Espinal. És un senyor llibre de més de 1500 pàgines. Potser ja el coneixes. Per exemple, cite:

tenir (alguna cosa) al teler SV, tenir alguna cosa a mig fer (IEC)

Encara tinc els teus exercicis al teler, no els he acabat de corregir

-> a mig fer, a mitges costures

> tenir (alguna cosa) entre cap i coll (ant.)

El llibre després, des de la pàgina 1396 fins a la pàgina 1578, és un Índex alfabètic de frases fetes a conceptes. Per exemple, cite:

de ronyó clos.......................................Important

de trista memòria ..................................Dissortat

escalfar-se de boca.................................Ofendre

escoltar (alguna cosa) amb orelles de ruc....Desatendre

Què et sembla?--General Basset (discussió) 12:29, 18 des 2016 (CET)Respon[respon]

Ostras! ara he vist això Frases Fetes--General Basset (discussió) 12:47, 18 des 2016 (CET)Respon[respon]

Referències

Molt bon dia, Xavier. Vull que mires l'edició que he fet a la pàgina Cant i a la pàgina Campana. He editat la referència de diferent manera. Són correctes les dues? Com va millor?--General Basset (discussió) 11:14, 19 des 2016 (CET)Respon[respon]

@General Basset: Hola, bon dia! Totes dues opcions són correctes, però en ambdós casos millor que segueixis com ho has fet a Cant. La idea és que {{sfn}} és útil quan se sap el nom de la pàgina del llibre (1rs paràmetres cognoms dels autors, 2n l'any i 3r les pàgines consultades). En les entrades en què ja hi ha llibres citats sense sfn ni especificar la pàgina, és millor seguir l'estil de Cant i deixar-ho tot agrupat a les referències. En canvi, si en comences una entrada de zero i pots trobar les pàgines de gairebé tots els llibres que estàs citant, llavors és més útil i queda més correcte fer-ho amb sfn, com ara Cigne, Canari (on si pots estaria bé que afegissis la pàgina en qüestió) o bé Albinyana.
En definitiva, seguir o un mètode (tot agrupat a referències) o l'altre (webs, notícies i sfn de llibres a Referències, i títols de llibres a Bibliografia) tenint en compte com estava la pàgina abans. Salut! Xavier Dengra (MISSATGES) 12:49, 19 des 2016 (CET)Respon[respon]
@Xavier Dengra: Moltes gràcies. Amb uns dies...com un expert.--General Basset (discussió) 14:02, 19 des 2016 (CET)Respon[respon]

...

Disfruta molt les festes i feliç entrada de cap d'any! :) --Yeza (discussió) 09:09, 24 des 2016 (CET)Respon[respon]
Bones festes! :) --Docosong (discussió) 11:53, 24 des 2016 (CET)Respon[respon]